Görüş Bildir
Haberler
Kozmik Planın Kapılarını Açan Uranüs Gezegeni Doğum Haritasındaki Evlerde Hangi Anlama Gelir?

Kozmik Planın Kapılarını Açan Uranüs Gezegeni Doğum Haritasındaki Evlerde Hangi Anlama Gelir?

Entel Feridun
19.07.2022 - 07:08

Doğum haritası astrolojik danışmanlıklarda kişinin yaşamı hakkında ön görülerde bulunurken kullanılan bir çeşit okuma yönetimidir. Doğum haritasında yer alan yıldızlar ve onların 12 eve yerleşimi kişinin ruhsal durumu, işi, evliliği ya da ailesi hakkında önemli ipuçları vermektedir. 

Bizlerde Onedio Astroloji ailesi olarak sizlere doğum haritanızı okuyabilmeniz için faydası olabilecek içerikler üretmeye devam ediyoruz. Doğum haritasındaki evler ve gezegenler serimizde Uranüs’ün hayatlara etkisini inceleyeceğiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uranüs, kozmik planın bekçisidir. Evrenin kapılarının size açılmasını beklerken, Uranüs’ün yol göstericiliğinden faydalanırsınız.

Uranüs, kozmik planın bekçisidir. Evrenin kapılarının size açılmasını beklerken, Uranüs’ün yol göstericiliğinden faydalanırsınız.

Kova burcunun yönetici gezegeni olan Uranüs, dünyayı değiştiren o üç gezegenden bir tanesidir. 84 yılda bir tur atan Uranüs, her burçta 7 sene kalır. Uranüs üst aklın, alter egonun, realizmin ve özgürlüğün simgesi olarak kabul edilir.

Uranüs, astrolojinin asi gezegenidir. Bu gezegenler doğum haritanızda nereye inerse, nerede yenilikçi, asi ve özgürlük gibi olduğunuzu gösterecektir.

Uranüs doğum haritasındaki evlerde kişinin arkadaşlıklarını veya sosyal çevresini, hayata bakış açısını, aklı ile ruhu arasındaki dengeyi anlatır!

Uranüs 1. Evde

Uranüs 1. Evde

1. evde Uranüs kişiye özgün bir tarz verir. Başkalarının yaptığı şeylere uymakla ilgilenmezler. Bunun yerine sıra dışı bir şekilde giyinebilirler veya gardıroplarında öne çıkmalarını sağlayan benzersiz kıyafetler ve aksesuarlar olabilir. Fikirlerini özgürce söylerler ve özellikle oldukça inatçı olabilirler. Eğer onlarla aynı fikirde olmayan biriyseniz vay halinize! 

Onlarla olan tartışmalardan asla haklı çıkamazsınız, onların kendilerini ifade etmek ve ikna etmek konusunda özel bir yetenekleri var. Uyumsuz olmalarına rağmen genellikle eksantrik olarak görülür. Rutinlerden ve geleneklerden nefret ettikleri için, hayatlarını bir hevesle değiştirmeye de meyillidirler.

Uranüs 2. Evde

Uranüs 2. Evde

Uranüs 2. evde olduğunda, para alışılmadık şekillerde gelir ve gider veya kişinin hayatında finansal konular bir şekilde dengesiz olabilir. Birey parasını yönetemiyor olabilir veya pervasızca tüketim yapabilir. İyi bir haritada 2. evdeki Uranüs, teknoloji, bilim, icatlar veya insani yardım çalışmaları yoluyla para kazanan insanları gösterebilir. 

Zararlı bir konumdaysa devamlı çevresinden borç isteyen ve ödemelere yetişemeyen birisi olur. Bu durum arkadaşlarının kaybolmasına neden olabilir.

Uranüs 3. Evde

Uranüs 3. Evde

Uranüs'ün bu yerleşimi akıllı, sezgisel bir zihin verebilir. Üçüncü evde Uranüs’ü olan insanlar özgür düşünen bireylerdir ve geleneksel düşünceleri takip etmezler. Bunun anlamı: grup düşüncesi onların işi değil, demektir! 

Onlar adeta fikir makineleridir, birçok mucit bu yerleşime sahiptir. Bu aynı zamanda astrologlar veya medya ile çalışan kişiler için de mükemmel bir konumdur. Zihinsel uyarım hayati önem taşır çünkü sıkıldıklarında huzursuz olurlar. Zihinsel olarak çevik olan bu insanlar kararsız olabilirler. Ya da kavga çıkarmaktan hoşlanabilirler. Uranüs 3. evde kötü açıya sahip olduğunda kişinin bakış açısı kısıtlanmış bir etkide hayatına devam etmesine neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uranüs 4. Evde

Uranüs 4. Evde

Bu yerleşime sahip insanlar için aile veya ev hayatı benzersiz olma eğilimindedir. Büyüdükleri ev ve onu büyüten kişiler ilgi çekici ve hayranlık uyandırıcı olabilir! Ya da muhtemelen ebeveynlerden biri sıra dışı bir kişiliğe sahip olabilir (genellikle anne). Ev, alışılmadık olma eğilimindedir- örneğin, dekor avangart olabilir veya ev tonlarca yeni moda aletle dolu olabilir. 

Arkadaşları adeta ailesi olur veya ailesi arkadaş gibidir. Harita olumsuz etkideyse 4. evdeki Uranüs, akrabalarıyla geçinemeyen bir kişiyi de gösterir. Bu, uzun süreli olarak aileye ve köklere yabancılaşmalara yol açabilir.

Uranüs 5. Evde

Uranüs 5. Evde

Uranüs için 5. Evdeyse kişinin iş ortakları veya aşk ilişkileri arkadaşlıklar yoluyla gelebilir. Veya kişinin ilişkisinde olağandışı bir şey olabilir, belki partner eksantrik olarak kabul edilebilir veya ilişki başka bir şekilde alışılmışın dışında olabilir (örneğin çok eşlilik veya açık ilişki gibi). Kesin olan bir şey varsa bu kişiler aşkta biraz özgürlüğe ihtiyaç duyarlar. Çocuk sahibi olmayı seçerlerse, çocuklar süper zeki olabilirler. 

Bu yerleşime sahip ebeveynler, çocuklarına özgürlük verebilir ve hane halkı kural ya da düzenden yoksun olabilir. Sanatsal yolu seçenler için Uranüs'ün bu konumu, özellikle sahne sanatları alanlarında başarıya işaret edebilir. 5. evdeki sıkıntılı bir Uranüs, ihmalkar ebeveynleri veya bir ortağa sadık kalmakta zorlanan kişileri gösterebilir. Ayrıca beklenmedik bir hamileliği de gösterebilir, bu nedenle bu yerleşime sahipseniz cinsel yaşamanızda dikkatli olmanızda fayda vardır!

Uranüs 6. Evde

Uranüs 6. Evde

Bu yerleşim bilim adamları, sağlık hizmeti sağlayıcıları veya teknolojide çalışanlar için harika bir yerleşimdir. Bu kişiler genellikle bu mesleklerin yeni çıkmış veya alışılmamış versiyonlarına ilgi duyarlar. Örneğin, geleneksel tıp yerine homeopatiyi seçebilirler veya daha önce duyulmamış bir hastalığa şifa olacak yöntemi bulurlar. 

Uranüs'ün bu konumu olumsuz etkilendiğinde, iş arkadaşlarıyla ilgili sorunlar veya kariyerde istikrarsızlık olabilir. Bu durum meslekte değişikliklere yol açabilir. Bu yerleşime sahip insanlar, bastırılmış duygular nedeniyle agresyon veya sinirsel gerilimler yaşayabilirler.

Uranüs 7. Evde

Uranüs 7. Evde

Uranüs 7. eve yerleştirildiğinde ilişkilerde özgürlük ihtiyacı yaratır. Bunun anlamı şu olabilir: bu insanlar güvenilir bir partner olmak konusunda zayıftır. Bu konuma genellikle “boşanma yerleşimi” denir. 7. evdeki Uranüs kişileri ilişkide boşluk isteyebilir. Bu aldatma ya da çapkınlık gibi durumlara neden olmak zorunda değildir. Sadece nefes almak için bile alana ihtiyaç duyarlar. 

Bu yerleşim aniden başlayan ve biten ilişkileri gösterebilir. Ya da partner alışılmadık birisi ya da son derece zeki olabilir. Uranüs bu evde tetiklenirse, davalar veya halkla ilişkiler ile ilgili sorunları gösterebilir. Bazı nedenlerden dolayı, halk genellikle onları sert bir şekilde yargılayacak, bazen de hiçbir mantıklı sebep olmaksızın onlara karşı çıkacaktır.

Uranüs 8. Evde

Uranüs 8. Evde

Bu yerleşimde kişinin sapkın ya da toplumun kabul etmeyeceği türde bir cinsel ilişki anlayışı olabilir. 8. Evdeki Uranüs, alışılmadık cinsel tercihlere ve partnerlerde alışılmadık seçimlere sahip olabilir. Bu cinsel anlamda maceracı insanlardan biriyle birlikteyseniz, daha önce hiç gitmediğiniz yerlere gitmeye hazır olmalısınız! Public sex ya da daha fazlasını yaşamak için oldukça rahat olabilirler.

Bu yerleşim aynı zamanda okült ve güçlü sezgisel yetilere olan ilginin de bir göstergesidir. Kalp gözleri açık olabilir ve diğer varlıkları hissedebilirler. Bu nedenle daima iç seslerini dinlemeleri önerilir. Bu konumda da para aniden gelip gidebilir. Örneğin vergiler, miraslar veya evlilik yoluyla para kaybedebilir. Uranüs'ün nasıl bir açı aldığına bağlı olarak, bazı astrolojik araştırmalar bu yerleşimin birdenbire ölümü gösterdiğini anlatır. Örneğin kişi bir kaza anında hayatını kaybedebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uranüs 9. Evde

Uranüs 9. Evde

9. evde Uranüs dünyayı görmek arzusu duyabilir ve ani seyahatlere çıkabilecek kadar kaygısız birisi olabilir. Yolculuk tutkuları güçlüdür bu nedenle maceraya ihtiyaçları vardır. Yeni insanlarla tanışmak, bilinmeyen yerleri keşfetmek ve farklı kültürlerle bağlantı kurmak onların işi haline gelmiştir. Seyahat edemeseler bile dünya hakkında birçok şeyi merak edeceklerdir. Bu yüzden gazetelerin, seyahat dergilerinin ve felsefenin hevesli okuyucuları olabilirler.   

Ayrıca okült veya yeni çağ gibi yeni fikirlere ve felsefelere açıktırlar. Bununla birlikte garip düşüncelere veya garip dini/politik inançlara ilgi duyabilirler. Aşırı durumlarda, fanatik olabilirler!

Uranüs 10. Evde

Uranüs 10. Evde
patrickwatsonastrology.com

Bu yerleşim, eksantrik bir kamu imajını gösterir. Uranüs'ü 10'uncu evde olan kişiler, işleri kendilerine özgü bir şekilde yapmayı tercih ederek gösteriş yapabilirler. Aşırı inatçıdırlar ve özgürlüklerine düşkündürler. Çoğu zaman otorite figürleriyle çatışırlar çünkü otorite olmak isterler. Kimlikleri onlar için önemlidir, başkaları gibi olmak istemezler. 

Bu sıra dışı bir tarza veya halkla iletişim kurmanın tuhaf bir yoluna sahip olabilecekleri anlamına gelir. Bazı durumlarda, önceden tahmin edilemeyen tuhaflıklar yapabilirler ya da konuşurken patavatsızlaşabilirler. Böylece sevmedikleri insanları kışkırtırlar. Ayrıca alışılmışın dışında bir meslek seçebilirler. Bazı yerleşimlerde ani bir yükselişi ve ardından hızla gözden düşmeyi gösterebilir. Bu durumlarda düşüş sadece hızlı değil, bir şekilde şok edicidir!

Uranüs 11. Evde

Uranüs 11. Evde

Uranüs 11. Evdeyken kendi evindedir. Bu yüzden burada rahat ve keyifli bir konumdadır. Bu yerleşime sahip insanlar sadık arkadaşlardır ve her kesimden arkadaşları olan geniş bir sosyal çevreye sahip olacaklardır. Bununla birlikte bu arkadaşlıklarda özgürlüğü severler, bu da belirli bir kişiye veya gruba bağlı hissetmekten hoşlanmadıkları anlamına gelir. Bunun yerine kimseye haber vermeden gitmek ve kendi hayatlarına odaklanmak ihtiyacındadırlar.

Grup halinde olmaktan hoşlanırlar ama özünde yalnız kurtlardır. Zaman zaman sürüyle birlikte koşarlar ama her zaman kendi kimliklerini ayrı tutarlar. Özünde insancıldırlar ve genellikle başkaları adına çalıştıkları gruplarda bulunabilirler. Bu yerleşim hoşgörülü, açık fikirli ve grup düşüncesine uyma konusundaki isteksizliği gösterir.

Uranüs 12. Evde

Uranüs 12. Evde
patrickwatsonastrology.com

Uranüs'ün bu yerleşimi kişiye bilinçaltını keşfetmeye derin bir ilgi verebilir. Okült konular, meditasyon veya mistisizm ona göre çok ilgi çekici olabilir. Manevi organizasyonlara dahil olabilirler veya benzerlerinde zaman geçirebilirler. İnsani yardım çalışmalarına ya da dünya için iyi olabilecek bir şey yapmaya yönelebilirler. Hastanelerde, kurumlarda, hayır kurumlarında, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve devlet kurumlarında perde arkasında çalışan hassas ve özgün insanlardır. 

Herkesin içinde bir iyilik olduğuna ve herkesin bir şansı hak ettiğine inanırlar. Dünyadaki iyiyi bulmak ya da onu daha iyi bir yer haline getirmek için çabalarlar. Basiret için potansiyel vardır, ancak Uranüs'ten olumsuz etkilenirse, psişik yetenekleri hakkında sanrıları olan bir kişi olabilirler. Bu aynı zamanda nevrotik eğilimleri olan ve zaman zaman halktan uzaklaşmaya ihtiyaç duyan birini de gösterebilir.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın