Görüş Bildir
Haberler
LG’nin Çift Taraflı Televizyonu, OLED Görüntü Geleceğine Çifte Bakış Sunuyor

LG’nin Çift Taraflı Televizyonu, OLED Görüntü Geleceğine Çifte Bakış Sunuyor

Cantug Fidan
19.09.2015 - 23:34

Her yıl üretici firmalar IFA’da dikkat çeken yepyeni modellerde akıllı televizyonlar piyasaya sürüyorlar; ancak bu yıl LG gerçekten kelimenin tam anlamıyla bütün dikkatleri üzerine çekecek bir şeyin örtüsünü kaldırdı: çift ekranlı televizyon.

Kaynak: http://mashable.com/2015/09/05/lg-dou...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Üç tane 65 inçlik Ultra HD OLED ekrandan oluşan 111 inçlik çift taraflı ekran, aynı anda iki kişinin farklı yüzlerde televizyon izlemesine olanak veriyor.

Şirket, 111 inçlik büyük ekrana ek olarak, çift ekranlı televizyonlarının 5,3 milimetrelik inceliğiyle övündükleri 55 inçlik versiyonunun da tanıtımını yaptı.

Tabi ki kârlı ekran görüntüsünün dışında, çift taraflı ekrandan tüketicilerin nasıl fayda sağlayacağını hayal etmek zor.

Şimdilik iki ekran da sadece prototip. Aslında gerçek şu ki bu cihazların üretimi piyasaya yeni ürün tanıtmaktan çok, LG’nin OLED marketine gelecekte neleri getirebilme potansiyeline sahip olduğunu göstermek için tasarlandı.

Bu yıl yapılan IFA’de LG’nin açılış sunumu sırasında OLED teknolojisinin itibarı oldukça yüksek olan öncülerinden Dr. Ching W. Tang “Arka ışık ve diğer yardımcı katmanlar olmadan OLED ekran temelde LCD’yle kıyaslandığında daha az karışık, ve zamanla üretimi daha az masraflı olacak.” dedi.

LG ayrıca 55 inçlik ekran ve 1 milimetrenin altında kalınlık sunan, bu yılın başlarında ilk defa tanıtımı yapılan “Wallpaper” yani “duvar kağıdı” OLED ekranı da tanıtarak resmen şov yaptı.

Ekran inceliği dışında adının duvar kağıdı olmasına yol açan diğer özelliği de

arkasının manyetik olmasından dolayı kolayca duvarlara monte edilip kaldırılabilmesi.

Tang “Katlanabilir, giyilebilir, esnek ve saydam olması gibi gelişmiş özelikleri ve üstün performansını düşünürsek hiç şüphem yok ki OLED bir sonraki nesilin ekran teknolojisi.” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0