Görüş Bildir
Haberler
Kullanıcılar Apple'a Dava Açtı

Kullanıcılar Apple'a Dava Açtı

Apple'a iOS 9 Davası

Ünlü marka, eski versiyon cihazlara yeni yazılım güncellemesini uyarmaksızın vererek cihazları kasıtlı olarak yavaşlatmakla suçlanıyor...

iPhone 4s, iPad2-3 gibi cihazların sahipleri, özellikle iOS 9 güncellemesinden sonra cihazlarının aşırı yavaşlamasından ve anlamsızca hatalar vererek kullanılamaz hale geliyor olmasından şikayetçi.

Güncelleme öncesi hiç bir sorunu ve yavaşalığı olmamasına rağmen güncellemeden sonra donma derecesinde yavaşlayan ve Safari gibi pek çok Apple uygulamasında ortaya çıkan anlık hatalar yüzünden kullanıcı deneyiminin dibe vurması, kullanıcıları bezdirmiş olacak ki, Apple tarafından 'habersiz ve tercihsiz' yapılan iOS güncellemeleri yüzünden yaşadıkları bu sıkıntının çözülmesi için 100 civarında Apple kullanıcısı, ünlü firmayı ABD'de mahkemeye verdi.

Açılan davanın en önemli iddiası ise 'Apple'ın bu tarz güncellemelerle eski cihazları bilerek yavaşlattığı ve kullanıcıları yeni cihaz almaya zorladığı'

Apple tarafında problemin iOS9.1 güncellemesi ile giderileceği beklentisi hakim ise de açılan bu davanın 5 Milyon Dolar'dan fazla bir tazminat beklentisi olduğunu da belirtmemiz gerek.

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/5305-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın