Görüş Bildir
Haberler
Kripto Para Piyasasında Son Durum: Bitcoin 44.000 Doları Test Ederken Düzeltme Sona mı Erdi?

etiket Kripto Para Piyasasında Son Durum: Bitcoin 44.000 Doları Test Ederken Düzeltme Sona mı Erdi?

Merlot Vinho
01.03.2022 - 16:41

Lider kripto para birimi geçen hafta yaşadığı düşüşler sonrası yönünü yeniden yukarı çevirerek 44.000 dolar seviyesini geride bıraktı. Günün erken saatlerinde marketi de kendisiyle birlikte yeşile boyayan BTC, pek çok kripto para biriminde büyük ölçüde toparlanmalara neden oldu. Peki kripto pazarındaki tehlike geçti mi?

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş kripto para piyasasını kırmızıya boyadı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş kripto para piyasasını kırmızıya boyadı.

Son günler kripto para birimleri için oldukça hareketliydi. Global gelişmeler sonunda Rusya küresel ekonomiden men edildi ve Rus rublesinde ciddi düşüşler başladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi kripto para piyasasına da darbe vurdu. BTC geçtiğimiz hafta önemli desteği olan 40.000 doları aşağı kırarak 34.500 dolara kadar indi ve kripto pazarında ciddi kayıpların yaşanmasına neden oldu.

Hafta başında Bitcoin yönünü yukarı çevirerek yükselişe geçti.

Hafta başında Bitcoin yönünü yukarı çevirerek yükselişe geçti.

Kripto para piyasası ise Pazartesi günü 40.000 doları zorlayan Bitcoin ile birlikte yeniden canlanmaya başladı. Piyasaya tehlike arz ettikten sonra bugün itibariyle 44.000 doları geçen BTC, yaklaşık %16'lık bir yükseliş hareketine başladı. Haftaya yeşille başlayan Bitcoin bu içerik hazırlanırken 44.392 dolardan fiyatlanıyordu.

Market korku endeksi normale dönmeye başladı.

Yükselişin etkisiyle birlikte 'Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi' 51 puana çıkarak nötr bölgeye ulaştı. Bir gecede çift haneli kazançlar getiren Bitcoin, yatırımcı duyarlılığının tarafsız bölgeye geçmesini sağladı. Bu verideki tarafsız bölge, genel olarak pazara olan talebin ilk güvenilir göstergelerinden biri olarak kabul edilmekte. Dolayısıyla kripto para yatırımcıları şu an için markete karşı korku beslemiyor ve bu durum pazara yeni sermaye akışını destekliyor.

Kripto para piyasasının değeri 1.99 trilyon dolara çıktı.

Kripto para piyasasının değeri 1.99 trilyon dolara çıktı.

Fiyat artışından önce, piyasada belirsizlik mevcuttu ve bu durum ciddi düşüşlere neden olmuştu. CoinGlass verilerine göre son 24 saatte yaklaşık 320 milyon dolarlık long ve short pozisyonlar likit oldu. Bu işlemlerin büyük çoğunluğunu short pozisyonlar oluşturdu. CoinGecko verilerinde ise toplam market değerinin 2 trilyon dolara yaklaştığı belirtildi. Bu seviye Kasım ayında yaşanan en büyük zirvelerin hala %33 altında, ancak genel market gidişatının pozitif yöne geçtiğini gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin artışlarını Ethereum takip etti.

Bitcoin artışlarını Ethereum takip etti.

Her zaman olduğu gibi yükselen Bitcoin, Ethereum başta olmak üzere diğer altcoinlerde de yükselişlerin başlamasını sağladı. Kaydedilen yükselişler sonunda ETH %12.50'lik bir artışla 3.000 dolara yaklaştı. Piyasadaki diğer kripto para birimleri de yükselişten kendi payını aldı ve çoğu altcoinde ciddi hareketlenmeler kaydedildi.

Pek çok kripto para biriminde ivmeli değerlenmeler gözlendi.

Pek çok kripto para biriminde ivmeli değerlenmeler gözlendi.

BTC ve ETH iki popüler lider olsa da, pek çok altcoindeki yükselişler bu kazançları geride bıraktı. Özellikle ETH rakipleri Terra, Fantom ve Near sırasıyla %22.85, %18.43 ve %22.50 oranında değerlendi. Bu sırada Cosmos ekosistemi de güçlü artış yaşayanlar arasında yer aldı. ATOM son 24 saatte %17.10, AVAX ise %18.80 yükseldi. Diğer pek çok kripto para biriminde yukarı yönlü hareketler başladı.

Şimdi kripto para pazarını neler bekliyor?

Şimdi kripto para pazarını neler bekliyor?

Yaşanan son yükselişler düzeltmenin bitip bitmediğinin sorgulanmasına neden oldu ve yeniden ayı-boğa tartışmaları yaşanmaya başladı. Rus ekonomisini sert şekilde vuran ekonomik gelişmeler, kripto para piyasasına olumlu şekilde yansıdı. Yatırımcılar arasında iyimser görüşlerin çoğalması da fiyatların artmasıyla sonuçlandı. Genel yorumlara göre bütün bu olumlu gidişat BTC fiyatını 44.000 dolar üzerinde tutabilir ve kripto para pazarı değerlenmeye devam edebilir. 

Ancak her zaman olduğu gibi neler olup biteceğini bekleyip göreceğiz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can Canyurt

Kokoreç NFT 4.44🔺AVAX #NFT https://marketplace.kalao.io/token/erc721auction_avax_0x36d69b62b5c312d27790751814b7099f1e3245b2_7659 This is my first Kokorec... Devamını Gör