Görüş Bildir
Haberler
Kriptoda Pasif Gelir Nasıl Kazanılır?

Kriptoda Pasif Gelir Nasıl Kazanılır?

Dışarıdan bakıldığında kripto dünyasının göz korkutucu geldiğinin farkındayız. Kripto dünyasındaki insanları düşünürken genelde gece gündüz alım satım yapan, zamana karşı yarışan, riskli yatırımları yöneten insanlar aklımıza geliyor, fakat bu tablonun sadece bir kısmı; bu pazardaki herkes gece gündüz borsaları takip etmiyor ya da günlük alım satım yapmıyor. Yatırımcıların kriptodan pasif olarak gelir elde etme yolları da var.

Peki böyle bir durumda bu yatırımcılar nasıl para kazanabiliyor? Kriptodan kar elde etmek için pasif gelir yöntemlerini kullanarak. Gelin, bu yöntemlere birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lending

1. Lending

Lending modelinde kripto paranızı birine borç verirsiniz ve sizin için bunu işletir. Aynı geleneksel parayla çalışan bankalarımızda olduğu gibi, kripto para birimleri de getiriler için lending hesaplarına yatırılabiliyor. Binance de dahil olmak üzere birçok kripto borsası, kullanıcıların bu hesaplara kripto para yatırarak pasif gelir elde etmelerini sağlıyor. Tabii bu çok güvenli bir yöntem sayılmaz, çünkü bu sitelere yatırım yapılırken aslında paranızı bir başkasına ödünç verdiğinizi ve bu sitelerin, Binance de dahil olmak üzere merkezi bir yönetim aldında olduğunu unutmamanız gerek.

Yine unutmamak gerek ki güvenilir tokenlerin yıllık faiz oranları da 5 ile 20 arasında değişen düşük seviyelerde. Çok yüksek geri getiri vadeden lending hesaplarına karşı dikkatli olmak gerek.

2. Liquidity Mining

2. Liquidity Mining

Yine basit bir pasif gelir yöntemi olarak, likidite sağlayıcısı haline gelebilirsiniz. Liquidity mining olarak geçen bu yöntem gözünüzü korkutmasın. Aslında olay çok basit. Herhangi bir kripto borsasına girdikten sonra DEX, Liquidity Pool kısmını kontrol edin (LP). Yani Türkçe’de Likidite Havuzu olarak geçen bu havuzlar, belli kripto para birimleri için merkeziyetsiz bir likidite sunar. 

Bu havuzlarda aynı anda tutulan iki veya daha fazla varlığın oranları belirlenerek elde edilen getirinin miktarı artırılabiliyor. Likidite genellikle topluluk tarafından sağlanır, yani sizin tarafınızdan. Bu havuza belli bir miktarda token yatırdıktan sonra sağladığınız likidite kadar bu havuzdaki para birimleriyle yapılan işlemlerden değişen ücretler alırsınız. Yani birileri bu tokenleri kullanarak her alım-satım yaptığında sizin gibi likidite sağlayıcılarına 0 ile yüzde 1 arasında bir komisyon ödenir. Yine takip gerektirmeyen basit bir pasif gelir yöntemidir.

3. Staking (Hisse)

3. Staking (Hisse)

Staking (kripto paranızı bir cüzdana bağlamak), az kaynak ve zahmet gerektiren bir kripto madencilik alternatifidir. Bunu mevduat hesabı gibi düşünebilirsiniz. Stake etme genellikle kripto birimleri uygun bir cüzdanda saklamayı ve staking ödüllerini almak için ağ üzerinde çeşitli işlemler yapılmasını (örneğin işlemleri doğrulama/Hisse İspatı ya da diğer adıyla POS işlemi) gerektirir. Fakat bu işlemleri siz yapmazsınız. Tek yapmanız gereken tokenlerinizi belirtilen cüzdanda tutmaktır, tüm teknik zorunluluklar borsa tarafından halledilir. Gördüğünüz gibi oldukça zahmetsiz bir yöntemdir.

Bunu yapmak için sizin bilgisayarınızı kullanıp elektrik harcamayacağından, geleneksel kripto madenciliğinden farklıdır. Siz sadece paranızı bir cüzdana Stake edersiniz, yani bağlarsınız. Bu bağlama işlemi bazen süresiz olabilir, bazı durumlarda ise belli bir süre (ör: 1 ay) kadar paranızı o cüzdanda kilitli tutar. Siz de yatırdığınız miktara denk gelecek şekilde, o havuzun belirttiği faiz oranlarında (APR) para kazanırsınız. Tabii genelde kilitlenen cüzdanlar daha yüksek getiriler vaat eder, fakat paranın değerinin düşmesi durumunda bu cüzdanı açıp elinizdekileri hemen satamayacağınız gerçeğini de unutmamakta fayda var.

Her iki durumda da stake eden kullanıcılar, kilitlenen kripto para birim miktarındaki artıştan veya ağda biriken işlem ücretleri üzerinden gelir elde edebilir. Bu yöntem, aynı mevduat hesabı gibi, çok az takip gerektirir. Bu yöntemle yüksek faizli fakat gelecek vaad eden projelere yatırım yaparak hiçbir müdahalede bulunmadan gelir elde etmek mümkündür. Unutmamanız gereken; size ödenen token de yine aynı cinsten olacaktır (genellikle).

Hemen bu yöntemi denemek ve yüksek faizlerden yararlanmak isterseniz, Spintop Staking üzerinden Trivians oyununun havuzunu deneyebilirsiniz. Spintop, güvenilir bir site olmanın yanı sıra, stake ettiğiniz paraları da belirli bir süre kilitlemez; yani istediğiniz zaman faiziyle beraber paranızı alıp çıkabilirsiniz. Sitede sağ üstteki kutucuktan kripto cüzdanınızı bağlayın, dilediğiniz kadar $SPIN token alın ve TRIVIA havuzuna uygun bulduğunuz miktarda token yatırın. Bunu ilk defa yaparken “enable contract” butonu ile dijital imzalama işlemi için sizden çok küçük bir meblağ alınacaktır. 

Staking’den kazanmaya başlamanız için yapmanız gereken sadece bu kadar. Bunun gibi size pasif gelir imkanı sunan bütün oyunların olduğu bir kütüphane arıyorsanız, adresiniz Spintop’un Gamepedia sayfası. Düzenli olarak eklenen oyunları görebilir ve bu oyunların pasif gelir sağlayan havuzlarına site üzerinden katılabilirsiniz.

Bu kriptodan para kazanmanın en basit ve kolay yöntemi; paranızı yatırın ve günlük aksiyona girmenize gerek kalmadan gelir elde etmenin zevkini yaşayın.

4. Yield Farming

4. Yield Farming

Yield Farming, ikinci maddede bahsettiğimiz likidite sağlayıcısı olursanız yapabileceğiniz bir işlem. Bir nevi dijital çiftçilik. Normal likidite sağlayısı olmaktan farkı ise bu sefer yatırdığınız likidite tokenleri ile yapılan işlemlerden daha yüksek getiri alma şansınızın olması. Yani, havuzda yapılan işlemler için sadece komisyon ücreti almak yerine tokenleriniz ile belli bir faiz üzerinden token ödülleri alabilirsiniz. Bu da yatırımlarınızla daha yüksek pasif gelir elde etmek demek. Fakat yine dikkatli olmanızda fayda var, Yield Farming modeli bazen sınırsız bazen de belirli süreler için açılır ve bu havuzlardaki tokenlerin fiyatları oynayabildiği için geçici kayıplar olabilir. Bu da impermanent loss olarak geçer. Ancak bir tokenin değerinin düşmesi riskine karşı elinizde alternatif bir token daha bulunur. Böylece, çiftliğe koyduğunuz bir tokenin değeri düşerse diğer token zararı minimize eder. 

Bu yüksek faizli yöntemi stakingde olduğu gibi Spintop Staking sayfası üzerinden deneyebilirsiniz. Örneğin şehir kurma ve strateji oyunu Ertha’nın şu anda iki kat ödül veren bir farm’ı Staking’de mevcut. Yapmanız gereken siteye girdikten sonra cüzdanınızı bağlamak, Farming alt sayfasından Ertha’ya gelerek enable contract duşuna basıp küçük bir ücret karşlığında dijital imzanızı attıktan sonra, likidite sağlama linkine tıklamak ve yönlendirileceğiniz PancakeSwap sitesi üzerinden oluşturacağınız LP tokenlerini Ertha’nın farmına yatırmak. 

LP tokeni oluşturmak için yatıracağınız havuzdaki iki tokenden aynı değerde olacak şekilde yarı yarıya koymanız gerekmektedir (ör: 50 lira değerinde SPIN + 50  lira değerinde ERTHA). Bu şekilde site size ikisinin birleştirildiği ve bu havuza yatırabileceğiniz özel bir LP tokeni verecektir. Bu şekilde hem SPIN token hem de ERTHA token kazanabilirsiniz.

Yatırım Yapmadan Önce Mutlaka Kendi Araştırmanızı Yapın

Yatırım Yapmadan Önce Mutlaka Kendi Araştırmanızı Yapın

Bu yöntemlerden hangisini uygularsanız uygulayın, dijital borsaların geleneksel borsalara göre daha uçucu olduğunu ve bir yatırım yapmadan önce her zaman kendi araştırmanızı yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Eğer siz de oyun oynayarak gelir elde etmek istiyorsanız Spintop’un Gamepedia sayfasına mutlaka bir göz atın, oyunların piyasa hacimlerini takip edebilir ve katalogdan ilginizi çekecek oyunları bulabilirsiniz. Pasif gelir elde etmek için de düzenli olarak Staking sayfasına eklenen tokenleri kontrol edebilirsiniz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın