Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman? KYK 2021-2022 İlk Burs ve Kredi Taksitleri Ne Zaman Yatacak?

KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman? KYK 2021-2022 İlk Burs ve Kredi Taksitleri Ne Zaman Yatacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar yaptıkları başvurulara göre; KYK burs ya da kredi sonuçlarını sorgulayabiliyor. Üniversiteliler maddi destek olarak alacakları bu ücretlerin ilk ödeme tarihlerini merak ediyor. Milyonlarca üniversite öğrencisinin maddi geçimine katkı sağlayacak olan ücret vatandaşlar tarafından aylardır bekleniyordu. Burs/kredi sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğrendi. Peki KYK ilk burs ücretleri ne zaman yatacak? 2021-2022 KYK burs kredileri ilk ödemesi ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK burs ücretleri ne zaman yatacak ve ne kadar? Sorusuna geçtiğimiz akşam an itibariyle yanıt aranmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanı burs ve kredi sonuçları ile ilgili son dakika açıklamasının ardından ücretlerin ödenme tarih merak edildi. Üniversite öğrencilerinin başvuru süreci sona ererken vatandaşlar açıklanan sonuçlarla beraber alacakları ücretlerin kredi mi yoksa karşılıksız olarak mı alacağını öğrenmiş oldu. Peki KYK burs ücretleri ne zaman yatacak ve ne kadar? 2020 2021 KYK burs kredileri ilk ödemesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

KYK Burs Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

KYK ödemelerinin tarihine dair henüz net bir bilgi verilmedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi sitesinde yer alan duyuruya göre burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan yükseköğrenim öğrencilerinin Ekim ayından itibaren üç aylık burs-kredileri ay sonuna kadar hesaplarına yatırılacak.

KYK, ödemeleri TC kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapıyor.

Ödemeler Kimlik Numarasına Göre Yapılacak

Ödemeler Kimlik Numarasına Göre Yapılacak

TC kimlik numarasının sonu '0' olanlar 6 Aralık, '2' olanlar 7 Aralık, '4' olanlar 8 Aralık, '6' olanlar 9 Aralık, '8' olanlar ise 10 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinde yer alan 'öğrenim / katkı kredisi ve kurs sorgulama' alanından öğrenebilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

KYK Taahhütname Nasıl Onaylanır?

KYK Taahhütname Nasıl Onaylanır?

KYK burs/kredi alma hakkı elde eden öğrencilerin öncelikle 19 Aralık saat 23.59’a kadar taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor. 

Taahhütname onay işlemleri ise e-devlet üzerinden ve e-devlet mobil uygulamasından yapılabiliyor. KYK burs taahhütname onayı ile öğrenci, kendisinden istenen tüm şartları taşıdığını ve kabul ettiğini beyan eder.

Öğrenciler, taahhütnamelerini e-devlet ’in https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın linki aracılığı ile ve kendi bireysel şifreleri ile sisteme giriş yaparak, 18 yaşından küçükler, taahhütnamelerini e-Devlet üzerinden bakanlığın linkine ulaşarak anne ya da babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük veya anne ve babası olmayan öğrenciler de anne ya da babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile beraber kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın