Görüş Bildir
Haberler
Mario Gomez: "Şampiyonluğu, Gol Krallığına Tercih Ederim"

Mario Gomez: "Şampiyonluğu, Gol Krallığına Tercih Ederim"

Enver K.
08.10.2015 - 15:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mario Gomez, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başarılı futbolcunun açıklamaları şu şekilde; 

“Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Kolay puanlar kaybettik ama önemli rakipleri yenmeyi başardık. Son maç önemliydi. Şu anda takımın durumu iyi. Bende kendimi gayet iyi hissediyorum ama daha yapacak çok işimiz var.

Fiorentina’da iki zor yıl geçirdim. Tekrar Milli Takımda oynayabilmem için ritmimi bulmam gerekiyor. Şu anda daha iyi durumdayım. Teknik Direktörümüz Şenol Güneş bana fiziksel olarak yukarı çıktığımda tekrar goller atacağımı söyledi. Haklı da çıktı. Şu anda Milli Takımı düşünmemeye çalışıyorum. Kendimi iyi hissediyorum ve çok çalışıyorum.

6 gol attıktan sonra bazı şeyleri değerlendirmek daha kolay. Her zaman inancımı ve özgüvenimi sağlam tutmaya çalıştım. Fiziksel olarak yukarı çıkınca goller gelmeye başladı. Fiziksel olarak daha iyi çalışıyorum. İtalya’da yaptığımız antrenmanlardan daha sıkı antrenman yapıyoruz burada. Henüz %100’e gelmedim, takım da henüz %100’e gelmedi. Daha iyi olabiliriz, potansiyelimiz var. İtalya ile buradaki en büyük fark fiziksel çalışmalarda gizli.

Mümkün olduğu kadar çok gol atmaya çalışıyorum. Ama hedefim gol kralı olmak değil. Amacım takımımın şampiyon olması. Takım buna hazır ve bunun için çalışıyor. Gol kralı olup ligde 2. olmaktansa, daha az gol atıp şampiyon olmayı tercih ederim.

Şimdiye kadar 7 maç oynadık ve daha ligin başlangıç aşamasındayız. Arkamızda güçlü ekipler var. Bizim yapmamız gereken kendi işimize odaklanmak. Her maça çok yüksek bir konsantrasyonla çıkmamız lazım. Bu yüksek konsantrasyonu korumamız ve daha iyisini yapmalıyız. O zaman şampiyon olmak için büyük bir şansımız var.

Şu anda tamamen buradaki işimime odaklanmış durumdayım. Burada olmaktan mutluyum ve huzurluyum. Sezon sonu iki kulüp bir araya gelip en iyi çözümü bulacaktır. Burada kalmak ve Beşiktaş için oynamak istiyorum.

Adım adım ilerlemek lazım. Öncelikli hedefimiz şampiyon olmak. Buradaki potansiyel çok büyük. Başarılı olmak için çok iyi oyunculardan ziyade iyi bir takıma ihtiyacınız var. Bayern Münih’te oynarken ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanırken belki en iyi oyuncular bizde değildi ama en iyi takım bizdik. Başarının arkasında yatan şey bu.

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş en başından beri benimle direkt bir iletişim kurdu ve bana duyduğu güveni belirtti. En başından beri beni oynatmak istediğini ve fiziksel olarak hazır olmam gerektiğini söyledi.

Takım arkadaşlarım birbirlerine gol attırmaya çalışıyorlarsa, bu birbirimiz için fedakarlık yaptığımızın bir göstergesidir. Maçları daha kolay bitirmek için çalışıyoruz ve bunun üzerine kafa yoruyoruz.

Cenk Tosun gayet iyi bir karakter ve çok iyi bir golcü. Daha genç ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Almanca konuşabildiği için de doğrudan iletişim kurabiliyoruz. Takım içinde birden fazla iyi golcü olduğu için mutluyuz. Sezon içinde beraber oynamamız gereken maçlar olacak ve en iyisini yapacağız.

Buraya gelmeden önce herkes bana taraftarlarımızın ne kadar tutkulu olduğunu anlatmıştı. Taraftarlarımızın coşkusuna Fenerbahçe maçı çok güzel bir örnek. Oyun 2-2’ye geldiğinde bizi arkadan ittiler ve maçı bu sayede kopardık.  

Takım arkadaşlarım benim için değil Beşiktaş için oynuyorlar. Her oyuncunun farklı bir görevi ve sorumluluğu var. Beni besleyen iyi oyuncuların olması önemli ve burada beni besleyen çok yetenekli oyuncular var. Bana verdikleri final paslarıyla goller atmamı sağlıyorlar. İyi başladık ama çok daha iyisini yapabiliriz. “

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın