Görüş Bildir
Haberler
Like Rekorları Kıracaksınız: Tıpkı Influencer'lar Gibi Profesyonel Pozlar Vermenizi Sağlayacak Tüyolar

Like Rekorları Kıracaksınız: Tıpkı Influencer'lar Gibi Profesyonel Pozlar Vermenizi Sağlayacak Tüyolar

04.06.2022 - 08:15

Gündelik yaşamımızda fazlasıyla zaman ayırdığımız en popüler sosyal medya platformlarının başında Instagram yer alıyor. Kullanması son derece keyifli bu uygulamada çoğu kez zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Yine de gönderiler arasında gezinirken zaman su misali akıp gitse de sıra fotoğraf paylaşmaya gelince kararsızlık başlıyor. Güzel ve fotojenik çıkmanın binbir türlü yolunu arıyor, bunun için mesai harcıyoruz. İşte, tam da bunun için işinizi kolaylaştıracak hayat kurtaran Instagram pozlarını derledik. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnce görünmenin en iyi yolu.

İnce görünmenin en iyi yolu.

Hemen hemen herkesin poz verirken şikayet ettiği konu ince gözükememek... Siz de aynı dertten muzdaripseniz bu yöntem sorunuzu çözebilir. Her iki elinizi de kalçalarınıza koyun. Bu pozu uygularken bir eliniz daha aşağıda konumlansın. Böylelikle kollarınız ve belini arasından bir boşluk meydana gelecek. Yakaladığınız bu boşlukla hem beliniz hem kollarınız olduğundan daha ince gözükecek.

Zarif bir duruş yakalama yöntemi.

Zarif bir duruş yakalama yöntemi.

Zarif bir duruş yakalayabilmeniz için vücudunuzun fotoğraf makinesine ya da telefona doğru bakıyor olması gerekli. Bu şekilde pozisyon aldıktan sonra tek kolunu belinize yerleştirin. Diğer kolunuzu ise serbest bırakın. Bundan sonra yapmanız gereken ise serbest bıraktığınız kolunuzun yönüne doğru hafifçe eğilmek... Bu poz, zarif bir duruş yakalamanıza yardımcı olacak.

Boyunuzu daha uzun gösterin.

Boyunuzu daha uzun gösterin.

Instagram'da like'ları toplamak için yapmanız gerekenlerden biri de olduğunuzdan uzun gözükmek. Bunu sağlamak ise son derece basit. İlk olarak fotoğrafın açısı alttan olmalı. Yakaladığınız bu açıyı, bir bacağınızı daha önde konumlandırarak tamamlayın. Bu pozu gerçekleştirerek olduğunuzdan daha uzun görünme şansı yakalayabilirsiniz.

Geniş açıyla güzel bir görünüm elde edin.

Geniş açıyla güzel bir görünüm elde edin.

Geniş açı kullanarak güzel bir poz yakalamanın püf noktası dümdüz durmamak! Bunun için ilk olarak kadraja sığdığınızdan emin olun. Ardından bacaklarınızı aralık bırakın. Son olarak da kalçalarınızı yana veya arkaya doğru çıkarın. İşlem tamam! Tüm bunları yaparak düz bir pozun klişesini kırabilir ve geniş açı sayesinde etkileyici kareler elde edebilirsiniz.

Çenenizi öne çıkarmayı deneyin.

Çenenizi öne çıkarmayı deneyin.

Like sayınızı arttırmanızı ve fotoğraflarda güzel görünmenizi sağlayacak pozlar için boynunuzu ortaya çıkarabilirsiniz. Aksi hâlde kafanız öne eğilir ve ortaya pek de hoş olmayan bir görüntü çıkabilir. Bu duruma engel olmak için çenenizi öne çıkarmayı deneyin. Bu pozu yakaladığınızda boynunuzun görünmesini sağlayarak etkileyici bir poz ortaya çıkarabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geriye yaslanarak sportif bir duruş yakalayın.

Geriye yaslanarak sportif bir duruş yakalayın.

O an çevrenizde ne varsa bu pozu uygulamak için yardım alabilirsiniz. Korkuluk, masa, duvar... Geriye yaslanarak verdiğiniz poz, daha sportif bir duruş sergilemenize imkân tanır. Fotoğraflarınıza yansıttığınız bu duruşla da görselin sıkıcı ve resmi havasını kırabilir, samimi ve güzel bir kare yakalayabilirsiniz.

Dirseklerinizi kullanın.

Dirseklerinizi kullanın.

Dirseklerinize yaslanarak vereceğiniz poz da aslında geriye yaslanmanın farklı bir biçimi... Elbette bu poz da bazı avantajları beraberinde getiriyor. Dirseklere yaslanarak vereceğiniz poz sayesinde vücut hatlarınızı ve kollarınızı öne çıkarabilir, fotoğrafın vurgusunu kendi üzerinize çekebilirsiniz.

Merdivenlerden yararlanın.

Merdivenlerden yararlanın.

Merdivenlerde verilen pozlar sayesinde de bir hayli ilginç kareler yakalanabiliyor. Siz de güzel bir görsel elde etmek istiyorsanız merdivenlere oturun. Ardından bacaklarınızı çapraz bir şekilde birleştirerek uzatın. Bunu yaparken bir bacağınızın daha önde olması güzel bir kare yakalamanıza yardımcı olabilir. Merdivenlerde vereceğiniz bu pozla like'ları toplayabilirsiniz.

Dikkatleri üzerinizde toplayın.

Dikkatleri üzerinizde toplayın.

Fotoğrafın ana unsuru olmak ve dikkatleri üzerinizde toplamak için bir çizgi yakalayın. Bunun için bir ağaç dalından, merdiven korkuluğundan ya da başka bir nesneden yardım alabilirsiniz. Yardım alacağınız bu nesneye hafif bir şekilde yaslanın. Yaslanırken tüm ağırlığınızı bu nesneye emanet etmeyin. Bu şekilde kötü bir görünüm ortaya çıkabilir. Portre çekimlerinde de kullanabileceğiniz bu pozla dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Gövdenizi çevirin ve açınızı değiştirin.

Gövdenizi çevirin ve açınızı değiştirin.

Özellikle oturarak poz veriyorsanız bacaklarınızın ya da gövdenizin doğrudan kameraya bakması hâlinde kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda olduğunuzdan daha kısa ve kalın gözükebilirsiniz. Bu durumu ortadan kaldırmak için vücudunuzu hafifçe yana çevirmeniz bile yeterli olabilir. Bununla birlikte bacaklarınızı da birbirine yapıştırmayın. Böylelikle daha doğal ve estetik bir görünüm kazanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın