Görüş Bildir
Haberler
Krasnodar - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Krasnodar - Fenerbahçe Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Enver K.
17.02.2017 - 11:23

Temsilcimiz FenerbahçeUEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Krasnodar'a 1-0 mağlup oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adam adama mı kalmış? - Mehmet Demirkol

Advocaat’ın, ‘baskılı oynayacağız’ dediği meğerse neredeyse 10’a 10 adam adama savunmaymış. Hollandalı, daha önce bunu orta sahada kullanıyordu. 3 oyuncu karşılarındaki oyunculara yapışıyor, bezdirici bir temas oyunu oynuyorlardı. Bu kez Advocaat işi büyüttü. Hasan Ali, Wanderson’u en sağa kadar, Neustadter, Smolov’u orta sahaya kadar kovaladı. Emenike’den Sow’a herkesin adam markajı görevi vardı. Ve birisi adamını kaçırınca her şey birbirine giriyordu. Emenike ve Sow adamlarını kovalamayınca çıkan karmaşada yerleşik savunmaya rağmen 4 pasla ve hiç temasla karşılaşmadan golü buldu Krasnodar.

Her şeyi denedi ama...

Lens adamını kovalamaktan vazgeçince onu santrfora, Emenike’yi sağa çekmek de dahil her şeyi denedi. Ama adam adamanın yarattığı tahribatı gideremedi. Herkes adam kovalayınca topu aldığınızda şeklinizi rakip belirlediğinden boşa oyuncu kaçırmak çok zor oluyor. Çok zor olunca da pozisyon yaratmak zorlaşıyor. Buna bir de Fenerbahçe’nin toplamdaki yetenek sorununu ekleyin (10 numarda Alper’in oynadığı bir takımdan bahsediyorum). Bu sebeple de Fenerbahçe pozisyona girmeden ilk yarıyı kapattı.

Devamı...

Piyangodan Emenike çıktı - Şansal Büyüka

Aptal değilim, gözlerim görür, Allah’a şükür kafam da fena çalışmaz... Gördüğümü, duyduğumu düşünürüm ölçerim, biçerim, tartarım... Doluya koyarım, boşa koyarım, bakarım... Ama ilk onbirde gördüğüm Emenike‘yi boşa koydum almadı, doluya koydum tutmadı...

Ciddi meraktayım... Emenike, sezonun en önemli maçlarından birinde ilk onbir şansı bulacak kadar önemliyse aylardır niye kadro dışı kaldı, niye hatırlanmadı... Ya da bu kadar uzun süre kenara bırakılacak oyuncuysa, o zaman nasıl oldu da ilk onbirde yer aldı...

Fenerbahçe’nin dört santrforu var... Sow, Emenike, Fernandao, Van Persie... Dördünü toplasanız, Fenerbahçe adına gerçek bir santrfor ortaya çıkmıyor... Emenike ile Sow bir saat oyunda kaldı, bir hareket yapmadan oyundan alındı...

4. dakikada da gol yersin, 4. saniyede de... Bunlar futbolun içinde var... Ama karşılık vermek için bir çaba harcarsın, bir atak yaparsın...

Devamı...

Garip işler oluyor! - Erman Toroğlu

Böyle bir Rus takımına karşı bir tane pozisyonun yok. Fernandao iyi değil diyorsun, Van Persie kötü diyorsun, Emenike ile başlıyorsun. Eee, Emenike hepsinden kötü!.. F.Bahçe'de garip şeyler oluyor.

Bu tarz elemeli maçlarda 1-0 avantaj mı, dezavantaj mı her zaman tartışılır.

Ama 1-0 her zaman galip gelen takım için avantajdır. Çünkü rövanşta 2-0 öne geçsen, maçı bitiriyorum desen yiyeceğin bir golle elenirsin. Onun için Fenerbahçe'nin İstanbul'da dün geceden iki misli gayretli ve istekli olması gerekiyor.

Aslında rakip öyle aman aman bir rakip değil.

İki ay maç yapmamalarına rağmen 60-65 dakika iyi mücadele ettiler.

Sonra oyundan düşmeye başladılar.

Aslında tam randımanlı ve antrenmanlı olsalar Fenerbahçe için İstanbul'da çok daha tehlikeli olacaklar gibi gözüküyor. Çünkü çabuk geliyorlar, oyuna çabuk çıkıyorlar.

Devamı...

Sorun konsantrasyon - Ahmet Çakar

Şimdi tüm Fenerbahçe camiasına soruyorum;

Dick Advocaat'ın geldiği günden bugüne Fenerbahçe'ye o beyefendi kişiliğinden başka ne gibi bir katkısı olmuştur? Mesela Bursa'da forvette Aatif ile başlayıp, dün gece aylardır oynamayan Emenike'yi sahaya sürmenin ne tür bir mantığı olabilir? Ayrıca tüm dünya ezberledi:

Fenerbahçe kendi sahasında karşılayacak, kapanacak, yakaladığı toplarla da sağ veya sola atılacak Lens ya da Alper Potuk içeri kesecekler, o da gol olacak. Fenerbahçe'nin oynadığı başka hiçbir taktik yok. Ama bu taktik maç berabere veya Fenerbahçe lehine giderken, iyi...

