Görüş Bildir
Haberler
Komedi Filmi Denilince Akla İlk Gelen 21. Yüzyılda Kült Olmuş 21 Yabancı Başyapıt

Komedi Filmi Denilince Akla İlk Gelen 21. Yüzyılda Kült Olmuş 21 Yabancı Başyapıt

coptron
17.03.2018 - 13:51

Onedio olarak bir film listesi ile daha karşınızdayız. IMDB puanlarına ve film yorumlarına, beğenilerine bakarak oluşturduğumuz bu yabancı komedi filmleri listemizde yok yok.

Listede yer alan filmlerden bazıları aynı zamanda çıktığı yıl kendi alanında en çok izlenen komedi filmi olmasıyla başarılar elde etmiş durumda.

Komedi filmi izlemek isteyenler için oldukça faydalı bulduğumuz en iyi komedi filmi önerilerini sizlerle paylaşıyoruz, keyifli seyirler! 

Not: Film bilgileri sinemalar.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zombilerin Şafağı (2004) | IMDb: 8,0

1. Zombilerin Şafağı (2004) | IMDb: 8,0

Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terketmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

2. Kung Fu Sokağı (2004) | IMDb: 7,8

2. Kung Fu Sokağı (2004) | IMDb: 7,8

1930'larda Çin değişik bir havadadır. Balta Çetesi tüm zengin mahallerini kontrol altına almıştır. Sadece fakir ve kıyıda köşede kalmış mahallelere dokunmamaktadırlar. Sing, Balta Çetesi'ne katılmak isteyen, ama bunun için pek bir şey beceremeyen biridir. Bir nevi döneminin kaybedenidir. Bir gün arkadaşıyla haraç kesmek için bir fakir mahalleye gidip kendilerini Balta Çetesi gibi tanıtırlar, ama baltayı taşa vururlar. Balta Çetesi de onlardan kısa bir süre sonra mahalleye gelir.

3. Felekten Bir Gece (2009) | IMDb: 7,7

3. Felekten Bir Gece (2009) | IMDb: 7,7

Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi vermek için Las Vegas'a giden dört arkadaş,sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanırlar. Ayrıca damat ortada yoktur. Bir gece öncesine dair hiçbirşey hatırlamayan üç arkadaş ip uclarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles'a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

4. Zombieland (2009) | IMDb: 7,7

4. Zombieland (2009) | IMDb: 7,7

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland korku/komedi türünde bir yapım. Filmin başrollerini Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard ve Mila Kunis paylaşıyor. Bill Murray ise konuk oyuncu olarak bir zombiyi canlandırıyor. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.

5. Şansa Bak (2011) | IMDb: 7,7

5. Şansa Bak (2011) | IMDb: 7,7

27 yaşındaki bir adama konulan kanser teşhisini konu alan ve onun hastalığı yenmek için yapmış olduğu mücadele üzerine yapılmış gerçek bir hikayeden uyarlanma bir 'bittersweet' dram-komedi filmidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Göster Gününü (2010) | IMDb: 7,6

6. Göster Gününü (2010) | IMDb: 7,6

Çizgi romanda süper kahramanlara ilgi duyan Dave Lizewski (Aaron Johnson) isimli sıradan bir gencin süper kahraman olmaya karar vermesi ile yaşananlar anlatılıyor. Yeşil kostümü ile kötülerin peşine düşen nam-ı diğer Kick-Ass’in karşısına birbirinden ilginç karakterler çıkıyor.

7. Çok Fena (2007) | IMDb: 7,6

7. Çok Fena (2007) | IMDb: 7,6

Liseden mezun olmak üzere olan, sosyal becerileri az gelişmiş iki gencin birbirine bağımlı bir arkadaşlıkları vardır. Farklı üniversitelere gidecekleri için, hayatla ayrı ayrı yüzleşmek zorundadırlar. Evan çok korkak bir gençken, Seth, ağzı lâf yapan ve karşı cinse fazlasıyla düşkün bir kişiliğe sahiptir. Film, beğendikleri kızlara yanaşmak için yaptıkları yanlışlarla dolu çabalarının hikâyesi.

8. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010) | IMDb: 7,5

8. Scott Pilgrim Dünyaya Karşı (2010) | IMDb: 7,5

Filmde uyuşuk bir adamı canlandıran Michael Cera, hayallerinin kadını olduğunu düşündüğü Mary Elizabeth Winstead’i kazanabilmek için onun 7 eski erkek arkadaşıyla başa çıkmaya çalışıyor.

9. Juno (2007) | IMDb: 7,5

9. Juno (2007) | IMDb: 7,5

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page). hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir.

Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler.

