Görüş Bildir
Haberler
Magic'in 4 Numaradaki Umudu Ersan İlyasova

Magic'in 4 Numaradaki Umudu Ersan İlyasova

Enver K.
19.02.2016 - 15:28

NBA Detroit Pistons'tan Orlando Magic'e takas edilen milli oyuncu Ersan İlyasova'nın yeni takımına uzun forvet pozisyonunda önemli katkı yapması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Detroit Pistons'tan Orlando Magic'e takas edilen milli oyuncu Ersan İlyasova'nın yeni takımına uzun forvet pozisyonunda önemli katkı yapması bekleniyor.

NBA'de 3. takımında forma giyecek Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks ve Detroit Pistons'ın ardından Orlando Magic'in 4 numara pozisyonundaki eksiğini gidermeye çalışacak. Milli basketbolcu bu pozisyonda çok güçlü olmayan takım arkadaşları Jason Smith, Andrew Nicholson ve Aaron Gordon ile ilk 5 mücadelesi verecek.

Ligde 8. yılını geçiren 28 yaşındaki basketbolcu, Magic'in genç kadrosuna tecrübesiyle de katkı sağlamak için sahaya çıkacak.

"Esnek bir 4 numara oyuncusuyum"

"Esnek bir 4 numara oyuncusuyum"

Orlando Magic ile çıktığı ilk antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Ersan İlyasova, büyük bir organizasyona katılmanın ve antrenör Scott Skiles ile tekrar çalışmanın kendini mutlu ettiğini belirterek, sahadaki mücadele isteğiyle genç oyunculara örnek olmaya çalışacağını söyledi.

Mücadele arzusunun önemine dikkat çeken milli basketbolcu, 'Esnek bir 4 numara oyuncusuyum. Bazı günler şutlarınız girmeyebilir ama ne olursa olsun sahada mücadele etmek zorundasınız. Tüm maçlarda hücumda ve savunmada disiplinli performans sergileyerek sahaya enerji yansıtmak önemli. Her maçı hücumla kazanamazsınız ancak her maçta savunmadaki enerjiniz, bu ligde başarılı bir takım olmanızı sağlayacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce Magic forması giyen Hidayet Türkoğlu ile milli takımda uzun süre beraber oynadıklarını anımsatan Ersan, 'Zaman zaman kendisiyle konuşuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu için çalışmaya başladı. Yaz aylarında milli takıma çağırmak için beni tekrar arayacağını biliyorum. Uzun bir konuşma yapacağımıza eminim. Şimdilik NBA sezonuna odaklandım. Magic'in hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmaya çalışacağım' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaan Kural: Skiles, Ersan gibi asker oyuncuları sever

Basketbol yorumcusu Kaan Kural, antrenörü Skiles'ın Ersan İlyasova gibi asker oyuncuları sevdiğinin altını çizerek, milli basketbolcunun gelecek sene de takımda kalacağına inandığını ifade etti.

Ersan İlyasova'nın istikrarlı bir oyuncu olmasına rağmen iki yıldır sezon başlarına iyi giremediğini aktaran Kural, 'Ersan için Detroit ideal bir takımdı. Kariyeri, ona uygun olmayan ortamlarda sürmüştü. Detroit'te Ersan'ın Andre Drummond'a destek olabilen ama içeride çok boğuşması gerekmeyen bir rolü vardı ve onun stiline uyuyordu. Eski antrenörü Scott Skiles ile çalışacak olması önemli bir avantaj. Skiles, Ersan gibi asker oyuncuları çok sever' şeklinde görüş belirtti.

En skorer oyununu Pacers'e karşı sergiledi

Ersan İlyasova, kariyeri boyunca bir maçta en fazla sayıya Indiana Pacers karşısında ulaşmıştı.

Geçen yıl Milwaukee forması giyerken Pacers ile oynanan maçta 34 sayı bulan Ersan, kariyer rekoru kırmayı başardı. Ersan İlyasova, 2012'de Chicago Bulls'a karşı da 32 sayı kaydetti.

NBA'de kariyeri boyunca 10,8 sayı, 6 ribaunt ortalamalarıyla oynayan Ersan, bu sezon Pistons formasıyla maç başına 11,3 sayı ve 5,4 ribaunt üretti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
12
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın