Görüş Bildir
Haberler
Masaüstü Programların Tarayıcı Tabanlı 10 Alternatifi

Masaüstü Programların Tarayıcı Tabanlı 10 Alternatifi

fatihizm
11.05.2015 - 18:37 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 00:36

MIT'den Leonard Kleinrock İnternet bağlantısının temelini biçimlendirmek için paket anahtarlar teorisini geliştirirken internet ağının bu kadar yaygınlaşacağını hesap etmiş midir acaba? ya da İlk mesajı ARPANET üzerinden, Profesör Leonard Kleinrock'un UCLA'da bulunan ofisinden ikinci bir internet bağlantısının kurulu olduğu Stanford Üniversitesi'ne yaptığında cep telefonları üzerinden çıkacak mesajlaşma uygulamalarını hayal etmiş olabilir miydi? 

ARPA, Internet kelimesinin ilk adıdır. Internet ilk olarak bilgisayar uzmanları, bilim insanları ve kütüphaneciler tarafından kullanıldığında insanların hayatını kolaylaştıracak işlerin ortaya çıkacağını düşünmüşler midir? 

Kaba taslak bakıldığında son yüzyılın buluşu olan internetin bu kadar büyüyeceğini hiç kimse tahmin etmemiştir. 

Şimdilerde internet üzerinden yapılabilen o kadar çok işlem varki bunları saymakla bitiremeyiz elbette. 

Çevrimiçi hayatınızda hayatınızı kolaylaştıracak 10 tarayıcı tabanlı yardımcı aracın mutlaka bir gün size gerekebileceğini unutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pixlr Fotor

Pixlr Fotor

Adobe firmasına ait Photoshop'un çevrimiçi bir çok rakibi olabilir elbette ancak Fotor bunlardan bir adım önde. 

Güçlü filtreler, kolay kullanım her noktadan ulaşılabilirlik, bir hesap üzerinden fotoğrafları kontrol edebilme gibi üstün özellikler Fotor'u diğerlerinden ayırıyor. 

www.fotor.com

Google Drive Docs

Google Drive Docs

Microsoft Office alternatifi Google Drive Docs. Bir çoğumuz farkında bile olmadan aslında Google Drive servisini kullanıyoruz. Gmail üzerinde görüntülediğiniz bir ofis dosyası otomatik olarak kaydediliyor. 

Online ofis programları arasında bir numara olan bu servisin en yakın rakibi yine Microsoft'un online Office servisi, OneDrive. Her ikisi de ciddi anlamda hayatınıza tarayıcılar üzerinden kolaylıklar sağlıyor. 

drive.google.com

Evernote

Evernote

Her zaman Windows'un yapışkan notlarını kullanamazsınız. En olmadık anda aldığınız bir nota ihtiyaç duyabileceğinizi unutmamalısınız. 

Evernote bu sorunu kökten çözen bir yapıya sahip. Hem mobil hem web hem de tarayıcı uygulamaları ile not alma zahmetini en aza indirir, istediğiniz yerden ulaşmanızı sağlar. 

Evernote zahmetli bana Google servisi daha çok yardımcı olur diyenler için ise Google Keep aktif olarak kullanılabilir durumda. 

Evernote için; www.evernote.com

Google Keep için; keep.google.com

Google Takvim

Google Takvim

Takvim bir çok iş planını yapmanızı, unutmamanızı sağlar. Ancak her an Windows'a kaydettiğiniz takvim notlarını göremeyebilirsiniz. 

Google Takvim bu sorunları yaşamamanız için Gmail'iniz ile senkronize çalışır ve notlarınızı unutmamanızı sağlar. 

Google Takvim, Outlook ile de entegre olarak var olan notlarınızı online ortama taşımanıza yardımcı olur. 

calendar.google.com

Mint

Mint

Herkes kendi muhasebesini, yaptığı harcamaları otomatik hesaplayan bir programa sahip olmak ister. 

Mint sizin yerinize tüm hesaplamaları yapar. Ay sonunda ne kadar parayı nereye harcadığınızı size söyler. Bunu yaparken gelişmiş grafik arayüzünü de kullanır. 

Tek yapmanız gereken satın aldığınız bir ürünün fatura tutarını sisteme kaydetmek. 

www.mint.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

SlideRocket

SlideRocket

Hızlı bir sunum yapacaksınız ancak o bir Power Point yok mu? hiç sorun değil. Power Point sunumu hazırlamak keyifli olduğu kadar sıkıcıdır da ancak, SlideRocket bu konuda size muazzam derecede yardımcı olabilir. 

www.sliderocket.com

diğer iki alternatif için; www.prezi.com ve www.kizoa.com Kizoa'da türkçe dil desteği de bulunuyor.

TuneIn

TuneIn

Windows üzerinden program kurarak radyo dinleme olayı tarihe karışsa da, çevrimiçi müzik servisleri halen yayın hayatına devam ediyor. 

Tarayıcınız bir köşesinde eklenti olarak çalışan TuneIn, radyo dinleme konusunu başka bir boyuta taşımanıza olanak sağlıyor.

Hem Türkçe hem yabancı içerikli yüzlerce radyoyu dinleyebilirsiniz.  

www.tunein.com 

WeVideo

WeVideo

Yeni nesil internet kullanıcıları mutlaka bir kaç video edit programını kullanmayı ister. Bunun için bir çok masaüstü yazılım olmasına rağmen kullanım zorlukları bazen sizi çileden çıkarabilir. 

farklı slyatlar, hareketli videolar oluşturmak, çektiği videoyu düzenlemek isteyenler için bir değil tam 3 servis birden önereceğim. 

WeVideo 5 dakikalık muazzam uzunlukta videolar hazırlamanıza yardımcı olur. Günümüzde 7 saniyelik Vine videoları çok ilgi gördüğü için bu servis size bir çok anlamda yardımcı olacaktır.  

www.wevideo.com 

Özel anılarınızı hareketli hale getirmek içinse www.animoto.com ve www.stupeflix.com en iyi tercihler olacaktır.

B1 Online Archiver

B1 Online Archiver

B1, başkasının bilgisayarında mailinize gelen zipli, rarlı dosyaları açmak için program kurmak zorunda kalmamak için hazırlanmış bir servis. 

zip, rar, 7z, tar.gz gibi dosyaları zahmetsizce açabilen bu servis çevrimiçi araçlar içinde en yardımcı olacaklardan birisidir. 

İlla bilgisayarım da bir program olsun ama para istemesin diyenler varsa, 7-Zip tam size göre. 

www.online.b1.org/online

Dr. Web CureIt!

Dr. Web CureIt!

Bir dosya indireceksiniz ya da güvenemediğiniz bir linke mi tıklayacaksınız? Dr. Web CureIt bu işi sizin yerine yapmak için var. 

www.freedrweb.com/linkchecker/

Internet Security ile Antivirüs programlarının aynı işi gördüğünü düşünenler için kısa bir açıklama yazalım. 

Internet Security, komple güvenlik paketidir. IS'ler Webden, PC'ye, güvenlik duvarlarından, spam e-postalara kadar bir çok konuyu tek başına halledebilir. Antivirüs ise,güvenlik duvarı,antispyware vs. özelliklerinin hepsini içinde barındırır. Size internet üzerinden güvenlik sağlamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0