Görüş Bildir
Haberler
Kraft Heinz, Amerika ve Kanada'da 2 Bin 500 Çalışanını İşten Çıkaracak

Kraft Heinz, Amerika ve Kanada'da 2 Bin 500 Çalışanını İşten Çıkaracak

Kraft Heinz Co. yaptığı açıklamada, ABD ve Kanada'daki fabrikalardan 2.500 işçinin işine son vermek zorunda kaldıklarını, bu rakama, Northfield, Illinois'da bulunan genel merkezdeki 700 işçinin de dahil olduğunu dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kraft'la birleşmesiyle beraber cirosunu 46 bilyon dolara katlayarak, Kuzey Amerika'nın en büyük üçüncü gıda firması unvanına sahip olan Heinz, bu hareketiyle tepki topladı. Kar etmek ve giderleri azaltmak amacıyla işçi çıkarmaya giden şirket Kraft, yıllık karlarını marjlarını arttırmak amacıyla bunu yaptıklarını açıkladı. Bu hareketle yıllık gelirlerini 2017 sonuna kadar; yaklaşık 1.5 bilyon dolar arttırmaları bekleniyor.

Daha Önce De Benzer Uygulamalara İmza Atmışlardı

Daha Önce De Benzer Uygulamalara İmza Atmışlardı

2013'de Heinz'ı satın aldıktan sonra; Berkshire Hathaway, 18 ay içerisinde 6 fabrika kapatıp, 7.000 işçiyi de işten çıkarmıştı.

Kraft Heinz, güncel kayıtlara göre 46.000 çalışana işverenlik yapıyor ve bu rakamın 1.900 kadarı genel merkez çalışanlarından oluşuyor.

Şirket bir dönem; büyüme hesaplarına dahil olarak; çalışanlarını ayda yalnızca 200 kopya çıktı almaları konusunda sınırlamıştı.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0