Görüş Bildir
Haberler
Makyajsızlığa Alışmanın ve Makyajsız da Güzel Görünmenin 15 Basit Yolu

etiket Makyajsızlığa Alışmanın ve Makyajsız da Güzel Görünmenin 15 Basit Yolu

Fulin
01.05.2017 - 08:01

Makyaj yapmak çok keyifli ve çok iyi hissettiriyor. Ancak bir kez makyaja alışınca bırakması fazlasıyla zor. Oysa makyajsız da güzel görünmek ve iyi hissetmek mümkün. İşte özgüven ve zaman kazanma garantili makyajsız iyi görünme tüyoları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cildinize bakım yapın.

1. Cildinize bakım yapın.

Bu elbette en önemli kural. Güzel bir cilt makyajı iyi taşımanın yanında makyajsız da harika durur. Günlük cilt bakımınızın yanında haftada bir gün de yoğun bakım uygulayın. Önce bir buhar banyosu, peelingle arınma; ardından güzel bir cilt maskesi ve yoğun nemlendirme. Basit ama etkili olacağından kuşkunuz olmasın.

2. Paranızı bakım ürünlerine ayırın.

2. Paranızı bakım ürünlerine ayırın.

Elbette kalitesiz makyaj malzemesi kullanın demiyoruz, ancak çok ucuz alternatifler varken pahalı bir fondöten almak yerine paranızı gerçekten cildiniz için gerekli bakım ürünlerine harcamanız daha yerinde olacaktır.

3. Yavaş yavaş azaltın.

3. Yavaş yavaş azaltın.

Günlük makyajda 10'dan fazla ürün kullanan biriyseniz, bir anda makyajsız sokağa çıkmanız zor olacaktır. Ürünleri yavaş yavaş azaltın. Örneğin bir gün fondöten ve pudrayı bir arada kullanmak yerine, ikisinden birini seçin. Her gün eyeliner kullanıyorsanız, bir gün kirpik dibinize hafif bir far geçmeyi ya da sadece rimel sürmeyi deneyin.

4. Kaşlarınızı şekillendirin.

4. Kaşlarınızı şekillendirin.

Malum, günümüzde hiç makyaj yapmasak bile kaşlarımızı boyamadan duramıyoruz. Bundan vazgeçmek için güzel alınmış, simetrik kaşlara ihtiyaç var. Eğer buna rağmen kaşlar boşluklu ve eşitsiz duruyorsa, kalıcı makyajdan yardım alabilirsiniz.

5. Kalıcı makyajdan destek alın.

5. Kalıcı makyajdan destek alın.

'Ee kalıcı makyajın neresi makyajsız görünüm?' dediğinizi duyar gibiyim. Kalıcı makyaj, makyajdan vazgeçmenin iyi bir yolu aslında. Kendi kaş şekliniz bozulmadan yapılan doğal bir işlem, incecik bir eyeliner ya da ipek kirpikler; sizi makyaj yapma zahmetinden kurtarırken iyi hissetmenizi de sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi gürleştirin.

6. Kaşlarınızı ve kirpiklerinizi gürleştirin.

Demesi kolay tabii de uygulama kısmı biraz zahmetli. Makyajsızken güzel kaşlar ve kirpikler dikkat çekici olacaktır. Bunun için bıkmadan usanmadan her gün kaş kirpik serumları ve doğal yağlar kullanmak gerekiyor. Sabredip birkaç hafta kullanırsanız, sonucu görmeye başlayacaksınız.

7. İyi uyuyun.

7. İyi uyuyun.

Mor göz altlarından şikayetçiyseniz, iyi uyumaktan başka kalıcı bir çözüm yok. Uyku gözleriniz ve cildiniz için de faydalı elbette. .

8. Yardımcı araçlar kullanın.

8. Yardımcı araçlar kullanın.

Parlak ve büyük gözler için her zaman makyaja ihtiyacınız yok. Yapay gözyaşı damlalarıyla gözlerinizi nemlendirebilir, kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinizi kıvırabilirsiniz. Aynı şekilde kaşlarınızı da taramak daha iyi görünmeniz için yeterli.

9. Yediklerinize dikkat edin.

9. Yediklerinize dikkat edin.

Sağlıklı beslenmenin cilde ne kadar faydalı olduğunu arada herkes unutur. Unutmamak için önlemler almaya çalışın. Gün içinde bol bol su içmek için telefonunuza bir hatırlatma ekleyebilirsiniz örneğin.

10. Dudaklarınıza bakım yapın.

10. Dudaklarınıza bakım yapın.

Dudaklarınızı fırçalamayı, peeling yapmayı ve nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Vazelin ile dudaklarınızı daha nemli ve dolgun gösterebilirsiniz. Yine de rujlara alıştığınız için solgun göründüğünüzü düşünüyorsanız, renkli dudak nemlendiricilerden destek alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bembeyaz dişlerle gülümseyin.

11. Bembeyaz dişlerle gülümseyin.

Güzel bir gülüş makyajlı da, makyajsız da olsanız önemli. Ancak mavi tonlu rujlarla dişleri daha beyaz göstermek mümkünken, makyajsız olduğunuzda bu mümkün olmuyor. Doğal yöntemlerle ve beyazlatıcı diş macunlarıyla dişlerinizi birkaç ton beyazlatabilirsiniz.

12. Renkli bakım ürünleri kullanın.

12. Renkli bakım ürünleri kullanın.

Piyasada pek çok BB krem ve renkli nemlendirici seçeneği mevcut. Makyajı azaltmanın en kolay yolu bu ürünlere yönelmek. Kat kat kapatıcı kullanıyor ve bundan vazgeçemiyorsanız, renkli göz çevresi kremleri de olduğunu hatırlatalım.

13. Gözlük kullanın.

13. Gözlük kullanın.

Zaten gözleriniz bozuksa sorun yok, ancak değilse de imaj gözlükleri makyajsız da hoş görünmenizi sağlayacak ve insanlar size hasta olup olmadığınızı sormayacak.

14. Saçlarınıza önem verin.

14. Saçlarınıza önem verin.

Saçlarınız yüzünüzü çerçeveleyen aksesuarınız. Sizi solgun gösteren bir saç rengine sahipseniz, değiştirmeyi ya da ışıltılar eklemeyi düşünebilirsiniz. Bakımlı saçlarla makyajsız da harika görüneceksiniz.

15. Giysilerinize özenin.

15. Giysilerinize özenin.

Belki makyajsızken şık giyinmeyi anlamsız bulabilirsiniz, ancak her şeyin bir dengesinin olduğunu unutmayın. Belki çok şık elbiseler tercih etmezsiniz ama eşofmanla da gezmeyin. Makyajsız görünümünüze uygun sade ve şık kombinler deneyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
645
210
162
73
68
66
52
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Yılmaz

Makyaj yapmayan kendine bakan kız her zaman daha güzeldir. Kızlar ne trafik lambası gibi kıpkırmızı dudaklara, ne mala vurulmuş duvar gibi dümdüz beyaz tene,... Devamını Gör

Leylaley

Kadın ve erkek içinde Kısacası temiz görünmek ve temiz olmak. Tüm kusurları kapatabilir. Beyler de ense gözaltı kulak vs. gibi gereksiz tüylerden arınsın saç... Devamını Gör

WHOAMI

YA BEN BUNLARI YAPIYORUM, GİNEDE BAKMIYOLAR !!!! SAÇSA SAÇ SAKALSA SAKAL DAHA NE YAPIYIM YANİ (HELP ME) :(

theravenwoman

Çok şükür yapmaya üşeniyorum :)