Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Toplantısında Alınan Kararlar 4 Maddede Açıklandı: Avrupa'nın Birçok Ülkesinden Türkiye'ye Uçuşlar Durduruluyor

etiket Koronavirüs Toplantısında Alınan Kararlar 4 Maddede Açıklandı: Avrupa'nın Birçok Ülkesinden Türkiye'ye Uçuşlar Durduruluyor

Ulaş
15.03.2020 - 20:57

Koronavirüs salgını için alınacak önlemler kapsamında toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlık ettiği toplantıda 'Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan Türkiye'ye yapılan uçuşların bu gece saat 00.00 itibarıyla durdurulacağı' kararı alındı. 

Detaylara birlikte bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hazır bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da toplantıya telekonferans ile katıldı.

Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandı 👇

Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklandı 👇

1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklama çerçevesinde Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda'dan ülkemize yapılan uçuşlar 15 Mart saat 24.00 itibarıyla durdurulacaktır.

2. Anılan ülkelere geçici olarak kısa süreliğine giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımız 16 Mart Pazartesi günü yerel saatle 17.00'ye kadar bulundukları ülkelerdeki Türk diplomatik temsilciliklerine başvuracaklardır.

3. Başvuru yapan vatandaşlarımızın ülkeye dönüşleri 17 Mart Salı günü 24.00'e kadar tamamlanacaktır.

4. Bu şekilde ülkemize dönen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri kapsamında 14 gün karantina/gözetim altına alınacaklardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
235
17
11
8
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bir günde 800 vaka patladı isviçre'de..bu ülkeler arasında niye isviçre yok ?

gamze kaya

Umarız ülkemiz çok az yara alarak bu virüsten kurtulur...