Görüş Bildir
Haberler
Küba'nın Recep Tayyip Erdoğan'a Kulak Vermemesi Gereken 10 Önemli Konu

Küba'nın Recep Tayyip Erdoğan'a Kulak Vermemesi Gereken 10 Önemli Konu

diazepam
12.02.2015 - 15:31 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 15:35

Recep Tayyip Erdoğan Küba'da. Mısır'da laiklikten korkmayın diye Tayyip Erdoğan illaki Küba'da da bir şeyler diyecektir. Kübalı kardeşlerimize naçizane bir uyarıda bulunmak istedik. Güzel ağırlayın, konuşun, gezdirin, dertleşin ama sakın şu konulardaki görüşlerine kulak vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sağlık.

1. Sağlık.

Sigortalı, sigortasız ayrımı gözetmeden, zengin, fakir demeden, hastaneyi bedava yapıp eczanede para istemeden, tün dünyaya doktor ihraç ederek elde ettiği sağlık başarıları insanı kıskandıran Küba, bu konuda kesinlikle Tayyip Erdoğan'dan akıl almamalıdır. Kuyrukları kaldırdık diye övünmek, sağlık reformu diye böbürlenmek güzel olabilir ancak emin olsunlar ki Küba'nın sağlık sistemi daha güzel işliyor hiç bulaşmasınlar, başka şeylere tevessül etmesinler.

2. İnşaat sektörü.

2. İnşaat sektörü.

Aman ha! Bir cennet olan Küba, gri bir ülkeye dönüşmek istemiyorsa, kalkınma masallarıyla, insan hayatını hiçe sayıp bazı kişilerin cebini doldurmayı planlamıyorsa, ha patladı ha patlayacak bir konut baslonu yaratma peşinde değilse, Tayyip Erdoğan'ın inşaat sektörü konusundaki fikirlerinden uzak dursunlar. Varsın köprüleri, devasa havaalanları, ultra lüks konutları, AVM'leri, rezidansları, Sit alanı manzaralı villaları olmasın ama Küba yeşil kalsın. Hele yüksek yüksek tepeleri hiç ama hiç kaptırmasınlar.

3. İnanç.

3. İnanç.

Devlet insanların dini inançlarına karışmıyor, hiçbir dine öncelik tanımıyor, yönetime getireceği kişilerde, görev vereceği insanlarda mezhep uygunluğu aramıyor, kimse ben şuyum, ben buyum diye yükselmiyor veya alçalmıyor. İnsanın insan olduğu için değer gördüğü Küba Tayyip Erdoğan'ın mükemmel din anlayışına kulak vermese iyi olur. Yoksa mazallah Fidel Castro'yu yargılamak falan gerekebilir.

4. Geçmişe saygı.

4. Geçmişe saygı.

Che Guavera için 'bir keş kahraman olmuş' demek istemiyorlarsa, geçmişe saygı konusunda Tayyip Erdoğan'a kulak vermemelidir Küba. Hoş Atatürk anıtını şehrin en işlek noktalarından birine dikmiş olmanız bile sizin hedef olmanız anlamına geliyor aman dikkat!

5. Dünya liderliği.

5. Dünya liderliği.

Küba kendi halinde, insan onuruna değer veren yapısıyla, fakir ama onurlu insanların ülkesi. Dünya liderliği konusunda hırsa yaparlar ve bu konuda Tayyip Erdoğan'ın tecrübelerine kulak verirlerse onları bekleyen tek şeyin, onurlu fakirlikte, değerli yalnızlığa geçiş olduğunu hatırlatmak isterim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tütün ve alkol.

6. Tütün ve alkol.

Ülke için büyük bir geçim kaynağı olan meşhur purolar, tütün ürünleri, alkol, vs. için Tayyip Erdoğan'ın sözleri dinlenirse ülke 3 günde batar. Sakın ola Tayyip Erdoğan'ı puro fabrikasına falan götürmeyin, kibrit atar yemin ediyorum, yakar oraları!

7. Eğitim sistemi.

7. Eğitim sistemi.

%99.8'lik okur yazar oranıyla dünyada birinci sırada yer alan, UNESCO'ya göre ABD'nin 25. olduğu eğitim kalitesi sıralamasında 16. sırada yer alan ve tamamen ücretsiz olan bir eğitim sistemine sahip Küba, eğer Tayyip Erdoğan'ın eğitim sistemi ile ilgili söyleyeceklerine kulak verirse... Fidel Castro İmam Hatip Lisesi...

8. Kadın hakları.

8. Kadın hakları.

Kadın vekil sayısı bakımından, sahip olduğu %43'lük kadın vekil oranıyla dünyada 4. sırada yer alan Küba, kadın şiddeti ver cinayetleri konusunda sabıkalı olan, bu oranların %1400 arttığı bir ülkeden akıl alma gafletine düşmesin. Gecenin 4'ünde bile yollarında rahatça kadınların doşalabildiği bir ülke ürkütücü bir noktaya sürüklenebilir.

9. AVM

9. AVM

Küba böyle güzel. Belki pahalı mağazaları, akşama kadar gezebileceğiniz AVM'leri yok, kredi kartı bile henüz kullanıma çıkmış değil, bu demek ki ülkenin %90'ı borç batağında değil, şehrin en güzel yerleri AVM için talan edilmiş değil, küçük esnaf kan ağlamıyor, çocuklar haftasonlarını AVM'de değil, parklarda geçiriyor. Bak Küba sakın, ama sakın AVM konusunda Tayyip Erdoğan'ı dinleme.

10. Son olarak...

10. Son olarak...

Sizler 'ülkemiz insanlara zenginlikler sunmak için çok yoksul olsa da, onlara eşitlik duygusu ve insanlık onuru sunamayacak kadar yoksul değildir.'  diyen Fidel Castro'nun, Che'nin çocuklarısınız, insan hakları, iç güvenlik, vb. konularda kimsenin kafanızı karıştırmasına izin vermeyeceğinizi zaten biliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
9
6
4
3
1
0