Görüş Bildir
Haberler
Lipodem Hastalığı İle Savaşan Kadın Kendisi İçin Yapılan Fetiş Yorumları Yüzünden İsyan Etti

Lipodem Hastalığı İle Savaşan Kadın Kendisi İçin Yapılan Fetiş Yorumları Yüzünden İsyan Etti

Lucia
28.10.2021 - 10:15

İnternette lipodem ve lenfödem hastalıkları ile olan savaşını paylaşan bir kadın, şişmiş bacaklarına fetiş gibi davranan erkeklerden ürkütücü yorumlar almaktan isyan etti. Gelin bu haberimize birlikte göz atalım...

Kaynak: https://www.dailystar.co.uk/real-life...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cara Cruz, çocukluğundan beri dördüncü evre lipödem ve lenfödemle mücadele ediyor. Doktorlar, durumunun kilo alımıyla hiçbir ilgisi olmadığını anlamadan önce, başlangıçta onu aşırı yemekle suçlamış.

Amerika Pittsburgh'da yaşayan 39 yaşındaki Cruz'un, nihayet 20'li yaşlarında hastalığı teşhis edildi ve bir doktor tarafından lipödeminin çıkarılması için araştırmaya başladı. Ameliyat olmak istediğine karar verdikten sonra, deri alma ameliyatı ve karın germe için randevu aldı.

"Her doktor randevumda konu kiloma geliyordu. Aslında ne için orada olduğumdan ziyade ağırlığım gündem oluyordu. Tıp camiasının bir kilo fobisi olması gerçekten sinir bozucuydu. Daha zayıf olmamı istediler ama bunu yapmama yardım etmediler." diye belirtti.

"Lipödem ameliyatlarım için ameliyat öncesi konsültasyona giderken bile doktorla tartışmak zorunda kaldım çünkü beni ameliyat ederek kolay yoldan çıkmakla suçladı. Son ameliyatıma kadar her seferinde doktoruma gidip bu ameliyatlara neden ihtiyacım olduğunu açıklamak zorunda kaldım."

Dört yağ aldırma ve manuel lipödem alma ameliyatının ardından Cara, bacaklarındaki ve kollarındaki fazla kiloları almayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Sırt ağrım geçti. Daha dik oturuyorum. Dizlerim ağrımadığı için daha iyi yürüyorum. Her yağ çıkarılmasıyla vücudum daha sağlıklı oluyor. Cildim ve nefes almam normalleşti, eklem ağrılarım azaldı."

İnternette takipçilerinden birçok destek aldı ve “kendisinin en iyi yanını” ortadan kaldırdığını söyleyen bazı erkeklerden sapkın yorumlar aldı.

"Bir tek kendilerinin böyle bacaklara sahip olduğunu düşünen birçok kadın bana mesaj attı. İnsanlar tıbbi teşhis koymaya teşvik edildi ve bazıları bu teşhislerin ne kadar yardımcı olduğunu gördükten sonra ameliyat olmak için bir adım attı." diye belirtti.

"Elbette bu süreçte bizi bir fetiş olarak gören, ameliyat olduğum ve en iyi yerlerimden, kalçalarımdan, karnımdan ve bacaklarımdan kurtulmamam gerektiğini söyleyen bazı ürkütücü adamlar oldu.

"Sosyal medyada harika bir destek sistemi var ve umut var. Rahatlamak ve neşe dolu bir hayat yaşamak mümkün çünkü bunu hak ediyoruz." dedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın