Görüş Bildir
Haberler
Lokomotiv Moskova - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Lokomotiv Moskova - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
26.02.2016 - 11:52

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında 2-0 yendiği Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yla deplasmanda da 1-1 berabere kalarak şampiyonada son 16 takım arasına adını yazdırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üşüdük ama donmadık... - Şansal Büyüka

Moskova’da bir şubat akşamında üşütmeyen, titretmeyen, hatta dondurmayan bir havayı bulmak, futbol oynamak için buz olmayan bir zemini yakalamak her kula nasip olmaz. Fenerbahçe, Moskova’da böyle bir şansı yakaladı. Üstelik sahaya ilk maçta gol yemeden kazanılmış iki farklı galibiyetle kolkola çıktı.

Ancak belirtelim ki, Moskova’nın havasından üşümedik ama Fenerbahçe’nin maçın bazı bölümlerinde futbola soğuk kalışından titretik... Neyse en azından donmadık, buz kesmedik... Üstelik bir Mehmet Topal golüyle ısındığımızı  bile söylemeliyiz.

Devamı...

Fener’de fazlası var - Mehmet Demirkol

Fenerbahçe’nin savunma tarzı ve Lokomotiv’in hücum yetersizliği göz önüne alındığında bu turun verilmesi, üst üste yapılacak saçmalıklarla mümkündü. Tıpkı golde olduğu gibi. Korner atarken ardı ardına yapılan saçmalıklarla kendi kalesine kadar dönen Sarı-Lacivertliler, Fabiano’nun amatör seviyede yaptığı uzun vuruşun ardından çok uzak ve çaprazdan gelen topu merkeze çevirmesiyle golü yedi. Bir pilot arkadaşım söylemişti, ‘Bir uçağı düşürmek için üst üste 7 ölümcül hata yapmanız gerekir’ diye... Gol tam da böyle geldi.

Devamı...

Allah yardım etti - Erman Toroğlu

Pereira, Van Persie eleştirilerine cevap vermek için F.Bahçe'yi riske attı

İlk maçtaki Fenerbahçe'yi gördükten sonra bayağı ümitlenmiştim. 'Fenerbahçe artık rayına girdi' demiştim ama ondan sonraki Süper Lig maçı ve dün akşamki karşılaşma bütün düşüncelerimi sildi. Tabii bunun bir sebebi var. Bazı şeyler yapılırken ilk başta olaya el koyacaksınız. Eğer en başında bu işleri yapamazsanız, ilerleyen zamanlarda olay değişik boyutlara gider.

Hele böyle bir futbol takımında yaşananlar bütün futbolcuların önünde olduğu için bu teknik direktörün de otoritesini sarsar, yönetimin de... Bakınız! Dün akşam, şu bir gerçek ki; Van Persie'yi Fenerbahçe başkanı oynattı. Bunun aksini kimse söyleyemez.

Ee peki hani Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 'Ben bildiğimi yaparım kardeşim.

Devamı...

Volkan ‘Şen’ şakrak - Feyyaz Uçar

İlk yarıda en etkili oyuncu Volkan. Nani’nin şöhretiyle, sağ gösterip sol vurmak iyi fikir ama Portekizli yıldız bu kadar etkisiz olmamalı. Ağrıları Gökhan’ı zorluyor olsa gerek, bindirmeye niyeti yok. Sakatlığının nüksetmesi büyük şanssızlık. Nitekim maça devam edemedi. Durum  böyle olunca Kanarya’nın sağ kanadı kırık. Volkan sol kanatta tek başına çırpınıyor. 

Devamı...

Pereira uzattı - Dr. Gürkan Kubilay

İstanbul'daki aynı kadro ile çıktı F.Bahçe maça. Ancak bu sefer topla oynamayı rakibe bırakıyordu.

İlk yarıda % 65 'e kadar çıkardı topla oynamayı L.Moskova. Ancak, 23. dakikada verkaçla bulunan pozisyona kadar Moskova'ya pozisyon da vermedi. Souza yine sürpriz adam olarak aralara girdi.

Van Persie'yi ceza alanında topla fazla buluşturamadılar. Nani kötüydü.Volkan didinendi. L.Moskova da ancak 23-

26. dakikalar arası şut denemeleri yapabildi.

Sonra oyun orta alanda oynanmaya başladı 41. dakikaya kadardı bu senaryo.

Oyunun en iyisi, her topa doğru müdahale eden Topal ve Kjaer'di. Takım şut atıyor ama kaleyi sadece 1 kez tutturabiliyordu. 

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gereği yapıldı - Gürcan Bilgiç

Kadıköy'deki oyun ve skor iki takımında futbol iklimini etkiledi. Lokomotif forvetsiz, altı orta saha ile oyunu tutup, fırsat kollamayı tercih eden bir stratejinin peşindeydi.

