Görüş Bildir
Haberler
Kurabiye Canavarlarına Müjde! 7 Adımda Kocaman Kurabiye Pasta

etiket Kurabiye Canavarlarına Müjde! 7 Adımda Kocaman Kurabiye Pasta

mignon
14.11.2015 - 23:11

Kurabiyeyi kim sevmez. Fırından çıkar çıkmaz yaydığı o mükemmel kokusu... Çıtır çıtır dokusu... Süt ile efsane uyumu...

Bu kadar betimlemeden sonra gelelim kurabiye yapımına. Alışık olduğumuz gibi kurabiye hamuru tutulur onunla yaklaşık 15-20 arası, hamur miktarına göre daha fazla olarak kurabiyeler yuvarlanır bir tepsiye dizilir ve pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ise afiyetle yenir.

Ama bu seferki kurabiye pek alışık olduğumuz türden değil. Bu sefer o tuttuğumuz kurabiye hamurundan kocaman kurabiyeler yapacağız. Çünkü sonucunda o bir pasta olacak!

Eh hadi buyurun tarife!

1. İlk olarak tereyağı ve şeker ile başlıyoruz.

Oda sıcaklığında yumuşattığımız 455 gr tereyağını mikser ile çırpıp krema haline getiriyoruz. Daha sonrasında, 1,75 S.B toz şeker ve esmer şekeri tereyağına ekleyip iyice krema olana kadar çırpıyoruz.

2. Yumurta olmadan kurabiye mi olurmuş!

3 adet yumurtayı 1 Y.K vanilya ile karıştırıp azar azar yağ-şeker karışımına ekliyoruz. Yumurtaları bir anda karışıma eklerseniz, yumurta yağ-şeker karışımına tam karışamayacağı için kıvamını tutturmakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.

3. Kuru malzemeleri de eklersek...

6,5 S.B un içerisine 1,5 T.K tuz ve 3 T.K karbonat ekliyoruz. Karbonatı eklemeden önce topak topak olmadığını kontrol etmeliyiz. Kurabiye hamurunun içine iyice dağılmaması halinde kabarma işlemi sırasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bütün kuru malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ıslak malzemelere yarım yarım ekliyoruz. İlk yarıyı yedirdikten sonra kalan yarıyı eklememizin sebebi de homojen bir karışım elde etmek istememiz.

4. Vee bir kurabiyeyi en güzel yapacak şeyde sıra, ÇİKOLATA!!

İsterseniz 2 S.B kadar damla çikolata kullanın isterseniz de aynı miktarda çikolatayı rondodan geçirin. Hazır olan hamurun içerisine yavaş yavaş ilave ediyoruz.

5. Sıra geldi kurabiyelere şekil vermeye...

Normalde bu kadar çok kurabiye hamurundan yüzlerce kurabiye çıkartırdık ama şimdi yapacağımız şey çok daha basit! 22 cm'lik bir kek kalıbının altına yağlı kağıt koyun ve kalıbı iyice yağlayın. Daha sonra kurabiye hamurunuzu 4 parçaya ayırın ve kalıplara yerleştirin. 

Eğer benim 22. cm'lik kek kalıbım yok derseniz o zaman 22 cm çapında bir kase ile yağlı kağıt üzerine bir daire çizin ve kurabiyenize ona göre şekil verin. 

Dilerseniz süslemek için kurabiyelerinizin üzerine bonibon koyabilirsiniz. 

Yaklaşık 180 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin.

6. Şimdi de pasta kreması zamanı!

Dilediğiniz aromada krema yapmanız mümkün ama kurabiyeler çikolatalı olduğu için ben vanilyalı bir krema yapmayı uygun gördüm. Ben tam bir çikolata canavarıyım derseniz o zaman çikolatalı kremada kullanabilirsiniz.

Gelelim yapımına, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şekersiz! pastacı kreması içerisine toz olarak 1 paket krem şanti ve 1. T.K vanilya ekleyerek kremamızı hazırlıyoruz. 

*Kurabiyelerde de yüksek oranda şeker kullandığım için ben pastacı kremasını şekersiz pişirip şekeri krem şanti tozundan almasını sağladım böylelikle pastayı yerken şeker beni rahatsız etmedi. Ama ben şeker canavarıyım diyenleri şekerli olarak da yapabilirler.

Pastacı kremasının içerisine krem şanti eklememin sebebi daha yumuşak bir doku katması ve biraz daha akışkanlığı sağlaması.

7. Kurabiyelerimiz pişip iyice soğuduktan sonra krema ile buluşmaya hazırlar!

Kurabiyelerden en güzel gözükeni sona saklıyoruz ve bir kurabiye katını alıp üzerine hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Bu şekilde bütün katmanları tamamladıktan sonra en güzel gözüken kurabiyeyi en üste koyuyoruz.

İşte hazır kocaman bir dilim almaz mısınız?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
68
22
12
11
6
0