Görüş Bildir
Haberler
MANTININ "EN"LERİ

MANTININ "EN"LERİ

Favoreat
28.03.2014 - 18:48

MANTININ "EN"LERİ

Her yörenin mantısı bir başka güzel. Üstelik bu mantıları tatmak için bu yörelere gitmeye gerek yok! İşte İstanbul'un en güzel mantıcıları...

SİNOP MANTISI

Ceviz, mantı,yoğurt ve sos dörtlüsünün bir araya geldiğinde kusursuz bir lezzet yaratacağını tahmin edebilir miydiniz? Sinop mantısı işte sizi böyle bir yolculuğa çıkarıyor! Hamurunun aşırı inceliğiyle meşhur Sinop mantısı tabağınızda yarısı yoğurt ve soslu, yarısı ise üzerine sadece ceviz serpilmiş şekilde geliyor. İstanbul'da en iyi Sinop mantısı ise Beşiktaş Çarşı'nın içerisindeki Sinop Mantı'da yeniliyor.

BOLU MANTISI

Cevizi mantıyla bir araya getiren yörelerimizden biri de Bolu. Bolu mantısında da etli mantı üzerine ceviz ekleniyor ve tereyağı kızdırılıp dökülüyor. Fakat Bolu mantısının bir diğer özelliği de üzerine rendelenmiş keş peyniri serpilmesi. Peynirin lezzeti mantıya bambaşka bir tat katıyor. Bolu mantısı İstanbul'da en iyi Emirgan'daki Kardeşim Mantı'da tadılabiliyor.

KAYSERİ MANTISI

Elbette mantıların en meşhuru Kayseri mantısı! Kayseri mantısının en önemli özelliği minicik kapatılıyor olmaları. 'Bir şimşik kaşıkta kırk tane' sözüyle meşhur olan Kayseri mantısı zamanında evlenecek kızlara sınav gibi yaptırılırmış. Bir diğer özelliği ise kıvamının daha sulu olması. Bunun için mantının kaynatıldığı suya, salça ve yağ önceden konur ve mantıyla birlikte pişmesi sağlanır. Kayseri mantısı servis edilirken suyuyla birlikte servis edilir. Kayseri mantısının en hakikilerinden biri İstanbul Levent'te bulunan ve mantıcıların ilklerinden biri olan Çimdik Mantı'da yenir.

ÇERKEZ MANTISI

Çerkez mantısının özelliği ise hamuruyla birleşen lezzetlerde! Çerkez mutfağının vazgeçilmezlerinden patates Çerkez mantısında kıyma ile bir araya geliyor ve Kayseri mantısının aksine, Çerkez mantısında bir mantının boyutu tatlı kaşığı büyüklüğünde oluyor. Çerkez mantısı İstanbul'da en iyi Beyoğlu'ndaki Çerkez restoranı Fıccın'da yenilebiliyor.

BU MANTICILAR KAÇMAZ!

  • Tatar mantısının en lezzetlisi İstanbul Ulus'ta 1988'den beri hizmet veren Aşkana Mantı'da.

  • Kırım mantısı İstanbul Bahariye'de 1969 yılından beri hizmet veren Sayla MantI'da.

  • Özbek mantısı İstanbul Yeniköy'de 1988'den beri hizmet veren Emek Mantı Evi'nde.

  • Fırında kızartılmış mantı Feraye mantısının en lezzetlisi İstanbul, Ankarave Bodrum'da şubeleri bulunan meşhur Casita Mantı'da.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın