Görüş Bildir
Haberler
Limon Suyu İçtiğinizde Vücudunuzda Gerçekleşen Birbirinden Tuhaf ve Büyüleyici 11 Durum

etiket Limon Suyu İçtiğinizde Vücudunuzda Gerçekleşen Birbirinden Tuhaf ve Büyüleyici 11 Durum

Rinascita
23.04.2017 - 03:33

Limonu güzellik ve sağlık alanında sık sık kullanıyoruz. Fakat kullanırken vücudumuzda gerçekleşen durumlar hakkında bilgi sahibi değiliz. İşte Bright Side'dan sizler için derlediğimiz bu içeriğimizde, limonun kullanımında vücudumuzda meydana gelen durumları inceledik.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-tip...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sindirim sisteminizde harikalar yaratıyor!

Sağlığınızı iyi olarak nitelendirmek için öncelikle sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Limonların içerisinde bulunan pektin, kalın bağırsak sağlığı için olmazsa olmazlardan biri. Dolayısıyla güne bir bardak ılık su içerine koyduğumuz limonla başlamak, önceki günden kalan atıkları da ayıklaması için kalın bağırsakları uyarıyor.

2. Dehidre olmuş vücudun, kaybettiği suyu geri almasına yardımcı oluyor.

Enerji içeceklerinden yüzyıllar önce, rehidrasyon tuzları ve glukoz-elektrolit çözeltileri marketlerde dolup taşmadan evvel limon suyu fazlasıyla etkili bir dehidrasyon tedavisi olarak kullanılıyordu. Spor yaptığımızda vücudumuzdan ter yoluyla elektrolit atıyoruz. Dolayısıyla su içmek nasıl ki kaybettiğimiz suyu geri kazanmamızı sağlıyorsa; bir bardak suyun içine attığımız birkaç dilim limon da vücuttaki elektrolitlerin dengelenme sürecini hızlandıracaktır.

3. Gözlerde bulunuyor.

Çocukken bizlere söylenen, havuç yemek gözlerimizin daha iyi görmesini sağlar teorisini hatırlıyor musunuz? Şimdilerde ise bunun yerini limon aldı. Turunçgillerden limon, içerisinde bulundurduğu C vitamini ve antioksidanlar sayesinde gözlerde katarakt ve sarı nokta hastalığına karşı koruyucu bir etki oluşturuyor.

4. Yumuşacık bir cilt için, tabii ki limon suyu için!

Zaten cildimizi korumak ve güzelleştirmek için yapmamız gereken en önemli şeyin su içmek olduğunu bildiğimiz için bu çok da zor gelmeyecektir. İçtiğimiz suyu hemen limon suyuna dönüştürüyoruz ve bütün faydalarını görmeye başlıyoruz. Limonlar güçlü antioksidanlar içerdiği için, kırışıklıklarda ve lekelerde bir düzelme göreceksiniz. Bunun yanı sıra arındırıcı etkisi sayesinde de cildinizin sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz.

5. Limonlar karaciğerinizin en yakın arkadaşıdır!

Sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de karaciğerinizi memnun etmektir. Limon suyu içmek ise karaciğerinizin işlevlerini tam bir şekilde yapmasını sağlayacaktır. Enzim fonksiyonları yardımıyla toksinleri ortaya çıkarırken, bir yandan da içerisinde barındırdığı sitrik asit ile zararlı bakterileri vücuttan uzaklaştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ve gelelim potasyum konusuna.

Muz ve potasyum konusunda hepimizin az çok bilgisi vardır, fakat limonların da ayrıca mineral bakımından zengin olduklarını biliyor muydunuz? Limon suyu içmek kalp, beyin, böbrek ve kas fonksiyonlarını geliştiriyor.

7. Günde bir limon, doktorları sizden uzak tutmaya yetecektir.

Soğuk algınlığı konusunda herhangi bir tedavi yok ama günde bir bardak limon suyu içen kişi, soğuk algınlığına daha az yakalanıyor. Bunun yanı sıra henüz limon suyu mucizesini keşfetmemiş olanlara göre daha kısa sürede atlatıyorlar. Bunun da sebebi içerisinde bulunan C vitamininin bağışıklık sisteminin zayıflığı ve viral enfeksiyonlarla savaşması.

8. Tam bir iltihap düşmanı...

İltihap her zaman gözle görülür bir şekilde sürekli devam etmek zorunda değildir. Lakin vücuttaki kronik iltihap da birçok ciddi hastalığın temelini oluşturur ve vücuttaki aşırı asit miktarı ile orantılıdır. Limon suyu içmek, vücuttaki asit seviyesini azaltır, iltihaplara sebep olan zararlı ürik asitlerin ortadan kalkmasını sağlar.

9. Vücuttaki pH dengesini korumaya yardımcı olur.

Yiyeceklerin sindirimi için vücudumuzun pH dengesinin normal olması gerekiyor. Gereğinden fazla asit bizi kolestrol ve diyabet gibi rahatsızlıklar konusunda dirençsiz kılar. Limonlar da vücut dokusu üzerinde asitik özelliklerinden ötürü alkalileştirme görevi görüyorlar. Dolayısıyla limon suyu vücudun asit dengesini koruyor.

10. Metabolizmayı hızlandırıyor.

Eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermenin, sürdürülebilir bir beslenme programı ve yaşam tarzının yollarını arıyorsanız, limon suyu sizin için birebir olacaktır bu konuda. Metabolizmayı hızlandıran limonlar, ayrıca içerisinde bulunan pektin dolayısıyla açlık hissini de bastırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. O sevdiğimiz sabah kahvelerine biraz ara vermeye sebep!

Birçoğumuz sabah kendimize gelebilmek için bir bardak kahveye koşarız, fakat öğlene doğru 10:30 sularında üzerimize çeken gevşekliği ne yapacağız? Fakat iki haftalığına bile olsa sabah kahvelerinizi limonlu su ile değiştirdiğinizde göreceksiniz ki bütün gün kendinizi zinde, dinç ve yenilenmiş hissediyorsunuz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
76
18
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Smyl

Ağzım sulandı amk😵

Sema Evliyaoğlu

1.gifte ağzım sulandı yeminle

fruttare

limona alerjim var :DDDDDDDDDDDDDD