Peki dün ne oldu maçın başında Ruslar golü buluverdiler? Krasnodarlı oyuncu 40 metre topu sürdü, ceza alanı içinde yanındaki adama attı, o da orta yaptı ve Fenerbahçe tuhaf bir gol yedi. 1-0 geriye düştükten sonra beklesen ne olur, beklemesen ne olur! İlk devre sonu istatistiklerine bakıyoruz, kaleye atılan bir şut yok.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'yi tanıyamadım - Ömer Güvenç

Ya ayıp çocuklar.. Vallahi de billahi ayıp. Sakın yanlış anlamayın. Bu serzenişim, sitemim maçı kaybettiğiniz için değil. Kötü hatta çok kötü oynadığınız için. Şu maçı alın evinizde bir izleyin ya! Ve gerçekten ‘Biz bu muyuz?’ diyeceksiniz. Tamam yenilirsiniz, 2-0 hatta 3-0 da kaybedebilirsiniz. Ama bu kadar kötü oynayarak değil. Hiçbir şey oynamadınız arkadaşlar. Düşünün en önemli pozisyonunuz 89. dakikada. O da doğru dürüst bir pozisyon değil. Ancak o kadar kötüydünüz ki bize ona bile pozisyon dedirttiriyorsunuz. Orta sahadaki arkadaşlar neredesiniz? Hani yardımlaşma? Hani forvete destek? Atıyorsunuz topu ileri, eliniz belinizde Sow-Emenike-Lens ne yapacaklar diye izliyorsunuz. Ne yapsınlar ki? Nitekim hiçbir şey de yapamadılar. 

Arada 5 gömlek fark var

BAKIN kime yenildiniz! Sizden 3 gömlek altta. Ne 3’ü, 4-5 gömlek altta bir takıma yenildiniz. Adamların golden sonra birkaç tane cılız atakları var o kadar. Gole bakıyorum adam orta sahadan geliyor, ‘Hop arkadaş nereye gidiyorsun?’ diyen yok.

Devamı...

Kötü oyun iyi skor - Gürcan Bilgiç

Lens ve Alper'in sırtına binerek veya Kjaer'in tecrübesiyle, böyle bir maçta ancak bu kadar yürüyebiliyorsunuz. Kadıköy'de tur geçilebilir.

Benzer durumda Lokomotif Moskova'yı elemişti Fenerbahçe... İki ay maç yapmayan rakibini önce oyuncu, sonra da maç kondisyonuyla alt etmeyi başardı. Bu kez Krasnodar aynı şartlarda karşısına geliyordu ama Fenerbahçe, geçen seneki gibi değildi. Advocaat'ın ilk 11 tercihinde Emenike'ye şans vermesi elbette eleştirilecektir. Taktik olarak baktığınızda, kontratak oyununda, hızlı bir oyuncuya güvenmesi normal ama kendi prensiplerinde Van Persie'yi iyi çalışmadığı için kadroya almıyorsanız, Emenike'ye bu şansı getiren nedir? İlk 45 rakip kaleye şut bile çekemeden bitti Fenerbahçe adına.

Gerçi, Ruslar'ın da öyle kazanacak gibi halleri yoktu ama planları vardı.

Devamı...

Sevimsiz mağlubiyet - Ercan Taner

1 Maça, Bismillah gol yiyerek başlamak, son derece moral bozar...

2 Advocaat’ın B planı var mı? O plan, aylardır forma giymemiş Emenike ile maça başlamak değil herhalde!..

3 “Van Persie fit olacak, antrenman yapacak, onun için kadroya almadım” diyen Advocaat’a diyecek tek bir sözüm var... Sezon bitiyor, bu maçlarda oynamazsa, nerede oynayacak?

4 Fenerbahçe çok basit gol yedi... Rakip, topu sürdü, sürdü, parkta gezercesine, sonra orta yaptı, Claesson kafayı vurdu... O sırada, Şener göz markajı yapıyordu, pozisyon hatasını da unutmamak lazım tabii...

5 Tam 62 dakika, gol pozisyonun, organize atağın yok! Bir yan topla, pozisyoncuk yakalıyorsun.. Kabul edilemez!

Devamı...

Tur için baskı ve tempo! - Erman Özgür

Son olarak 4 ay önce 11 oynamış ve en son ne zaman formda olduğunu hatırlamadığım Emenike ile başladı Advocaat maça. Bu tip sürpriz seçimleri sevse de genelde pek hayırlı olmuyor. Yine de sprinter ve kuvvetlidir. ‘Deplasmanda gol önemli, belki yoktan var eder’ falan diye avuttuk kendimizi maç öncesinde. Beklentimiz gol üzerineydi yani. Ama aynı Emenike daha 4. dakika adamı kovalamaktan vazgeçti, Krasnodar fırsatı kaçırmadı. Ceza sahası içindeki kısa paslaşma ve ortanın sonunda Şener’in ters kademe hatasını da ekleyerek golü attılar. Sonrası golün güvensizliği, çabuk kaleye gitmek isterken yapılan pas hataları ve haddinden fazla geriye yaslanarak geçti.

Çekilmez uyumsuzluk

20. dakika Smolov doğru bir tercih yapıp sağdaki arkadaşına pası verse maç 2-0 olmuştu bile. Neyse ki kaliteli bi oyuncu olmasına rağmen final paslarını atamadı ilk yarıda. Fenerbahçe ise rakibi kontrol etme çabasına rağmen Sow ve Emenike’nin etkisizliğiyle ‘0’ pozisyonlu bir 45 oynadı.

Devamı...

Ne yedi bu takım - Gürkan Kubilay

60 metre top süren adam tek bir oyuncunun bile 5 metreden fazla yanaşmayıp seyrettiği pozisyonda, Krasnodar tarihinin belki de en erken gollerinden birini yiyerek başladık maça.

Sersemletti bizi gol, rahatça kalemize gelmeye başladılar. Oyunu da kendi sahamızda kabullenince baskı yedik 10 dakika.

Sonra bir 10 dakika dengeledik oyunu ama sadece pas sayısı olarak. Yoksa öne giderken yine basit top kayıpları yaptık, hiç organize olamadık. Emenike, Sow ve Lens dikine adam geçemedi. Herkes 'Nedir şu andaki F.Bahçe'nin bu hali, maçtan önce ne yedi bu takım? '' diye düşünüyordu.

Yavaştık, ne doğru adamı, ne de doğru zamanı bulamıyorduk paslarda.

Krasnodar ahım şahım takım değildi ama Topal ve Alper dışında dikine oynama merakı olan yoktu.

35. dakikaya geldiğimizde, karşı kaleye attığımız tek bir şut, tek bir korner, tek bir pozisyonumuz yoktu. Zaten ilk yarı da bu istatistikle bitecekti.

Adamların kaleye attığı tek şut gol olmuş ve biz bunun altından kalkamıyorduk.

Biz yapamadıkça onlar cesaretleniyor, yine hiç müdahale edemediğimiz bir atakta Volkan müthiş çıkarıyordu. Bu kadar 'uyuşturulmuş takım'görüntüsünde ilk yarının 1-0 bitmesine bile şükrediyorduk.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Advocaat takımı kaybetmiş - Serkan Akcan

Fenerbahçe, sadece bu sezonun değil belki de son yılların en kötü futbolunu oynadı Krasnodar’a karşı. Emenike kötü, Lens kötü, Sow kötü... Peki kim iyi? Fenerbahçe’de son bir aydır sorun da bu zaten. Futbolcuların iştahı yok. Yemeğe zorla oturtulmuş cılız çocuk gibiler. Bu kadar kötü futbolun eminim ki Advocaat cephesinde çok daha farklı mazeretleri vardır. Ne olursa olsun bu isteksizlik hocaya yazar. Ara transfer döneminde oyuncu alınmadığından beri Advocaat her maç sonrası birkaç oyuncuyu suçlayarak takımı kaybetmiş. Her maç oyuncuyu yakarsan, futbolcun da ilk fırsatta seni yakar. Bu kötü futbolu, isteksizliği başka türlü açıklamak çok güç.

Emenike herkesi yaktı

Forvetlerin rakip kaleye giderkenki iştahlarıyla kendi kalelerine dönüş iştahları aynı olmaz. Fenerbahçe’nin 4. dakikada yediği golü en hafif şekilde böyle tarif edebiliriz. Ama yetmez. Emenike, Türkiye’de oynayıp Rus Ligi takvimine göre futbol yaşantısını sürdürdüğü için maç eksiğini fazlasıyla hissettirdi.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
4
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Zaten hep kaybediyorsunuz daha sonra futbol fanatikler GS, BJ, FB, diye bağıroyorlar, s.kim Futbolu amk şu 0 kadarçık umrumda bile değil, Futbolda hiç başarı... Devamını Gör

goofy

dick reyisle 5 sene daha mukavele yapılsın

goofy

orasını fenerli kardeşlerin sorunu :D

Uygar Aytun

Tuttuğum takımla aramdaki bağ : Bizim develer maçı sahada yatarak, ben de evde koltukta yatarak izliyorum.