Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Okçuluk, Makaralı Yay ve Altın Çocukları

Türkiye'de Okçuluk, Makaralı Yay ve Altın Çocukları

Lady 1.wi
16.07.2018 - 11:02

Hepimizin bildiği gibi, okçuluk, ata sporlarımızın en önemlilerinden biri olarak kabul edilir ve son yıllarda okçuluğun farklı kategorilerinde elde etmiş olduğumuz başarılar da adeta bunu kanıtlar niteliktedir. 

Ülkemiz, ilk olarak uluslararası okçuluk federasyonuna 1955 yılında, 16. üye ülke olarak katılmış ve o günden beri gittikçe yükselen bir başarı ivmesi yakalamıştır. 

Peki okçuluk kategorilerinden biri olarak sayılan makaralı yay nedir?  

Makaralı yay, her ne kadar avcılık için icat edilmiş gibi görünse de, günümüzde bu spor dalıyla ilgilenenler arasında oldukça popüler olup, geniş bir izleyici kitlesine sahiptir. Makaralı yayların teknik ve mekanik özelliklerinin olması (optik nişangah gibi),  olimpik ve geleneksel yaylara nazaran kişiye göre daha fazla özelleştirme imkanı sağlamaktadır. Bu özelliklerinden dolayı, makaralı yaylarda elde edilen puanların, olimpik yaylarda elde edilebilmesi oldukça güçtür. Hal böyle olunca, makaralı yay yarışmaları, olimpik ve geleneksel yaylara göre çok daha zorlu ve kıyasıya bir mücadele ile geçmektedir.

Türkiye olarak milli üniformamız altında  ''Makaralı Yay'' kategorisinde son yıllarda elde etmiş olduğumuz başarıların altına imzalarını atan, ve uluslararası müsabakalarda bayrağımızı dalgalandıran gençlerimizin birkaçına hep birlikte bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Demir Elmaağaçlı

1. Demir Elmaağaçlı

Okçuluğa 2000 yılında başlayan Demir, 2007 yılından beri aralıksız olarak milli takım üniformasını taşımaktadır. 2015 yılında gerçekleşen Dünya Şampiyonasında okçuluk spor dalında Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran sporcumuz olma unvanını taşıyan Demir'in o kadar çok başarısı ve rekoru var ki , başınıza elmayı koyup, gönül rahatlığıyla karşısında hedef olarak durabilirsiniz.  :)

2. Evren Çağıran

2. Evren Çağıran

2016 yılında Dünya Şampiyonu olan Evren altın madalya kürsüsünde bayrağımızı şereflendirmiştir. Evren'in o maviş gözlerinin hedefi çok iyi gördüğü aşikar. Ayrıca sempatik tavırları ile de takım arkadaşları tarafından çok sevilmekte.

3. Samet Can Yakalı

3. Samet Can Yakalı

2016 yılında yapılan Dünya Şampiyonasında kazandığı gümüş madalya ile bayrağımızı 2.lik kürsüsüne taşıyarak takım arkadaşı Evren Çağıran ile birlikte bize unutulmayacak bir mutluluk yaşatmıştır. Samet'in ayrıca 2013 yılı Yıldızlar Dünya Şampiyonluğu ve 2015 yılı Dünya Gençler Takım Şampiyonluğu bulunmaktadır. Samet'in, genç yaşında elde etmiş olduğu bu başarıları, ilerleyen zamanlarda daha da taçlandıracağından eminiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Emre Çömez

4. Emre Çömez

2016 yılında takım arkadaşları, Evren Çağıran ve Samet Can Yakalı ile birlikte Avrupa Kupası takım yarışmalarında bronz madalya, 2014 Avrupa Gençler Mix takım 2.liği ile gümüş madalya ve Üniversiteler arası Dünya Kupası takım 3.lüğü elde ederek bayrağımızı kürsüde dalgalandıran sporcularımız arasında yer almıştır. Emre, beyefendi kişiliği ile de gençlerimize örnek gösterilmektedir.

Ve altın kızımız "Yeşim Bostan"

Ve altın kızımız "Yeşim Bostan"

Son olarak, bu yıl 20- 26 Mayıs tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen Okçuluk Dünya Kupası şampiyonasında, Yeşim Bostan, dünya şampiyonu olarak altın madalya kürsüsünde bayrağımızı dalgalandırmış ve bu başarısıyla dünya sıralamasında 1 numaraya yükselmiştir. Yeşimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın