Görüş Bildir
Haberler
Mayalı Açma Nasıl Yapılır? Kabarmasıyla Ağzınızı Açık Bırakacak Mayalı Yumuşacık Açma Tarifi...

Mayalı Açma Nasıl Yapılır? Kabarmasıyla Ağzınızı Açık Bırakacak Mayalı Yumuşacık Açma Tarifi...

Şebnem Sucu
10.02.2022 - 10:50

Ayaküstü yapılan kahvaltıların vazgeçilmezi açma tarifini artık evinizde yaparak ister kahvaltılarda isterseniz beş çaylarının yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Açma tarifini zeytinli, patatesli ya da kaşarlı olarak zenginleştirebilirsiniz. Ancak bunun için ilk olarak mayalı açma nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını bilmek gerekir. Öyleyse mayalı tel tel kabaran yumuşacık açma tarifinde kullanılan malzemelere ve yapım aşamasına gelin hep birlikte bir göz atalım…

Açma yumuşacık yapısı ve doyuruculuğu ile kahvaltılarda sıkça tüketilen hamur işlerinden biri. Aşırı lezzetli olması nedeniyle günün her saati atıştırmalık olarak da tüketilebilen bu mükemmel lezzeti sevmeyen yok denecek kadar azdır. Mayalı yumuşacık açma tarifini ister patatesli, ister zeytinli ya da sade şekilde dilediğiniz gibi hazırlayarak pişirebilirsiniz. Peki, mayalı açma nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla tekrar yapmak isteyeceğiniz açma tarifi…

Mayalı Yumuşacık Açma Tarifi İçin Gereken Malzemeler

Mayalı Yumuşacık Açma Tarifi İçin Gereken Malzemeler

- 1 su bardağı sıvıyağ

- 3 su bardağı ılık süt

- 3 yemek kaşığı şeker

- 2 tane yumurta (birinin sarısı üzeri için kullanılacak)

- 1,5 tatlı kaşığı tuz

- 8-8,5 su bardağı un

- 1 paket kuru maya

Mayalı Açma Nasıl Yapılır?

1. 3 su bardağı ılık süt ile 1 paket instant kuru mayayı yoğurma kabında karıştırın. Maya aktifleştiğinde sıvıyağ, tuz ve yumurtaları ekleyin. Daha sonra unu azar azar ilave ederek iyice yoğurun.

2. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streç filmle kaplayıp, 40 dakika mayalanması için bir kenara alın. Sürenin sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe genişletip rulo şeklinde kıvırarak şekil verin.

3. Yağlı kağıt serili tepsiye şekil verilen açmaları aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirin.

4. Tepside mayalamak üzere 20 dakika beklettikten sonra 200 derece önceden ısıtılan fırına tepsiyi yerleştirin. Kızarana kadar pişirilen açmalar tüketmeye hazır. 

5. Vermiş olduğumuz bu malzemelerle yaklaşık 23 adet açma çıkıyor. 

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Aşağıdakiler de İlgini Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?