Görüş Bildir
Haberler
Lise Öğrencileri Ayakta: Tacizci Temizlik Görevlisi ve 'Çok Dar Giyiniyorlar' Diyen Müdüre Soruşturma

etiket Lise Öğrencileri Ayakta: Tacizci Temizlik Görevlisi ve 'Çok Dar Giyiniyorlar' Diyen Müdüre Soruşturma

Yasin Arslan
26.02.2018 - 16:50 Son Güncelleme: 27.02.2018 - 12:20

İstanbul Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi'nde görevli bir temizlik görevlisi, okuldaki kız öğrencileri taciz etmekle suçlanıyor. Bir velinin yaptığı açıklamaya göre okul müdürü gelen şikayetler üzerine ''Canım bu çocuklar da çok dar giyiniyorlar'' cevabını verdi.   Bugün okul önünde eylem yapan ve derslere girmeyerek boykot eden öğrenciler 'Üstünü örtme yargıla hesap sor' diye haykırdı. Başakşehir İlçe Milli Müdürlüğü tarafından okul müdürü ve temizlik görevlisi hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi. Her ikisinin de görevden alındığı aktarılan bilgiler arasında.

Öğrenciler, okulda çalışan temizlik görevlisinin kız öğrencileri taciz ettiğini ifade etti.

Öğrenciler, okulda çalışan temizlik görevlisinin kız öğrencileri taciz ettiğini ifade etti.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, daha önce bir kaç kez taciz girişiminde bulunan görevli, geçtiğimiz günlerde koridorda sohbet eden iki kız öğrenciyi taciz etti.  

Durumu ailelerine haber veren öğrenciler, velileriyle birlikte temizlik görevlisini okul müdürüne şikayet etti.

Öğrenci velilerden biri öğrencilerin müdüre giderek temizlik görevlisini şikayet ettiğini müdürün ise ''Canım bu çocuklar da çok dar giyiniyorlar'' dediğini aktardı.

Öğrenci velilerden biri öğrencilerin müdüre giderek temizlik görevlisini şikayet ettiğini müdürün ise ''Canım bu çocuklar da çok dar giyiniyorlar'' dediğini aktardı.

Bir diğer veli ise çocuklar tacize uğradığını belirterek, 'Sadece burada değil her yerde. Bu okulda değil okullarda, otobüslerde olsun. Bunun bir önlemini alsınlar artık yeter. Biz çocuklarımızı buraya güvenip de gönderiyoruz, eğitim alsın diye gönderiyoruz. Bir çocuk okulda tacize uğruyorsa artık neresi güvenilir?' ifadelerini kullandı.

Öğrenciler ilk iki derse girmeyerek eylem yaptı.

Öğrenciler ilk iki derse girmeyerek eylem yaptı.

Yaşanan taciz olaylarının cuma günü sosyal medyada paylaşılmasının ardından bugün sabah saatlerinde okul bahçesinde toplanan öğrenciler, okul müdürü ve temizlik görevlisinin görevden alınmasını istedi. 

Öğrenciler, 'Üstünü örtme yargıla hesap sor', 'Ay sonuna kadar değil gün sonuna kadar bile kalamaz' yazılı dövizler taşıyarak sık sık 'Okulda sokakta istismara hayır', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, idare etmiyoruz' sloganları attılar. Bazı veliler de okula gelerek öğrencilerin eylemine destek verdi.

'Müdür bu tacize inanmadı, odadan çıkartmaya çalıştı'

'Müdür bu tacize inanmadı, odadan çıkartmaya çalıştı'

Muhabirlere açıklamalarda bulunan öğrencilerden biri olayı şöyle anlattı: ''Görsel olarak tacizlere uğradık birçoğumuz ama dikkate almadık. Daha sonra birkaç arkadaşımızın fiziksel olarak temasa uğradığını öğrendik. Bunun üzerine müdüre gitti bir grup arkadaşımız. Müdür bu tacize inanmadı, odadan çıkartmaya çalıştı. Cuma günü twitter adresimizden bir duyuru yaptık. Dernekler olsun, gazete basını olsun herkes bize yardım etti.''

Bir başka öğrenci ise, 'Bir gün soyunma odasında kızlar üstlerini değiştiriyorlar. Kapıda erkekler bekliyor. Ondan sonra adam geliyor. 'İçeri gireceğim' diyor. Çocuklar diyor ki 'Hayır içeride kızlar soyunuyor' diyor. Zorla içeri giriyor. Kızlar soyunurken sonra 'Yanlışlıkla girdim' diyor. Bir gün çöpü yerden alırken uyuyan kız öğrencimize arkadan tacizde bulunuyor. Daha sonraları bir sürü olaylar yaşanıyor. Spor salonumuzun soyunma odasına sürekli girip çıkıyor. Adam birinci katta görevli ama sürekli spor salonunda voleybol maçında kızları izliyor. Okul müdürünü şikayette bulunduk başta ciddiye alınmadı. İlçe Müdür tarafından okul müdürü görevden alındı. Hademe de şu an da açığa alındı. Biz hukuki olarak ceza istiyoruz' dedi.

'İlçe Milli Eğitim Müdürü, haklarında soruşturma açılacağını söyledi'

'İlçe Milli Eğitim Müdürü, haklarında soruşturma açılacağını söyledi'

Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bir araya geldiklerini müdürün, okul müdürü ve temizlik görevlisi hakkında görevden alınacağını ve haklarında soruşturma açılacağını söylediğini aktardı. Karabulut, açıklamasına şöyle devam etti:

''Genç bir arkadaşımız bu konuda bir mağduriyetini dile getiriyor. Sosyal medyada arkadaşlarımız bu haberi paylaşıyorlar. Olay veliler ve bizlere kadar geliyor. İlçe mille eğitim müdürümüzle burada bir araya geldik. Müdür ve hademenin görevden alınacağını ve haklarında soruşturma açılacağını söyledi. Burada en acısı ilgili müdürün burada daha öncesinde öğrencilere yönelik konuşmalarında kılık kıyafetlerini 'şöyle giyinin, böyle giyinin, okul müsamerelerine katılımda bu şekilde katılın' diye uyarıları olmuş. Bu defalarca olmuş. Böyle bir okul müdürünün, bu zihniyetteki okul müdürünün, milli eğitimimizin bu seviyede olması bizi ürkütüyor.''

Lise öğrencilerinin tacize karşı yaptığı eylem sosyal medyanın gündeminde...

Lise öğrencilerinin tacize karşı yaptığı eylem sosyal medyanın gündeminde...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
875
385
41
27
19
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ruveydaaydin

Bayılıyorum böyle çocuklara.İsyan ediyorlar sorguluyorlar karşı çıkıyorlar.Çok güzeller umarım sayıları hızla artar.

Apollonia corleone

helal olsun size susmayın kimse size ve sizin parlak beyinlerinize zarar veremez.Kimse size siz istemeden dokunamaz.Kız erkek hepiniz hakkınızı savunmuşsunuz... Devamını Gör

dilara t

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” -Mustafa Kemal ATATÜRK