Görüş Bildir
Haberler
Manchester Derbisinde Zafer City'nin

Manchester Derbisinde Zafer City'nin

Enver K.
10.09.2016 - 16:29

Manchester City, deplasmanda Manchester United'ı 2-1 mağlup ederek ligde 4'te 4 yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manchester United ile Manchester City arasında oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Jose Mourinho ile Pep Guardiola’yı İspanya La Liga dönemlerinden sonra ilk kez karşı karşıya getiren mücadele gülen taraf 2-1’lik skorla Manchester City oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Manchester City, Kevin De Bruyne ile 16. dakikada öne geçti. Savunmadan atılan uzun pası kafasıyla indiren Kelechi Iheanacho, Belçikalı yıldızın kaleci ile karşı karşıya kalmasını sağladı. De Bruyne de soğukkanlı bir vuruşla takımını öne geçirdi. Maçın 36. dakikasında Kelechi Iheanacho ile bir gol daha bulan konuk ekip, farkı ikiye çıkardı. İlk yarının sonlarına doğru kaleci Claudio Bravo’nun hatasını iyi değerlendiren Zlatan Ibrahimovic, 42. dakikada farkı bir indirdi. İlk yarı 2-1 Manchester City’nin üstünlüğü ile sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılaşmanın ikinci yarısı tam bir heyecan fırtınasına sahne oldu. Tüm riskleri alan Manchester United, beraberlik için saldırırken, Manchester City hızlı ataklarla ciddi pozisyonlar yakaladı. Ancak iki takım da yakaladığı fırsatları gole çevirmeyi başaramayınca mücadele 2-1 Manchester City’nin üstünlüğü ile sona erdi.

İspanya dönemlerinden Barcelona ve Real Madrid’i çalıştırırken kıyasıya bir mücadeleye girişen Guardiola ve Mourinho, İngiltere’de ilk derbi maçta izleyenlere keyifli bir maç seyrettirdi. Guardiola, tıpkı Barcelona’daki gibi topa sahip olan bir anlayışla takımını oynatırken, Mourinho ise Real Madrid’e oynattığı agresif futbolun örneklerini gösterdi. Ancak La Liga’da Mourinho’ya büyük bir üstünlük kuran Guardiola, İngiltere’de de bu geleneği devam ettirdi.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gokay Tura

Mourinho bi derbi kazan be kardeşim

isyankar

İki ezeli rakip sonuç olarak Pep Guardiola ve takımı gerekeni yaptı.

kleptomaniac

'not so special one'