Görüş Bildir
Haberler
Maçka Parkı'ndaki Taciz Olayından Korkunç Detay: 'Sonra Tecavüz Edince Kim Koruyacak Diyorsunuz!'

etiket Maçka Parkı'ndaki Taciz Olayından Korkunç Detay: 'Sonra Tecavüz Edince Kim Koruyacak Diyorsunuz!'

Batuhan
30.07.2017 - 21:21 Son Güncelleme: 31.07.2017 - 12:38

Dün akşam Maçka Parkı'nda güvenlik görevlilerinden birinin şort giyen bir genç kıza, 'Bu kıyafetle parka girmene izin vermem.' diyerek parktan atmaya çalışması sosyal medyada büyük yankı buldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan 24 yaşındaki Ç.K, güvenlik görevlisinin kendisine 'Sonra tecavüz edince kim koruyacak diyorsunuz’ dediğini dile getirdi.

İşte yaşananlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçka Parkı’nda “transparan kıyafet” giydiğini iddia eden güvenlikçilerin “Burada böyle duramazsınız” dediği 24 yaşındaki moda tasarımcısı Ç.K başından geçenleri Hürriyet'ten Fırat Alkaç'a anlattı...

'Sonra tecavüz edince kim koruyacak diyorsunuz’

'Sonra tecavüz edince kim koruyacak diyorsunuz’

Beşiktaş’ta arkadaşım B. ile spor salonuna gidiyoruz. Öğleden sonra çıktık. Yanımıza yiyecek ve içecek aldık. Kitap okuyacaktık. Parka gidip çimenliklere oturduk. Saat 17.00 sıralarında tuvalete gittim. Parkın içindeki tuvaletin yanında üç tane güvenlik bekliyordu. Yanlarında ismini sonradan öğrendiği Savaş İ. adında bir güvenlik amiri vardı.

Bu kişi bana “Burada böyle dolaşamazsın, insanları rahatsız ediyorsun. Aileler var burada' dedi. Ben bir anda şoka girdim. Ne diyeceğimi bilemedim. ‘Size ne kıyafetimden, neden bakıyorsunuz’ dedim. Daha sonra orada tanımadığım bir erkek gelip güvenlikle tartıştı. ‘Kıza karışmayın, size ne’ dedi. Güvenlik görevlileri de ‘Sonra tecavüz edince kim koruyacak diyorsunuz’ dedi.

Oradaki gençler de ‘O senin algın. Burada kimse o gözle bakmıyor’ dedi. Bir süre devam tartışma yatıştı. Ben de piknik yaptığım yere gittim.

Polis: 'Biz kimsenin kıyafetine karışamayız'

Polis: 'Biz kimsenin kıyafetine karışamayız'

Akşam 20.00 sıralarında bulunduğumuz yere polisler geldi. Güvenlik görevlisi ile polisler bize doğru bakıyordu. Hemen arkadaşım B. onların yanına giderek tepki gösterdi. ‘Size ne kıyafetten, neden polis çağırıyorsunuz’ dedi. Polisler de ‘Biz kimsenin kıyafetine karışamayız. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok’ diyerek tarafları sakinleştirdi.

Bizim hakkımızda 'kız göğüslerini açıyor' yalanını uydurmuşlar

Bizim hakkımızda 'kız göğüslerini açıyor' yalanını uydurmuşlar

Ben de şikayetçi olacağımı söyledim. Moralim çok bozuldu. Benim üzerimde tek parça elbise vardı. Kıyafet dizlerimin biraz üstündeydi. Sadece altıma sutyen giymemiştim. Ancak göğüslerim açık değildi. Yakınımızda da kimse oturmuyordu. İki kız arkadaş kitap okuyup oturuyorduk. Bizim hakkımızda ‘kız göğüslerini açıyor’ yalanı atmışlar. Kesinlikle öyle bir şey yok. Güvenlik bana laf atmasaydı yerime gidip oturacaktım. Dünden beri uyumuyorum. Güvenlikçiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”

'Çevreden şikayet aldık'

'Çevreden şikayet aldık'

Maçka Parkı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan ve ismini vermek istemeyen bir görevli ise şunları anlattı: “Bu iki kız otururken çevreyi rahatsız ediyorlarmış. Uygunsuz hareketleri olmuş.

Bizim arkadaşlar da gidip uyarmış. Çevreden şikayet gelmiş. Bu nedenle gidip uyarmışlar ve polise haber vermişler.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçka Parkı'nda protesto

Öte yandan çok sayıda kadın, Maçka Parkı'ndaki olayın ardından bugün tepki göstermek için bir araya geldi. Eyleme katılanlar ‘Kıyafetime karışma’ yazılı pankartlar ve dövizler taşıdı.

Şişli Belediyesi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı 👇

Ayrıca bakınız

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1550
324
127
58
56
53
45
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
be happy

Kuran kursunda tecavüze uğrayan çocuklar ne giymiş git bir sor bakayım yavşak!!

Erhan Armada Ozsoy

hocam sen çok pis yerden vuruyorsun ama :P

Pasif Kullanıcı

Lafa geldiginde mangalda din iman ahlak birakmayan yobazin bir şort lu kadin gormesiyle kudurmus köpeğe dönmesini izlediniz.

PaZZ

Napalım bea bu gunde utandık çok şükür

Bi kampanya başlatalım bundan sonra kadının kıyafetine karışan erkek hadım edilsin ? bence on numara fikir çünkü bu zihniyeti ancak bu paklar..