Fenerbahçe ise oyunu hemen kontrol altına almasına rağmen, öne koşuları istekli ve çok adamla yapmıyordu. Sahanın her yeri, 'Gol yemeden yürüyelim' mesajı taşıyordu. 

45'teki gol olmasa, başka bir ikinci yarı ve skor ile de karşılaşabilirdik. Soyunma odasına 1-0 ile gitmek, maçı devam ettirirken rakibi cesaretlendirdiği gibi, F.Bahçe'yi de daha az risk almaya, daha çok geride beklemeye itti.

Bu ortamda oyuncu kalitesini daha yüksekte tutan ve turu geçme isteğini de rakibinden daha fazla gösteren taraf olarak, Fenerbahçe Avrupa Ligi'nin en iyi onaltısının arasındaki yerini aldı.

Devamı...

İstikrar gerekiyor - Emre Bol

Her hafta farklı bir Fenerbahçe izliyoruz. Pereira bir türlü 'oyun istikrarını' sağlayamadı. Tamamen oyuncuların, hocanın 'o günkü' ruh haline göre gidiyor her şey! İyiyse çok iyi, kötüyse berbat!

Pereira'nın maç öncesi söyledikleriyle sahadaki oyun tertibi bambaşkaydı. Skor avantajını kullanmak isteyen sarı-lacivertliler, ilk maçtaki baskılı, presli oyunu bırakıp, kontra oynayınca ipler Lokomotiv Moskova ekibinin eline geçiverdi.

Devamı...

Rusya'dan sevgilerle... - Zeki Çol

Şimdi otoyola çıktı Fenerbahçe. Bağlantı yollarında kâh kasise düştü.. kâh hız kesti... kâh vites yükseltti. Ve gerçek kalitesini yansıtacağı kulvara, pek de zorlanmadığı Moskova virajını dönerek girdi. Bu kulvardaki yarış, kuşkusuz çok daha zor. Yarışçılar çok daha donanımlı. Ama Fenerbahçe de zaten bu yol için modifiye edilmedi mi?

Aslına bakarsanız, Lokomotiv, Kadıköy'de raydan çıkmıştı. 2-0 Fenerbahçe için çok büyük bir avantajdı. Ve bu kadro yapısıyla Rus ekibinin rövanşı geçmesi çok zor olacaktı. Baskı uygulayarak başlasa, Fenerbahçe top kazanıp öne her hızlı çıkışında tehdit oluşturacaktı. Atak ve tempolu oynasa, daha kreatif oyunculara sahip, üstelik de daha oturmuş oyun yapısıyla avantaj yine Fenerbahçe'de olacaktı. Çok akıllı bir oyun planıyla başladı Lokomotiv Moskova. Haddini bilerek... Disiplini ihmal etmeyerek...

Devamı...

Nani adamı delirtir! - Ediz Sırapınar

Kadıköy’deki ilk maçta iki takım arasındaki sıklet farkı açıkca ortaya çıkmıştı. Bu Lokomotiv, Fenerbahçe’ye rakip olamazdı. Turun gitmesi için hiç hesapta olmayan şeylerin yaşanması gerekirdi... Çünkü günlerdir yazılıp çizilen Moskova havası o kadar da can sıkıcı değildi. İlk 11 deseniz geçen haftanın aynısıydı. Ama az kalsın tadımız kaçıyordu.

Neden mi? Nedeni, bir tek iyi maçı olmayan, ne zaman görev alsa önündeki savunma oyuncularının da ayarını bozan ama Pereira’nın kontenjanından tüm kupa maçlarında formayı sırtına geçiren Fabiano’nun ta kendisiydi... Sayesinde ilk yarı bittiğinde tüm Fenerbahçelilerin sırtından soğuk terler akıyordu... Kazanacağına inanmayan Ruslar’ı bile sektirdiği toplar ve yediği hatalı golle havaya sokmuştu...

Devamı...

Yol arkadaşları - Hakkı Yalçın

Dirençli futbolunu Avrupa gecelerine süren Fenerbahçe, dün gece verdiği mücadeleyle hakkı olanı aldı. Özgüven, kalite ve saha içindeki dizilim kadar, Fenerbahçe'nin sinir sistemi de harikaydı.

Özellikle ilk yarıda rakibini terbiye eden, disiplinli ve kaliteli bir Fenerbahçe'nin yansıması vardı.

İlk yarının son dakikasına kadar Lokomotif'in gelişleri 'sabun köpüğünden balon' gibiydi.

Ama her şey bu kadar özelliklerle doluyken, taktiksel maçın gidişatına eli açık davranan Fabiano oldu.

Bu golün bendeki tercümesi. 'Gecenin tadını kaçırma girişimi.'

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın