Görüş Bildir
Haberler
Kriz Yaratacak Gelişme: ABD'den Erdoğan'ın Korumalarına Tutuklama Kararı

Kriz Yaratacak Gelişme: ABD'den Erdoğan'ın Korumalarına Tutuklama Kararı

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ve destekçilerinin Washington'daki büyükelçilik konutu önünde protestoculara müdahalesi nedeniyle Türkiye'yi kınama kararı almasının ardından, Amerikan polisinin olayla ilgili soruşturması sonucu Erdoğan'ın 12 koruma görevlisi hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 kişi kavgaya karışmaktan dün tutuklanmıştı

2 kişi kavgaya karışmaktan dün tutuklanmıştı

DHA'nın aktardığı habere göre, Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüştükten sonra büyükelçilik konutu önünde yaşanan kavganın yankıları durulmadı. 

Çarşamba günü ABD vatandaşı olan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin adlı kişiler kavgaya karıştıkları ve ağır nitelikli saldırı suçu ile tutuklanırken, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yakın koruması hakkında tutuklama kararı çıktı.

Washington Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ortaklaşa basın toplantısı düzenledi

Washington Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü ortaklaşa basın toplantısı düzenledi

Washington Belediye Başkanı Muriel E. Bowser ve Emniyet Müdürü Peter Newsham ortaklaşa basın toplantısı düzenledi.

Emniyet Müdürü Newsham korumaların kimliklerinin yüz tanıma teknikleri kullanılarak, pasaport ve vize işlemlerindeki fotoğraf ile olay sırasında çekilen videoların karşılaştırılması sonucu belirlendiğini söyledi. Basın toplantısında, Türk korumaların protesto etme hakkını kullanan sivillerin yanı sıra Washington polisine de en az üç yerde saldırı girişiminde bulunduğu savunuldu ve haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

7'sine ağır nitelikli saldırı suçlaması

7'sine ağır nitelikli saldırı suçlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayında ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Büyükelçiliği konutu önünde Erdoğan’ın destekçileri ile ellerinde PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin flamaları bulunan protestocular arasında gerginlik yaşanmıştı.

Gerginliğin ardından çıkan kavgaya Erdoğan'ın yakın korumaları müdahale etmiş ve olayda çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Yaşanan bu olaya yönelik olarak Amerikan polisi tarafından yapılan soruşturma kapsamında kavgaya karıştıkları video görüntülerinden saptanan 42 kişiden 34’ünün kimliklerinin belirlendiğini, bunlardan 12’sinin Erdoğan’ın korumalarından olduğunu açıkladı. 

Polis yetkilileri, 12 kişiden 7’sine karşı ağır nitelikli saldırı, 5’ine karşı da hafif ceza davası açılacağını ve haklarında tutuklama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Erdoğan'dan yakalama kararına tepki: "Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur?"

Erdoğan'dan yakalama kararına tepki: "Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan iftar programındaki konuşmasında ABD'de koruma polisleri için alınan yakalama kararına değinerek şunları söyledi:

'Amerikadayım, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur, düşünebiliyor musunuz? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim soydaşlarımız, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar dün. Böyle şey olabilir mi? Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?'

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: "Alınan karar hukuki dayanaktan yoksun"

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı: "Alınan karar hukuki dayanaktan yoksun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumalarına yönelik tutuklama kararının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Dıışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. 

Bakanlıktan yapılan açkılamada, 'ABD makamları tarafından alınan bu kararın yanlış, yanlı ve hukuki dayanaktan yoksun olduğu ABD Büyükelçisi'ne iletilmiştir' denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hera

İkisi de aynı bok. Erdo merak etme senin gibi gerizekalıyı kim dövsün? Uğraşılmaya değmezsin bile. Normalde bu iki isim geçen haberi geçerdim ama bir dangala... Devamını Gör

Hera

OK.

Aşk Adamı İcardi

erdoğan'ın yerinde olsam elimde ''justice'' yazılı pankartla amerikaya kadar yürürdüm.

görüncek adam

'Fuck me USA' yazmasalar bari. Sonra yanlış anlaşılıp kötü yerlere gelirler.

Nadia Wagner

Bu nasıl bir hukuk?? 😂😂 Ne güldüm akşam akşam. Bir kendi yaşadığın ülkeye bak deseler, ne cevap vereceksin. Ayrıca Apo'nun posterini asmışlar, o yüzden saldı... Devamını Gör