Görüş Bildir
Haberler
Mantığıyla Övünenleri Piste Alalım! İşte Zihninizi Zorlayacak 5 Mantık Sorusu

Mantığıyla Övünenleri Piste Alalım! İşte Zihninizi Zorlayacak 5 Mantık Sorusu

Samim Saka
10.08.2015 - 19:59

1. Kocişkonun ilginç ölümü

Bir kadın, kocasının nasıl öldüğünü anlatmaktadır:

- Kilisenin önünde yan yana oturuyorduk. Ben, hava sıcak olduğu için yelpazeyle serinlemeye çalışıyordum. Kocam ise uyukluyordu. Rüyasında giyotinle idam edildiğini görüyormuş. Giyotin tam boynuna değdiği sırada benim yelpazem de boynuna değmiş. Bu sebepten kalp krizi geçirerek öldü.

Buradaki mantık hatası nerededir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cevap

Cevap

2. Kahraman asker Charles Taylor...

1938 yılında, İngiltere'de bir asker için cenaze töreni yapılıyor. Konuşma yapmak üzere kürsüye rütbeli bir asker çıkıyor. 'Charles Taylor, Birinci Dünya Savaşı'nda ülkemiz için kahramanca savaşmıştı. Kendisini her zaman saygıyla anacağız...' diyor.

Buradaki mantık hatası nerededir?

Cevap

Cevap

3. Vefakar gangster

Bir gangster, patronunun 8. kattaki dairesinin kapısının altından içeri şu notu bırakıyor. 'Patron, çok uzaklardan seni görmeye geldim. Seni bulamadım ama korkma, binaya girip çıktığımı kimse görmedi.'

Buradaki mantık hatası nedir?

Cevap

Cevap
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Bahçıvan Ahmet Bey'i, Polis bahçıvanı...

Yağmurlu bir günde bir evde parti düzenleniyor. Partinin ilerleyen saatlerinde bir cinayet işleniyor. Olay yerine gelen polis Ahmet Bey'in öldürüldüğünü öğrenerek evdekileri sorguya alıyor. Bahçivan olay hakkında şunları söylüyor: 'Yağmur yağdığı için kulübemde oturuyordum. Biraz yürümek istedim ve o sırada evin camlarından birisinden içeride bir hareketlilik gördüğümü sandım. Yaklaşıp camdaki buğuyu silince, Ahmet Bey'in cesedini gördüm.'. Bu ifadenin üzerine polis, bahçivanı suçlu bularak tutukluyor.

Bahçıvanı ele veren çelişki nedir?

Cevap

Cevap

5. Ampul sorunsalı...

Bir odada 3 tane düğme, üst katta kesinlikle görünmeyen bir diğer odada da 3 tane ampul vardır. Bu 3 düğmenin her biri farklı bir ampulü yakmaktadır. Düğmeleri istediğiniz kadar açıp kapatabilirsiniz fakat üst kata çıkıp tek bir kere kontrol etme hakkınız var. Hangi tuşun hangi ampulü yaktığını nasıl bulursunuz?

Cevap

Cevap

6. Soruların kaç tanesini cevaplara bakmadan kendi kendinize çözebildiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
56
35
28
21
18
17