Görüş Bildir
Haberler
Kuru Saçlara Özel Bitkisel Maskeler

Kuru Saçlara Özel Bitkisel Maskeler

Melda Köksal
07.08.2014 - 11:26 Son Güncelleme: 07.08.2014 - 13:32

Kuru saçlar her kadının derdi olmuştur. Boyama ve fön gibi kimyasal ve ısıyla yapılan işlemler saça zarar vererek saçın kendini koruyamamasına neden olur. Havuz ve deniz sezonunun da açılmasıyla daha da yıpranan saçlar mat ve sönük bir görüntü oluşturur. Kuru saçlar için yapılacak en iyi işlem ise doğal yağlardan yararlanmak olacaktır.

Saç Kuruluğu için Maya Maskesi

1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı maya (kuru).

Hazırlanışı ve Uygulanışı Mayayı zeytinyağına ilave ettikten sonra saçlarınızı parçalara ayırın. Parçalara ayırdığınız saçlarınızı boya yapıyormuş gibi hazırladığınız karışımı uygulayın. Aşağı yukarı 1 saat kadar bekleyin. Saçınızın tipine uygun şampuanla yıkayın.

Saç Kuruluğu için Lavanta Maskesi

1 yemek kaşığı bal, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı lavanta yağı.

Hazırlanışı ve Uygulanışı Bir kase içine malzemelerin hepsini koyarak karıştırın. Saçın tamamına uygulayın ve 2 saat bekleyin. Saçınıza uygun bir şampuanla saçlarınızı yıkayın.

Saç Kuruluğu için Çörek Otu Maskesi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı çörekotu yağı 2 tatlı kaşığı argan yağı.

Hazırlanışı ve Uygulanışı Tüm doğal yağları bir kasede karıştırın. Karışımı tüm saçınıza uygulayıp bir saat bekleyin. Saç tipinize uyan bir şampuanla saçınızı durulayın. Size verdiğimiz bu saç maskelerinden birini düzenli bir şekilde kullanmanız yeterli olacaktır.

haber kaynağı: 724saglik.org/saç bakımı

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alassalaturkey

https://www.alassala.com.tr/