Görüş Bildir
Haberler
Konya Merkezli 19 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

Konya Merkezli 19 İlde 'Paralel Yapı' Operasyonu

ATKN
22.05.2015 - 10:11 Son Güncelleme: 22.05.2015 - 13:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, aralarında bir dönem Konya’da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin ile işadamlarının da bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. 43 kişiden 20'si, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

Operasyon kapsamında bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yapan, eski Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Anadolu Atayün de gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Atayün, gazetecilerin, 'hakkınızdaki iddialara ne diyorsunuz' sorusuna 'Kolay gelsin' diyerek cevap verdi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski YÖK Başkan Vekili, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çalış da Konya'ya gelerek teslim oldu.

Konya Valiliği'nden açıklama

Konya Valiliği'nden açıklama

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 'Fetullahçı terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' suçlarından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma yürütüldüğü anımsatıldı.

Okyanus Şirketler Topluluğu'na 'kumpas operasyonu'yla ilgili Konya Barosuna kayıtlı avukatla sekreterinin operasyon öncesinde yurt dışına çıkmak isterken yakalandıkları ve 11 Mayıs'ta tutuklandıkları belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Konuyla ilgili adli işlemler kapsamında aralarında dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyeti üyesi ve iş adamlarının da bulunduğu 66 şahsın mahkeme kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmaları amacıyla 19 ilde operasyona başlanılmıştır. Valiliğimizce kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Hırsızları yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti'

'Hırsızları yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti'

Anadolu Atayün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Şimdi yazmasam havuzun yalancı kalemleri yine döktürüp günahlarına günah katacak. En iyisi doğru bilgiler verelim. Bir kısmı Yargıtayda cezaları onanmış, bir kısmının onanmak için dosyaları bekleyen hırsızların şikayetiyle Konya'da operasyon başladı. Hırsızlar kimi şikayet eder elbette kendilerini yakalayan polisleri. Bu hırsızları da yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti. Ancak bizim hırsızların dosyaları kalın, suçları da kabarık olduğu için onlara verilen bir sürü ismi de bizim yanımıza eklediler. 

Her ne kadar gece Ankara'da otelimin etrafındaki polisleri gördüğümü yazsamda belki Mersin'e ışınlanmışımdır diye sabah eve polisler gelmiş. Neyse benim için yorulmayın ben gelirim diyorum ama işte kendileri yakalayıp Efkan Efendiden aferin kapacaklar ya çabalıyorlar garibanlar. Şu ana kadar duyabildiğim kadarıyla Ankarada Komiser Samed Özcan, Konyada Polis Memuru Mehmet Özmen, Urfada Polis Memuru Yücel Özaşık alındı. Dosyada bizim hırsızların sikayetlerinin yanısıra meslektaşlarını ihbar eden kadrolu 2 ihbarcı baba-oğul avukat var: Hasip ve Şamil Şenalp. Yine işadamları ile avukatlar olduğunu öğrendim. Meselâ Konya'nın en eski ve tanınmış Avukatlarından Abidin Gürsoy listedeymiş. Konya KOM Müdürü Ali Loğoğlu, personeli benim için yorma; ne emrindeki İlker Belen Amirin ne de başındaki acemi müdürlerinin dolduruşuna gel.'

Eski emniyet müdürü de gözaltında

Eski emniyet müdürü de gözaltında

Bir dönem Konya'da Asayiş Şube Müdürlüğü yapan Bingöl emniyet eski müdürü Ercan Taştekin, Ankara'da gözaltına alındı. Telefonla ulaşılan Ercan Taştekin, 'Konya'daki operasyon kapsamında Ankara'da ifade veriyorum. Gözaltı nedenini de bilmiyorum' dedi. 

Ercan Taşketin Twitter hesabından ise, 'Akla hayale gelmedik. İftiralar atacaklardır. Önemli değil. Ne yaptığım, yapmadığımı ben de biliyorum, herkes de biliyor. Eyvallah' ve 'Gözaltındayım, muhtemelen konuşup gerçekleri söylediğimiz için, sorun değil, eyvallah' şeklinde mesajları paylaştığı dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski rektör de gözaltında

Eski rektör de gözaltında

Operasyon kapsamında, Mevlana Ünversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam da gözaltına alındı.

Sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Prof. Dr. Bahattin Adam, gazetecilerin “Niçin gözaltına alındınız?” sorusu üzerine, “Siz daha iyi bilirsiniz. Biz 10 yıl Konya’ya hizmet ettik. Vicdanları sızlamayanlar utansın. Bildiğimiz yoldan şaşmayacağız”dedi.

Mevlana Üniversitesi, Gevher Sultan Eğitim Araştırma, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kuruluş işlemleri yürütülerek, 2009 yılında açılmıştı. Kurucu rektör Prof. Dr. Bahattin Adam, 2 Temmuz 2014 yılında görevinden ayrılmıştı.

Eski şube müdürü, Kilis'teki evinde bulunamadı

Kilis Emniyet Müdürlüğünde görevliyken 2 gün önce açığa alınan, hakkında yakalama kararı çıkarılan eski şube müdürü Cemil U. ikametgahında bulunamadı.

Ankara'da 8 gözaltı

Öte yandan soruşturma kapsamında, Ankara'da aralarında bir iş adamının da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Bitlis'in Tatvan ilçesinde de 1 polis memuru gözaltına alındı.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından operasyonun merkezi Konya Emniyet Müdürlüğüne gönderilecek. 

Muş'ta açığa alınan komiser aranıyor

'Paralel Yapı' operasyonu kapsamında Muş'ta bir süre önce açığa alınan bir komiserin arandığı bildirildi. Bulanık ilçesinde bir süre önce açığa alınan bir komiserin yakalanması için çalışma başlatıldı.Gözaltındaki 43 kişiden 20’si serbest

Serbest bırakılanlar arasında Mevlana Üniversitesi Kurucu Rektörü Bahattin Adam, işadamı Hilmi Akdeniz, YÖK eski Başkan Vekili Şaban Çalış, Konya eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı Arif Aykut, polis memuru Harun Yaldız ve Av. Abidin Gürsoy’da var. Diğer 23 kişinin ise ifade işlemleri devam ediyor.

DHA - AA - CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0