Görüş Bildir
Haberler
Kriterler Neler? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz 'Kademeli Normalleşme' Sürecini Anlattı

Kriterler Neler? Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz 'Kademeli Normalleşme' Sürecini Anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü kabine toplantısının ardından 'İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoru' dedi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz detaylara ilişkin bilgi verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından gerçekleştirdiği konuşmada 'Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir' dedi.

Detaylar için 👇

"Restoran ve kafelerdeki gevşeme mart başında"

"Restoran ve kafelerdeki gevşeme mart başında"

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz ise kademeli normalleşmenin ne anlama geldiğini ve kriterleri CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi. Kayıpmaz şunları kaydetti:

'Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor. İllerdeki aşılama, vaka sayıları, yeni servis yatışlarına göre artış ve azalmaya göre 4'e ayrılacak. İllerdeki durum riskli bir haldeyse o zaman kapanma ve kısıtlamaların sıkılaştırılması söz konusu olacak. İli ya da ilçeyi temiz tutmak adına giriş çıkışlar kapatılabilir.  Yeri geldiğinde iller bazında değerlendirilip uygulamaya alınabilecek bir önlem. Restoranlar eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25'lik bir kapasite ile açılabilirler. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir. Havaların ısınması ile beraber dış mekanlar da açılacak. Mesafeler açılınca insanlar daha geniş oturabilecek. Restoran ve kafelerdeki gevşeme de mart başından itibaren olacak. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir.'

Normalleşmede 4 kriter

Normalleşmede 4 kriter
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre; İller 4 gruba ayrılacak ve Mart başı itibari ile kademeli normalleşme sürecine geçilecek. Bu kademeler;

- Düşük risk

- Orta risk

- Yüksek risk

- Çok yüksek risk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selam Özbakan

bu virüs olduğu sürece hep aç kapa olucaz galiba