Görüş Bildir
Haberler
Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Marmaris ve Uşak... Yangınlarında Son Durum

Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Marmaris ve Uşak... Yangınlarında Son Durum

Türkiye'nin orman yangınlarıyla savaşı aralıksız devam ediyor. Antalya, Gündoğmuş'da alevler gece saatlerinde altı mahalleye sıçradı. Manavgat'ta dağlık ve etrafı tamamen ormanlık olan Kızıldağ Mahallesi'ndeki bütün evler ise tahliye edildi. Son durumu aktaran DHA muhabiri Alpaslan Çınar 'Konya yoluna bağlanan tünellere kadar alevler indi. Kirse Dağı'nı alevler kaplarsa Kızıldağ mevkii tehdit altına girecek' dedi. Bölgedeki güneş enerjisi santralinin olduğu alan da alevler içerisinde kaldı... Öte yandan Milas'a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başlayan orman yangını da Fesleğen, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerindeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangınlarda Son Durum

Yangınlarda Son Durum

SAAT - 19:00 - Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 7 günde 152 yangın kontrol altına alınırken, 6 ilde 11 yangına karadan ve havadan müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

SAAT 18.11 - DENİZLİ'NİN TAVAS İLÇESİNDE YANGIN

Tavas'taki Pınarlık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

SAAT 16.15 - Milas-Çökertme'de yangın kontrol altına alındı. Farklı bir noktada alevlerin yükseldiği görüldü.

SAAT 16:05 - MUĞLA'DA 4 YERLEŞİM YERİ TAHLİYE EDİLDİ

Muğla'nın ilçelerinde orman yangının ilerlemesi nedeniyle dört yerleşim yeri tahliye edildi.

Seydikemer ilçesi Çökek Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışması havadan ve karadan vatandaşların da desteğiyle devam ediyor.

Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Çökek ile Dereköy mahallelerini tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı. Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın ise Çay hisar Mahallesi ile Zeytin alanı Mahallesi Taş dibi mevkiindeki yerleşim yerlerine yaklaştı.

İki yerleşim yerindeki vatandaşlara da tedbir amaçlı mahalleyi boşaltmaları konusunda uyarı yapıldı.

SAAT: 16:00 - SON BİLANÇO AÇIKLANDI: 147 KONTROL ALTINDA, 7 YANGIN SÜRÜYOR

İletişim  Başkanı Fahrettin Altun, planlı ve gayretli çalışmalar neticesinde 156 yangının 147’sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Altun, 'Planlı ve gayretli çalışmalar neticesinde 156 yangının 147si kontrol altına alındı. Kurumlarımız eş güdüm içerisinde kriz bölgelerindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor' dedi.

SAAT 15:34 - MİLAS: ALEVLERİN SİTELERE ULAŞMAMASI İÇİN YOĞUN ÇABA

Milas'a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başlayan orman yangınının Fesleğen, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerindeki yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Dün gece tahliye edilen mahallelerde bugün bazı evlerin ve ahırların yandığı görüldü. Söndürme çalışmasını sürdüren Orman Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan cansiperane mücadele veriliyor.

Yangının şiddetli rüzgarla birlikte etkisini arttırdığı Çökertme Mahallesi'ne bağlı Geren Mevkiindeki yazlık sitelere ulaşmaması için yoğun çaba harcanıyor.

SAAT 15:30 - GÜNDOĞMUŞ-ANTALYA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde orman yangınları rüzgarın etkisiyle şehir merkezinden kara yoluna doğru ilerliyor. Yangının seyrini sürdürmesi üzerine polis ekipleri Gündoğmuş- Manavgat kara yolundan Gündoğmuş ilçe merkezine girişi trafiğe kapattı. Araç girişine izin verilmeyen yolda sadece itfaiye, arazözler, su tankerleri gibi acil olacak araçların girişine izin veriliyor. Yangına ekipler karadan ve havadan müdahale ederek yangını söndürmeye çalışıyor.

Mahalle sakinleri ise, kara yoluna kadar ilerleyen yangına müdahale etmek için elektrikli ağaç kesme makinesiyle ağaçları keserken, tırmıklarla da topraktan set oluşturuyor. Yaşanan orman yangınlarından dolayı ilçe merkezinin üzerini duman bulutları kapladı. Yangını söndürmek için havadan müdahale eden helikopterler ise dumanlar arasında gözükmezken, güneş ise kızıla döndü.

SAAT 15:24 - BODRUM: ÖZEL ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Bodrum'daki Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk ve Kissebükü mevkiindeki orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Yangının bölgedeki diğer yerleşim alanlarına sıçramaması için ise güvenlik önlemi alınıyor. Yangın bölgesine giden güzergahta güvenlik tedbiri de alan güvenlik güçleri, özel araçların geçişine izin vermiyor.

