Görüş Bildir
Haberler
Kurgu da Olsalar Babalık Üzerine Akademilerde Ders Verebilecek 16 Karakter

Kurgu da Olsalar Babalık Üzerine Akademilerde Ders Verebilecek 16 Karakter

AbSurDMaN
21.06.2015 - 18:52 Son Güncelleme: 21.06.2015 - 19:44

Hepsinin babalar günü kutlu olsun. 👨

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Guido

La Vita è Bella (Hayat Güzeldir) filmini izleyip baba Guido'nun oğlu Joshua savaştan etkilenmesin diye attığı taklaları hatırladıkça gözleri dolmayan bizden değildir. Hazır hatırlamışken filmi de tekrar izleyek, mis.

2. Şirin Baba

Koca köye tek başına babalık yaptı. Gözlüklünün gerzekliği, sakar şirinin sakarlığı, somurtkanın sürekli somurtması falan çekilecek dert miydi be. Biri gelir 'Şirin Baba bebek şirin altına yaptı bez yok', diğeri gelir 'Şirin Baba Gargamel Şirine'yi kaçırdı yetiş', hepsine Şirin Baba koşsun. Bir gün olsun 'eeh yemişim şirinini de çileğini de, satıyorum ulan köyü' diye dellendiğini görmedik, paylaşımcı bir ortamda tüm şirinlere babalık yapmaya devam etti. Helal olsun.

3. Darth Vader

Karakter olarak şerefsiz ve çok kötü biri de olsa babalık konusunda, amma, lakin ki, öyle değildir. Bugün hangi baba çocuğuna bütün galaksiyi baba-oğul birlikte yönetme teklifi verebiliyor ha? Sorarım. Oğlu için sith hocası Palpatine'i de harcamasını es geçmeyelim, Luke da sevildiğini bilsin. Darth Vader adam değildir ama babadır, en azından mansiyon ödülüne layıktır.

4. Rıza Baba

Bambaşka bir baba vaaar arkaaa sokaklardaaaağğ. Ailesinin yanısıra ekibinin de babası olan Rıza baba yeri geliyor 'at elinden o silahı evlat' diyerek suçluların da babası oluveriyor. 58647 bölüm falan oldu hala babalığa devam ediyor, yürüyedur.

5. Walter White

Reyizler reyizi, alem baba görsün. Ailesi için pis işlere girdi, uyuşturucu üretti sattı, deve yüküyle para kazandı yine de yaranamadı. Bi suyuna gidemediniz ya şu adamın dediklerine uysaydınız mutlu mesut yaşayacaktınız. Kanser değil, başta karısı sonra oğlu bitirdiler dağ gibi adamı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fikret Aksu (Fiko)

Anlatmaya gerek var mı... Aşk hayatı epey çalkantılıydı ama babalık kısmına diyecek yoktu. Dizinin adı boşuna Süper Baba değildi. Bize bir masal anlat baba.

7. Eddard Stark

s1295.photobucket.com

Westeros'a kral olacak adamdı, harcadılar. Piçi de dahil olmak üzere pırıl pırıl çocuklar yetiştirdi, onları da harcadılar. Umarız geri kalanlar bir şekilde hak edenleri ağlatır da senin kanın da yerde kalmaz Ned reyiz.

8. Hulusi Kentmen'in tüm baba rolleri

Türk sinemasını izleyip de bu adamı sevmeyen yoktur bence. Babacan tavrıyla kötü rolde bile olsa filmin sonunda bir şekilde doğru yolu buluyordu. Babalara hediye olarak robdöşambr alma sebebi.

9. Don Corleone

Bir ailenin babası olmak zordur, bir mafya ailesinin babası olmaksa başlı başına olaydır. Karizması ve gücüyle şahane bir baba figürüydü, şu an bile çoğu kişinin telefonunda babası Godfather adıyla kayıtlıysa sebebi Don babadır.

10. Nemo'nun babası Marlin

Filmde kayıp oğlunu bulmak için yaptıklarının dışında anafikir biraz da babanın sözünden çıkmamaktır. Az babanızı dinleyin bak sonra böyle oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ali Rıza Tekin

11. Ali Rıza Tekin

Ne çektin be Ali Rıza bey ne çektin. Valla böyle manyak aile düşman başına, senin de başına gelmiş çekebildiğin kadar çektin ama bir yere kadar tabi ki. Keşke değerini bilecek düzgün insanların babası olaymışın, napalım kader.

12. George Jetgil

Varsa yoksa ailesi Jetgiller mutlu olsun, ensesine vur lokmasını al sıkıntı değil yani. Hakan Peker 'hey Corç versene borç' sorusunu kendisine yöneltseydi 'ne demek canım kardeşim buyur' diye karşılık alırdı kesin.

13. Yaşar Usta

Öyle bir baba ki karşısına kralı gelse ağzının payını veriyor be kardeşim. Fakir de olsan biliyoruz ki parayla pulla değil sevgiyle bağlı ailenle sen büyüksün sen, Yaşar usta.

14. Bryan Mills

'Kim olduğunu bilmiyorum. Ne istediğini bilmiyorum. Ama kızımı şimdi bırakmazsan seni bulurum ve seni öldürürüm.' Taken serisindeki Liam Neeson'un babalığını sorgulayacak bir yiğit varsa bir adım öne çıksın! (herkes bir adım geri attı)

15. Noah Levenstein

Böyle diyince kim olduğu pek anlaşılmıyor, Amerikan Pastası'ndaki Jim'in babası diyeyim ordan anlayın. Çocuğunun ergenlikten gençliğe geçişinde bu denli 'yanında' olan bir baba yoktur heralde. Modern bir baba olarak tek çabası Jim'e yardımcı olmaktı. Aslandı, kaplandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Mufasa

Aslan demişken onu anmazsak olmaz. Aslanların en kralı, kralların en aslanı. Zeki, güçlü, bilge, sağlam kişilik sahibi, sevgi dolu bir koca, biraz da romantik, bir baba daha ne olabilirse tüm özellikler ondaydı. Öldüğü sahne için tüm dünya ağladıysa bi sebebi var be kardeşim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0