Görüş Bildir
Haberler
Kral Olmak Yetmiyor! Vitellius'dan II. Henry’e Korkunç Ölümler Yaşayan 5 Hükümdar

Kral Olmak Yetmiyor! Vitellius'dan II. Henry’e Korkunç Ölümler Yaşayan 5 Hükümdar

Şeyma Abay
10.07.2022 - 09:02

Hükümdarlar her zaman müreffeh yaşam tarzlarından keyif aldılar. Diğerleri hayatta kalmak için mücadele ederken, zenginlik, güvenlik ve güçten yararlandılar ve bu eğilim tarih boyunca böyleydi. Ama hükümdar olmak zorluklar yaşamayacağın anlamına gelmez. Güce ve servete sahip olmalarına rağmen acımasızca öldürülen hükümdarları sizler için derledik...

Kaynak: https://historyofyesterday.com/5-mona...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İmparator Vitellius

1. İmparator Vitellius

İmparator Vitellius, MS 69'da Roma İmparatorluğu'nu sadece sekiz ay yönetti. Yemeyi ve kumarı seven, zalim, savurgan ve sapık bir adam olarak biliniyordu. Bir temmuz ayında Roma İmparatorluğu’nun doğusundaki ordular kendilerini Titus Flavius Vespasianus’tan yana ilan ettiler ve başkente doğru yürüdüler. Bedriacum Savaşı’nda Vitellius yenildi ancak tahttan çekilmeyi reddetti. Bunun üzerine Vespasianus’un ordusu imparatoru yakaladı, ellerini bağladı, boynuna bir ip geçirdi ve onu yarı çıplak bir şekilde Roma’nın ortasındaki meydana sürükledi. Halk imparatorla alay etti, ona dışkı fırlattı. Ardından kendisine işkence edildi ve bir kancayla sürüklenerek nehre atıldı. Vitellius’u öldüren Vespasianus, Roma’nın yeni imparatoru oldu ve on yıl hüküm sürdü.

2. İmparator I. Andronikos

2. İmparator I. Andronikos

Bizans İmparatorluğu’nu 1183’ten 1185’e kadar yöneten İmparator I. Andronikos, feodal toprak sahiplerinin ve soyluların gücünü sınırlamak için sert düzenlemeler getirdi. İnfazların sayısı arttıkça Bizans İmparatorluğu bir terör devletine dönüştü. Bu durum, Sicilya Kralı II. William’ın işgali de dahil olmak üzere çeşitli ayaklanmalara yol açtı. İşin sonunda Komnenos ailesinden Isaac Angelos, imparatoru tahtından devirdi. Konstantinopolis şehrinden kaçmak zorunda kalan Andronikos, eşi ve cariyeleriyle bir gemiye bindi. Karadeniz üzerinden Rusya’ya ulaşmayı amaçlıyordu ancak kaçamadan yakalandı ve şehre geri getirildi. Andronikos burada yavaş ve acılı bir ölüm yaşadı. Halk birkaç gün boyunca Andronikos’u parçaladı. Gözlerini oydular, dişlerini söktüler ve çeşitli uzuvlarını kopardılar. Andronikos'un cesedi iki sütun arasına yerleştirildi ve Angelos Bizans İmparatorluğu'nun yeni imparatoru oldu.

3. Kral Henry II

3. Kral Henry II

1547’den 1559’a dek Fransa hükümdarı olan II. Henry, diplomasi ve savaş konularında başarılıydı. Aynı zamanda iyi bir dövüşçüydü ve bir kutlama için Paris’te mızrak dövüşü turnuvası düzenledi. O zamanlar 40 yaşındaydı, buna rağmen turnuvaya katılmak istedi. Gabriel de Montgomery ile karşılaşırken kafasına bir darbe aldı ve kıymıklar gözünün üst kısmını deldi. Fransa’nın en iyi doktorları birkaç gün boyunca kendisiyle ilgilense de ateşi düşmedi ve kan zehirlenmesinden dolayı hayatını kaybetti.

Henry aynı zamanda hevesli bir şövalyeydi ve Cateau-Cambrésis Antlaşması'nın imzalanmasını kutlamak için Paris'te Marais bölgesindeki halka açık bir meydan olan Place des Vosges'te bir düello turnuvasına ev sahipliği yaptı.

4. Çhatrapati Sambhaji

4. Çhatrapati Sambhaji

1681’den 1689’a kadar Maratha İmparatorluğu’nun hükümdarı olan Chhatrapati Sambhaji, Babür İmparatorluğu ile sürekli savaş halindeydi. Sonunda Sangameshwar kasabasında Babür birlikleri tarafından ele geçirildi. Birlikler Sambhaji’yi Babür İmparatoru Aurangzeb’e götürdü. Sambhaji’ye komik kıyafetler giydirdiler ve bir devenin arkasına bağladılar. Aurangzeb kaleler ve hazineler karşılığında hayatını bağışlamayı teklif etse de Sambhaji kabul etmedi ve Aurangzeb ile dalga geçti. Bunun üzerine Aurangzeb haftalar boyunca ona işkence yaptı. Gözleri oyuldu, dili kesildi ve kesilen parçalar köpeklere atıldı. Ardından nehrin kıyısında kafası kesilerek idam edildi.

Sambhaji, hükümdarlığını Babür İmparatorluğu'na karşı savaşarak geçiren üvey kardeşi Chhatrapati Rajaram I tarafından değiştirildi.

5. Çar Nicholas II

5. Çar Nicholas II

1894’ten 1917’ye kadar Rus hükümdarı olan Çar II. Nicholas, ailesiyle birlikte katledildi. Bolşevik Devrimi’nin ardından devrimin destekçileri ve eski rejimin destekçileri arasında bir savaş çıktı. Bu iç savaş sırasında Kızıl Ordu Nicholas ve ailesini büyük bir malikaneye kapattı. Aile üyelerinin değerli eşyaları alındı ve her biri bir odaya kapatıldı. Vladimir Lenin, Beyaz Ordu’nun çar’ı kurtarmasından endişeleniyordu. Bu nedenle Nicholas’ın idam emrini verdi. Güvenlikleri bahane edilerek evin alt katına götürülen çar ve ailesi burada idam edildi. En küçük çocukları henüz 13 yaşındaydı. Askerler mücevherlerini alarak onları ormanda yaktı ardından madene gömdü. Nicholas, Rusya'nın son hükümdarıydı. Kızıl Ordu savaşı kazandı ve insanlık tarihinin en kötü rejimlerinden biri olan Sovyetler Birliği'ni yaratarak devrimlerini inşa etti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Roma Cumhuriyetten vaz geçmeyecektin Narsis Sezarın dağıttığı Kömür özür dilerim Çaya eee yine yanlış oldu bulacağım şimdi Makar. hah 3 5 Denarius a sattın ö... Devamını Gör

onur

Bizim tarihimiz de deli İbrahim gibi padişahlar ile dolu cinayete kurban değil ama tüm hayatını bir kuş misali kafeste esir geçirmesi korkunç bir hayat ve so... Devamını Gör