SAAT 14:40Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca orman yangınları ile mücadele kapsamında söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sahil Güvenlik Komutanlığı; 520 sahil güvenlik personeli, 1 sahil güvenlik korveti, 26 sahil güvenlik botu, 3 dalış emniyet güvenlik ve arama kurtarma timi, 1 sahil güvenlik helikopteri ile yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek vermektedir' denildi.

SAAT 14:37 - Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde dün çıkan orman yangınına kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, 'Bu yangından bugün sonuç almayı bekliyoruz. İnşallah bugün güzel haber vermeyi umuyoruz.' dedi.

SAAT 14:35 - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü'ndeki orman yangınına 6 helikopter, 35 arazöz, 42 itfaiye, 4 ikmal aracı, 41 iş makinesi, 9 su tankeri ve 273 personelle müdahale edildiğini söyledi.

Pakdemirli, 'Çandır tarafı biraz kontrol altında, Karamusalar, Şeyhler, Senirler köyleri ile Yıldız ve Bayduş mahallerinde hala devam ediyor. Zarar gören 15 hanemiz var. Bunlarla ilgili hasar tespitlerine başlıyoruz.' diye konuştu.

SAAT 14:33Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi Gora mevkiiinde çıkan ve 40 dakikada söndürülen orman yangınında bir dönümlük alan zarar gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SAAT 14.00 İspanya'nın Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadeleye destek için gönderdiği iki yangın söndürme uçağı Muğla'da faaliyetlerine başladı. Yangın söndürme uçaklarının, ilk olarak su alacakları Köyceğiz Gölü'nün kuzeyindeki Yayla yakınlarına gitmesi, bu bölgedeki yangına müdahalenin ardından diğer bölgelere de geçmesi öngörülüyor.

SAAT 13:50 Denizli'nin Buldan ilçesinin kırsal Yayla Mahallesi yakınlarında saat 11.30 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler karadan müdahale ile 1,5 saatte söndürülürken 2 hektar ormanlık alan küle döndü.

SAAT 13:35 - ÇÖKERTME'DE YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan, Bodrum'un Mazı Mahallesi ve Milas'ın Çökertme Mahallesi'ne de sıçrayan yangın, 4'üncü günde Türkevleri Mahallesi'ne ulaştı. Dağınık yerleşime sahip mahalledeki 3 bağ evi, kullanılamaz hale geldi. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle farklı noktalarda yükselen alevlere müdahale etmekte güçlük çekti. Günün ilk ışıklarıyla helikopterlerin çalışmaya başlamasıyla Çökertme'deki alevler, kontrol altına alındı.

SAAT 13:30 - SEYDİKEMER'DE İKİ MAHALLEDE YANGIN KONTROL ALTINDA, 1 MAHALLEDE SÜRÜYOR

Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Arifler Mahallesi’nde 2 gün önce çıkan ve kırsal Kabaağaç ve Dip Mahallesi’ne de sıçrayan orman yangını, havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınırken, bu kez de Çökek Mahallesi’nden alevler yükseldi. Yangına, günün ilk ışıkları ile havadan ve karadan müdahale başladı.

SAAT 13:13 - KUMLUCA'DA YANGIN NÖBETİ

Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesi'nde de halk, tırmık, çapa, kürek ve su tankerleriyle mahalle girişinde ve yüksek noktalarda yangın nöbeti tutuyor. İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki mahallede nöbete başlayan halk, olası orman yangınında ilk müdahaleyi yapıp büyümesini önlemeyi amaçlıyor. Muhtar Hayrettin Acar, 'Manavgat'taki yangınlarda dolayı ciğerlerimiz yanıyor. Tüm çoluk çocuk, Erentepe'nin güzel insanları ile birlikte biz de yangın yaşamamak için Kumluca çukurunun yanmaması için 7/24 nöbet tutmaktayız. Manavgat yandı bizler de yanmayalım. Dağda taşta her yerde nöbet tutuyoruz' dedi.

SAAT 13:10 - JANDARMA VE MAHALLELİDEN SÖNDÜRME TÜPÜYLE MÜDAHALE

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde orman yangınları devam ediyor. Senir Mahallesi'nde gece şiddeti artan yangında 30 ev kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle mahalle tahliye edildi. Çeşitli illerden yardıma gelen itfaiye ve orman işçileri, yangını söndürmeye çalışırken, yanan evlerde soğutma işlemi yaparak olası ikinci yangına karşı çalışma gerçekleştirdi. Ayrıca mahalle sakinleri ile jandarma ekipleri, mahalleye ormanlık alandan gelmeye devam eden yangını söndürmek için seferber oldu. Hem mahalleli hem jandarma, ellerine aldıkları yangın söndürme tüpleriyle alevlerin olduğunu noktaya giderek söndürmek için ellerinden geleni yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın