Görüş Bildir
Haberler
Marmara Ereğlisi'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Marmara Ereğlisi'nde Nereye Gidilir?

Marmara Ereğlisi'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Marmara Ereğlisi'nde Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
09.12.2021 - 12:24

Tekirdağ ilinin ilçelerinden biri olan Marmara Ereğlisi toplam 32 km. uzunluğunda sahil şeridine sahiptir. İstanbul'a yakın olmasıyla da bilinen Marmara Ereğli'si özellikle yaz aylarında çevre illerden denize girmek için tercih ediliyor. 182 kilometrekare yüzölçümüne sahip Marmara Ereğlisi ayrıca tarıma elverişli arazilerden de oluşuyor. Bununla birlikte ilçede bulunan liman ve iskeleler yük gemileri için oldukça elverişli olduğundan liman tesisleri de bulunmaktadır. Hem ticari olarak hemde deniz turizmi olarak gelişmiş olan Marmara Ereğlisi'nde gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Marmara Bölgesi'nde uğrak noktalardan biri olan Marmara Ereğlisi'nde gidilcek yerler internet üzerinden araştırılıyor. Peki, Marmara Ereğlisi'nde gezilecek yerler nerelerdir? Marmara Ereğlisi'nde nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekirdağ'a bağlı olan Marmara Ereğlisi çevre merkezlere oldukça yakın olan ortak noktalardan biridir. İstanbul'a 90, Tekirdağ merkeze ise 38 km uzaklıkta olan Marmara Ereğlisi özellikle yaz aylarında denize girmek için tercih edilen yerlerden biri haline gelmiştir. Kısa bir kaçamak yapmak isteyen birçok kişi Maramara Ereğlisi'nde gezilecek yerleri merak ediyor. Kumsalları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle birçok manzaraya sahip olan Marmara Ereğlisi'nin ilk adı Perinthos  iken sonrasında Heraklia olarak değiştirilmiştir. Osmanlı'da yaşayan Türklerin Heraklia'ya Ereğli demesiyle adı sonrasında Marmara Ereğlisi halini almıştır. Maramara Bölgesi'nde gezginlerin uğrak yeri olan Marmara Ereğlisi'nde gezilecek yerlere ve ilçe hakkında bilinmesi gerekenlere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Maramara Ereğlisi'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Marmara Ereğlisi'nde Nereye Gidilir?

Maramara Ereğlisi'nde Gezilecek Yerler Nerelerdir? Marmara Ereğlisi'nde Nereye Gidilir?

Trakya Bölgesi'nin gözde ilçelerinden biri olan Marmara Ereğlisi'nde görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır. Özellikle deniz turizmiyle bilinen Marmara Ereğlisi'nde gezilecek yerlerden bazıları şu şekildedir;

Aşıklar Tepesi: Arka Deniz'e bakan bir uçurum olan Aşıklar Tepesi bölgede popüler noktalardan biridir. Daha çok çiftlerin geldiği Aşıklar Tepesi eşsiz deniz manzarasıyla adeta görenleri büyülüyor. 

İkizler Mağarası: Aşıklar Tepesi'nin orada bulunan İkizler Mağarası tek odalı bir mağara olarak biliniyor. Bazıları tarafından mağaranın denizciler tarafından yapıldığı düşünülse de bir başka tarafta ise mağaranın çok eski zamanlardan kalma olduğu düşünülüyor. 

İpli Mağara: Marmara Ereğlisi'nde arka denize bakan bir mağara olan İpli Mağara'da yine görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Fakat mağaraya yürüyerek ulaşmak için biraz zorlanabilirsiniz.

Bayrak Tepesi: Aşıklar Tepesi'nin ön yüzünde bulunan Bayrak Tepesi ise muhteşem bir manzaraya sahiptir. Büyük bir Türk bayrağının ve Atatürk'ün resminin bulunduğu tepeye insanlar sık sık ziyaretlerde bulunmaktadır.

Perinthos Antik Kenti: Maramara Ereğlisi'nde görülmesi gereken yerlerden biri de antik kent özelliği taşıyan Perinthos Antik Kenti'dir. Kazı çalışmaları halen devam etmektedir.

Marmara Ereğlisi'nde Ne Yenir?

Marmara Ereğlisi'nde Ne Yenir?

Köftesiyle ünlü bir şehir olan Tekirdağ'ın her ilçesinde Tekirdağ köftesini tadabilirsiniz. Marmara Ereğlisi'ne yolunuz düşerse ilçeyi gezdikten sonra günün yorgunluğunu muhteşem bir lezzet olan Tekirdağ köftesiyle atabilirsiniz. İlçenin birçok yerinde Tekirdağ köftesi yiyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın