Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Varyantları Gün Geçtikçe Artmaya Devam Ediyor: Dünya Bambi Virüsü Tehdidi İle Karşı Karşıya...

Koronavirüs Varyantları Gün Geçtikçe Artmaya Devam Ediyor: Dünya Bambi Virüsü Tehdidi İle Karşı Karşıya...

GNS
27.12.2021 - 19:55

Koronavirüs her geçen gün yeni bir varyantıyla gün yüzüne geliyor. Delta varyantı ardından omicron varyantının tüm dünyada yayılmaya başlaması panik havası oluştururken, bugün Delmicron adında yeni bir varyant daha meydana geldiği bildirildi. Aynı zamanda ABD'de bilim insanlarının geyiklerden bulaş gösterebilen bir virüs çeşidi daha tespit ettikleri ortaya çıktı. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikalı bilim insanları geyiklerden bulaş sağlayabilen yeni bir tür koronavirüs tespit etti. Aynı omicron varyantının dünya genelinde yayılmaya devam etmesi ise bir panik havası oluşmasına sebep oldu. İşte detaylar...

Koronavirüs Bambi Varyantı

Koronavirüs Bambi Varyantı

ABD’nin Ohio eyaletinde görevli bilim insanları vahşi beyaz kuyruklu geyikten insanlara bulaşabilecek en az 3 farklı virüs varyantı tespit ettiklerini açıkladı. Ohio State Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Andrew Bowman, ABD’de inceledikleri araştırmada beyaz kuyruklu geyiğin sağlık için risk oluşturabileceğini ifade etti. Bowman, “Diğer araştırmalardan elde ettiğimiz verilere göre bu canlıların SARS-CoV-2 taşıyıcısı olduğunu tespit ettik. En az 3 varyant tespit edildi” şeklinde açıklamada bulundu.

Hayvanlarda Antikor Tespit Edildi

Hayvanlarda Antikor Tespit Edildi

Altı farklı bölgedeki 360 canlıyı inceleyen uzmanlar tarafından, üç farklı mutasyonun tespit edildiği belirtildi. Nature dergisinde yayınlanan ve ABD Tarım Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen araştırmada vahşi geyiklerde antikorların bulunduğu da belirtildi.

Risk Söz Konusu

Risk Söz Konusu

Uzmanlar araştırmanın Ocak-Mart 2021 arasında gerçekleştiğini ifade etti. Profesör Bowman, “Virüsün insanlar haricinde başka bir canlıda konaklayabildiğini tespit ettik” dedi.

Bilim insanı Bowman, virüsün geyiklerde mutasyona uğrayabileceğini dile getirerek olası bir risk açısından insanları uyardı.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın