Görüş Bildir
Haberler
Astrolojik Olarak Merkür Gezegeni Doğum Haritasındaki 12 Evi Nasıl Etkiler?

Astrolojik Olarak Merkür Gezegeni Doğum Haritasındaki 12 Evi Nasıl Etkiler?

Entel Feridun
15.07.2022 - 11:01

Astrolojide doğum haritası hesaplama yöntemi ile yeryüzündeki her kişinin yaşamındaki kadersel etkiler gözlemlenebilir. Kimi insan özgürlüğüne düşkündür, kimi mutlu bir yuva kurma peşinde kimi ise kariyerinde ünlenmek ister. Tüm bu farklılıklarımızın nedeni doğum haritamızdaki 12 eve yerleşen gezegenlere bağlı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür gezegeni doğum haritasında 12 evden birine ya da birden fazlasına yerleşmiş olabilir. Sizler de doğum haritanızda Merkür’ün yerleştiği evlere bakarak aşağıdaki yorumlardan yaşamınız hakkında ön görülerde bulunabilirsiniz!

Merkür 1. Evde

Merkür 1. Evde

Astrolojide birinci ev yükselen burcunu simgelemektedir. Kişinin dışarıya karşı duruşunu ve ilk izlenimini ifade eder. Merkür doğum haritanızda 1. Evdeyse ellerinizi ve kollarınızı konuşurken çok fazla kullanıyor olabilirsiniz. İnsanlarla ilk tanıştığınız andan itibaren meraklı sorularınız olur ve konuşmayı seversiniz. Bu yerleşim size yazma ve konuşma yeteneği verebilir. Gazetecilik veya yazarlık alanlarında başarılı olabilirsiniz.

Merkür 2. Evde

Merkür 2. Evde

Parasal konuları mercek altına alan ikinci evinizde Merkür varsa bu yerleşim size iletişim sektöründe para kazanabilme imkanı sunacaktır. Her türlü basım ve yayın işlemleri iş için uygundur. Para konusunda çok detaycı olabilirsiniz.

Merkür 3. Evde

Merkür 3. Evde

Bu evinizde Merkür varsa ticari zekanız güzel çalışabilir. Kısa yolculuklar ve taşınma durumu hayat boyu gündemde olur. Eğitim hayatınız ve ailenizin size baktığı küçüklük döneminiz eğlenceli ve aktif geçecektir.

Merkür 4. Evde

Merkür 4. Evde

Bu evdeki Merkür aile ilişkilerinde iletişimin önemini vurgular. Sizin için aile ve kardeşlerle konuşmak veya paylaşımda bulunmak çok önemlidir. Sık sık ev değişebilir ya da taşınabilirsiniz. Tüm bu durumlar özel hayatınızda sizi dengesiz yapacaktır. Ancak bunun önüne geçmek için de iletişim yeteneğinizi kullanmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür 5. Evde

Merkür 5. Evde

Bu yerleşime sahip kişiler çocuklarla çok iyi anlaşır, dolayısıyla eğitmenlik ya da ana sınıfı öğretmenliği yapabilirler. Psikolojik konularda iyi olurlar. Bu becerileri ile insanlara adeta mutluluk dağıtırlar. Sanatsal yönleri gelişmiştir. Bu anlamda bazı becerilere sahiptirler.

Merkür 6. Evde

Merkür 6. Evde

Astrolojide altıncı ev sağlık ve günlük rutinleri gösterir. Bu yerleşime sahip kişiler ofis ve yönetim işlerinde iyidir. Çünkü detaycı insanlar olurlar. Titizlikleri evlerine de yansır. Evleri ve çalışma masaları daima derli topludur. Her şeyin yerini bilirler.

Merkür 7. Evde

Merkür 7. Evde

Yedinci ev ortaklıklar evidir. Bu evde Merkür yerleşimi olanlar iletişim biçimleri ve iletişimde oldukları kişilerle maddi ve manevi gelişebilirler. Bu durum onlara hem para getirebilir hem de evlenebilirler. Muhtemelen kendilerinden genç bir eşleri olur.

Merkür 8. Evde

Merkür 8. Evde

Sekizinci ev astrolojide miras ve nafaka konularını işlemektedir. Aynı zamanda okült ve gizemli konuları işler. Bu evdeki Merkür kişiye ticaret yaptırabilir. Sigorta ve bankacılık alanlarında işleri olabilir. Kişinin zihni çok dağınıktır. Dikkat bozukluğu yaşayabilir veya olayları anlaması için zamana ihtiyacı olabilir.

Merkür 9. Evde

Merkür 9. Evde

Bu ev astrolojik anlamda üniversite hayatı ve yolculukları temsil eder. Eğer Merkür bu evdeyse uluslararası konular, yabancı dil, yüksek öğrenim veya akademisyenlik gibi alanlarda kişi kendisini gösterebilir. Araştırmacıdır ve keşif yeteneği vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkür 10. Evde

Merkür 10. Evde

Kariyeri ve tüm meslek hayatımızı anlatan onuncu ev Merkür’deyse kişi işi konusunda oldukça akılcı davranır. Asla işi ile duygusal meselelerini karıştırmaz. Bu ona toplum önünde büyük başarılar getirir. Kişinin yaptığı meslek muhtemelen iletişim becerilerini gösterdiği, devamlı yeni şeyler öğrenip yazarak veya konuşarak aktardığı bir iş olabilir.

Merkür 11. Evde

Merkür 11. Evde

Sosyal çevre ve arkadaşlıkları anlatan on birinci evdeki Merkür gezegeni bolca muhabbet edilecek dost kazandırır. Kişi asla yalnız kalmaz. Devamlı yüz yüze, telefon ya da bilgisayar üzerinden birileriyle konuşur. Çok iyi bir ekip arkadaşı olur. Karışık ama huzurlu bir zihne sahiptir.

Merkür 12. Evde

Merkür 12. Evde

Doğum haritasında en derin mevzuları konu alan 12. Ev’de Merkür yerleşimi varsa bu konum kişiye merak duygusu verecektir. Kişi mutlaka kendi zihinsel ve psikolojik durumunu çözümlemek ve bu konularda araştırmalar yapmak ister. Ancak duygularını ve düşüncelerini yüksek sesle aktarmak konusunda çekincededir. Bu konum en çok yazarlarda ve şairlerde görülür.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın