Görüş Bildir
Haberler
Limonun Vücuda Yararları Nelerdir? Limonun Faydaları ve Zararları

Limonun Vücuda Yararları Nelerdir? Limonun Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
30.03.2022 - 10:10

Günlük hayatta en sık tüketilen besinlerin başında limon gelir. Turunçgiller familyasına ait bir ağacın meyvesi olan limon, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile bilinir. Limon doğal antibiyotik özelliği taşımaktadır. Bu nedenle vücuttaki çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici besin olarak kullanılır. Aynı zamanda limonun kabuğu antiseptik bir özelliğe sahiptir. Bundan dolayı da limonun kabuğu pek çok alanda kullanılır. Limonun suyu da kilo vermek isteyenler tarafından tercih edilebilir. Peki limonun vücuda yararları nelerdir? İşte limonun faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

C vitamini yönüyle bilinen limon, içerisinde daha birçok vitamin ve mineral barındırır. Ayrıca B6 vitamini, fosfor, potasyum, magnezyum, folik asitte bol miktarda bulunur. Limon önemli bir lif kaynağıdır. Bu lifin yarısından fazlası pektin adı verilen bir maddeden oluşur. Ayrıca yapısında antioksidan özelliği gösteren birçok bileşen bulunur. Her gün düzenli olarak yenilen limon, vücuttaki çeşitli organların sağlığına yarar sağlar. Aynı zamanda sinir sistemini de koruduğu bilinmektedir. Fakat bazı kronik hastalığı bulunan ve hamile olan kişilerin limon tüketirken dikkat etmesi gerekir. Aşırı tüketildiğinde vücutta olumsuz durumlara yol açabilir. Limonun faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Limonun Vücuda Yararları Nelerdir? Limonun Faydaları ve Zararları

Limonun Vücuda Yararları Nelerdir? Limonun Faydaları ve Zararları

Limon çeşitli yemeklerin, salataların içine koyulan bir bir meyvedir. Aynı zamanda limondan bitki çayı da yapılabilmektedir. Limonun sağlığa birçok yararı bulunur. C vitamini yönünden zengin bir meyve olduğu için özellikle kış mevsimlerinde daha fazla tüketilmesi önerilir. Limon, bağışıklık sistemini güçlendirir. Dışardan gelebilecek virüs, bakterileri vücuttan uzak tutmaya yarar. İçerisinde bulunan sitrik asit böbrek sağlığının korunmasını sağlar. Böbreklerde taş, kum gibi rahatsız edici durumların giderilmesine yardımcı olur.

Sindirim sistemi için de önemli bir besindir. Lifli bir meyve olduğu için sindirimi hızlandırır. Kabızlık, hazımsızlık problemler için limon tüketilebilir. Diyabet hastalığına da iyi gelir. Diğer meyvelere oranla daha az şekere sahiptir. Ayrıca kan şekerini dengeleme konusunda da oldukça başarılıdır. Limon antioksidan özelliği ile çeşitli damar hastalıkları için kullanılabilir. Yüksek tansiyon oluşmasını engeller. Limon tüketen kişilerde kalp damar hastalıklarına daha az rastlanır.

Özellikle ileri ki yaşlarda ortaya çıkan ve kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz, kişinin hayat kalitesini olumsuz olarak etkiler. Limon, vücutta kemik ve kıkırdakların güçlenmesini sağlayan kolajen üretimini destekler. Aynı zamanda vücudun kalsiyum ihtiyacını da belirli ölçüde karşılar. Limon asidik yapıya sahip bir besindir. Bu nedenle vücuda bazı zararları dokunabilir. Aşırı tüketilen limon mide yanması, reflü gibi hastalıkların oluşmasına sebep olabilir. Sadece mideyi değil, diş sağlığına da olumsuz olarak etkiler. Limonun asidi dişin minesine zarar verebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?