Görüş Bildir
Haberler
Kutu Kutu İlacın Yaptığı İşi Birkaç Damlasıyla Halleden Çay Ağacı Yağının 14 Faydası

Kutu Kutu İlacın Yaptığı İşi Birkaç Damlasıyla Halleden Çay Ağacı Yağının 14 Faydası

mignon
06.02.2016 - 17:01

Çay ağacı yağı doğal tedavilerde kullanılan aromatik yağlardan bir diğeri. Sadece kokusunun efsane oluşu değil, bunun yanında birçok şeye iyi gelmesiyle biliniyor. Şimdi aşağıya doktorlar, hemşireler, eczacılar gelip 'ne ilacın yerini tutamaz' diyecekler biliyorum. Ama fazlasıyla kimyasal kullanmaktansa ilk olarak doğalını denemekten yanayım tabii ki etkili olmazsa ilaçlara da başvurulabilir. İşte çay ağacı yağının faydaları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ah o sivilceler!

Çay ağacı yağı içerdiği doğal antiseptikler nedeniyle akne oluşumunu engeller. Aynı zamanda yıpranan cildinize pamukla uygularsanız cildinizin tazelenmesine yardımcı olur.

2. Artık pek yok ama eskiler bilir okulda biri bitlenirse, hayatımızın en zor günleri yaşanırdı

Eskiden okulda bitlenen olursa ve bu geç fark edilirse, hepimizin saçları kısacık kesitirilirdi. Artık bit önleyici tokalar, rozetler falan çıkmış. Her ne kadar biz insanları bitlerden korumanın yolu bulunmuş olsa da minik dostlarımızı korumak bu kadar kolay olmuyor. Ancak 1/2 S.B sirke ve 1 Y.K çay ağacı yağını karıştırıp bitlenen saça ya da minik dostunuzun tüylerine sürün ve 20 dk kadar bekletip, tarakla tarayın.

3. Yumuşatıcının bile önüne geçemediği kokular vardır…

Bazen bakteriler nedeniyle çamaşırlarda geçmeyen bi nem kokusu olur. Dilediğiniz kadar yumuşatıcı kullansanız da o nem kokusu geçmek bilmez. işte bunun çözümü çamaşır deterjanınıza yıkamadan önce 10 damla kadar çay ağacı yağı eklemek.

4. Hazır nem demişken, evdeki o rutubet kokusu da başa bela!

Evde anlamadığınız rutubet kokusu var ve hiç geçmiyorsa su, sirke ve çay ağacı yapıyla bir karışım hazırlayıp bu kokudan ve küf lekelerinden kurtulabilirsiniz.

5. El ayak bakımı sandığınızdan daha önemli…

El ve ayak bakımına önem göstermediğimizde mantar oluşumuna davet çıkarırız. Mantar oluşan tırnaklar da başa beladır. Ama neyseki çay ağacı yağı mantara da çözüm oluyor. Mantar oluşan tırnağınıza birkaç damla damlatıp mantar oluşumunu engelleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mevsim değişikliği, soğuk havalar, değişen şampuanlar ve sular işte bunlar hep kepek...

Kepek başımızın belası sorunlardan ne kullanırsanız kullanın başınızdan ayrılmayan kepeğe doğal yollarla güle güle demek isterseniz cevabım çay ağacı yağı olacak. Şampuanınızın içersine 10 damla kadar çay ağacı yağı eklerseniz kısa bir süre sonra kepeğe elveda diyebilirsiniz.

7. Sürekli dizinizi kolunuzu bir yere çarpıyorsunuz ve o morluklar bir ömür geçmiyor dimi?

Evet ben böyleyim kolumu bacağımı her yere çarparım sonrasında hatırlamam. Taa ki o hiç geçmeyen morlukla karşılaşana kadar. İşte bu geçmeyen morluklara çözüm zeytinyağı ile karıştırılmış çay ağacı yağı. Morarmış bölgeye sürdüğünüzde şipşak geçmesini sağlayacak.

8. Kışın en büyük belası: Tıkalı burun!

Kış bitene kadar koku almayı unutanlardansanız, çay ağacı yağı yardımınıza koşuyor. Bir kabın içine kaynar su koyun ve içerisine 10 damla çay ağacı yağı ekleyin. Daha sonra kafanıza bir havlu alıp çıkan buharı soluyun.

9. Kış demişken kuruyan cildiniz için ne yapıyorsunuz?

Kışın zeytinyağı dolu küvete girse çıkınca yine derisi pul pul olanlar online mı? Onlara ilaç gbi gelecek şey işte çay ağacı yağı! Vücut kreminizin içerisine 10 damla kadar çay ağacı yağı damlatıp çalkalayın. Sonuca inanamayacaksınız.

10. Yorgun bir günü ardından size süper gelecek bir teklifim var!

Eğer evde küvet varsa yorgun bir günün ardından doldurup içine girmeyi düşünmüş belki de yapmışsınızdır. Bu sefer küveti doldurduğunuz suyun içine 10-15 damla çay ağacı yağı ekleyin ve rahatınıza bakın…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Evdeki halıları mis yapmaya ne dersiniz?

Halı temizlenmesi zor parçalardandır. Bu nedenle iyi temizlenmediğinde koku yapar. Durum bu olunca yardımınıza karbonat ve çay ağacı yağı koşuyor. 20 damla çay ağacı yağı ve 1 S.B karbonatı karıştırın ve halınızın üzerine sürün. 20 dakika bekletip elektrik süpürgesi ile süpürün.

12. Yaz gelse de güneşlensek…

Evet her kış bu istekle tutuşuyoruz taa ki yazın ilk güneş yanığına kadar. Gece ağrısından uyuyamadığımız güneş yanığını rahatlatmanın yolu çay ağacı yağından geçiyor. 1 Y.K hindistan cevizi yağı ile 2-3 damla çay ağacı yağını karıştırıp güneş yanığı olan bölgelere sürün.

13. Sinekler bütün yazınızı harcamasınlar!

Yazın bir diğer sıkıntısı da asla ama asla kurtulamadığımız sineklerdir. Yazı bize zehir eden sineklerin bir numaralı düşmanı çay ağacı yağı içeren bir solüsyon. Su, elma sirkesi ve çay ağacı yağıyla sineklere elveda diyebilirsiniz.

14. Sineklerden kurtulamayıp, deli gibi kaşındığınız günler artık geride kaldı…

Sinek, arı, böcek sokmalarında oluşan kaşıntı ve acı hissini üzerine bir damla çay ağacı yağı damlatarak dindirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
42
13
7
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

P.S: Saçlarınızın uzaması için ve sivilceler için ceviz yaprağından yararlanabilirsiniz.

lfclk

Doğal yöntemleri her zaman sevmişimdir <3

tatlış penguen

güzelmiş bu ya ilk kez duyuyorum ve harikasın mignon