Görüş Bildir
Haberler
Maliyetlerin Altından Kalkamayan Esnaf Lahmacun Satmayı Bıraktı

etiket Maliyetlerin Altından Kalkamayan Esnaf Lahmacun Satmayı Bıraktı

Yağmur gibi yağan zamlar lahmacunun maliyetini artırdı. Maliyeti karşılamak için bir lahmacunu 17-18 TL’ye satmak gerekince esnaf lahmacunu bırakıp sadece pide satışına başladı. 4 çalışanını işten çıkarmak zorunda kaldığını anlatan işletmeci Melih Çelebi, Melih Çelebi, 'Genç girişimci olarak iş hayatına girdim. Keşke atılmasaydım” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul’da iş merkezlerinin bulunduğu Mecidiyeköy’de 2 ay önce lahmacun ve pide salonu açan Melih Çelebi, bu kadar sıra sürede 4 personelinin işine son vermek zorunda kaldığını söyledi. Lahmacun yapmak için yola çıkıp, lahmacun yapamaz hale gelen Melih Çelebi, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin yansımalarını şöyle anlattı:

"Müşteri fiyatı görünce kaçıyor"

"Müşteri fiyatı görünce kaçıyor"

'Maliyetlerimiz çok arttı ve bunu müşterilere yansıtmak istemiyoruz. Lahmacuna 17-18 TL yazarsak ayıp olur. Bundan çekiniyoruz. Fiyatları gören müşteriler de kaçıyor. Dükkânı açalı 2 ay oldu. İlk açtığımız zaman 110 liradan aldığımız un şimdi 260 lira oldu. Pide paketlerini 80 liraya alıyorduk. Şu anda 250 lira. Ve bu sadece bunlardan ibaret değil. Her şeye her gün zam geliyor.

Biz inmesini beklerken fiyatlar daha çok çıkıyor. Gördüğünüz gibi dükkân bomboş. Caddeye çıkın dükkanlara bakın dolu dükkân da göremezsiniz. İnsanlar masrafları nereden kıssam diye bakıyor ve yemeklerinden kesinti yapıyor. Ondan dolayı piyasa ölmüş durumda.

"4 personeli işten çıkardık"

"4 personeli işten çıkardık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Zor durumdayız. Masrafları karşılamakta güçlük çekiyoruz. 4 personeli işten çıkardık. Normal durumda bile maaşlarını karşılayamıyorduk. Asgari ücrete zam yapılınca da maaşı hiç karşılayamayacağımızı gördük.

Elektrik faturası 8 bin lira geldi ödeyemedik. Elektrik idaresini aradım. İndirim bekliyordum, ‘Yılbaşından sonra yüzde 40 zam gelecek. Ne indirimi?’ dediler. Dalga geçer gibi! Yani bir anda şaşırdım. Doğal gaza da aynı şekilde zam geldi. Biz inmesini beklerken her şeye zam geliyor.

Önümü göremiyorum. Ne kadar daha ayakta kalabilirim bilmiyorum. Şu an ayakta da değiliz, hep içerideyiz. Gün geçtikçe de içeri giriyoruz. Genç girişimci olarak iş hayatına girdim. Keşke atılmasaydım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
44
21
13
9
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Esnafından, çalışanına, memurundan işçisine, emeklisinden gencine kadar herkes isyanda. Gidişat kötü lakin sarayda ki hala koltuk peşinde. Bu dünya Sultan Sü... Devamını Gör

uzaklardan

Normal esnaf bunu yaptıysa Bodrumdaki lahmacun fiyatlarını düşünemiyorum. En son 1 lahmacun 1 ayran 200tl felandı.

Malum Şahıs

düştük venezuela yollarına bu işin şakası yok ama gelde anlat bu akprimatlara böyle devam edersek daha acayip şeyler yaşayacağız ben bahsetmek istemiyorum da... Devamını Gör