10. Borat (2006) | IMDb: 7,3

10. Borat (2006) | IMDb: 7,3

Borat ana yurdu Kazakistan’ı bırakıp Amerika’da Amerikan halkının yaşamına dair bir belgesel çekmek amacıyla yola çıkar. Uluslar arası çizdiği zikzaklar ve çılgın Amerikan kültürünün garip krizleri arasında Borat gerçek insanlarla karşılaşır. Bu gerçek insanlardan aldığı tepkiler oldukça güçlüdür. Ropörtaj yaptığı kişiler bazı durumlarda onun ırklar ve insanlar hakkındaki garip düşünceleri Batı’lı insanın düşüncelerinden ayrılmaktadır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dört Aslan (2010) | IMDb: 7,3

11. Dört Aslan (2010) | IMDb: 7,3

Hepsi kendi çapında orijinal ve birbiriyle alakasız dört arkadaşın İngiltere'de kalkıştıkları cihad mücadelesi sırasında gerçekleşen trajikomik durumlarını anlatan film Christopher Morris'in ilk uzun metrajlı film olmasıyla beraber Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülünü kazanmıştır.

12. Liseli Polisler (2012) | IMDb: 7,2

12. Liseli Polisler (2012) | IMDb: 7,2

Polis okulundan yeni mezun olan iki arkadaş, Schmidt ve Jenko kılık değiştirerek bir liseye stajyer polis olarak alınırlar. Buradaki görevleri liselilerin karıştığı alkol, uyuşturucu vb. suçlarını izlemek, rapor etmek ve engellemekken,her ikisi de liseli olmanın cazibesine kendilerini kaptırırlar. Zira kendi ergenliklerinde üstlerinden atamadıkları sorunların devam ettiğini de keşfedeceklerdir.

13. Anchorman: O Bir Efsane (2004) | IMDb: 7,2

13. Anchorman: O Bir Efsane (2004) | IMDb: 7,2

Ron Burgundy, 70'li yıllarda San Diego'nun en ünlü haber spikerlerinden biridir. Çok yetenekli bir gazeteci olan Veronica Corningstone'un ülkedeki feminizm dalgasıyla birlikte Ron'un yanına atanmasıyla tahtı sallanmaya başlar. Her ne kadar Veronica'yı önemsiz haberlerle uğraşmaya zorlasa da Veronica, mesleğinde ilerlemekte kararlıdır. Ron, muhteşem saçları ve bıyığının yanı sıra, Prompter'dan okuma yeteneğinin bulunduğu televizyon için yetersiz kalabildiğini fark eder.

14. Bir Çeşit Komik Hikaye (2010) | IMDb: 7,1

14. Bir Çeşit Komik Hikaye (2010) | IMDb: 7,1

İntihar teşebbüsü sonrası tedavi gören Craig'in hastanede tanıştığı, hepsi birbirinden farklı ve eğlenceli karakterler üzerine yapılmış bir film.

15. 40 Yıllık Bekar (2005) | IMDb: 7,1

15. 40 Yıllık Bekar (2005) | IMDb: 7,1

40 yaşına geldiği halde henüz bir kadınla cinsel ilişkiye girmediği için bakirliğini koruyan orta yaşlı ve iyi niyetli bir erkek fikri vardır.O İş arkadaşlarıyla her zaman iyi geçinmeye çalışan yumuşak başlı bir erkektir. Bir kadınla cinsel ilişkiye girmediğini herkesten gizlemeye çalışır. Bu mesele artık canına tak etmiştir. Kafasına koyduğu hedefini eninde sonunda “başarmak” için kapsamlı bir eğitim süreci başlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Eski Dostlar (2003) | IMDb: 7,1

16. Eski Dostlar (2003) | IMDb: 7,1

Kardeşlik toplanıyor! Frank, Mitch ve Beanie hayatlarını etkileyecek bir karar vermek üzeredirler. 30'lu yaşlarına gelmiş gençler olarak ya hayata atılacak yada okul günlerine geri döneceklerdir. Tek bir engelleri vardır: Dekan. Olaylar sarpa sarınca onları okuldan uzaklaştırmanın yollarını aramaya başlar. Yönetmenliğini Todd Philips'in yaptığı bu eğlenceli filmde kahkahalar sınıfın etrafını sarıyor.

17. Harold And Kumar Go To White Castle (2004) | IMDb: 7,1

17. Harold And Kumar Go To White Castle (2004) | IMDb: 7,1

ABD dağıtımı Newline tarafından yapılan kahkaha fırtınası. Kore ve Hint kökenli iki Amerikalı oda arkadaşının keyifli ve kahkaha dolu maceralarını konu alıyor.

18. Tropik Fırtına (2008) | IMDb: 7,0

18. Tropik Fırtına (2008) | IMDb: 7,0

Filmde aksiyon filmlerinde oynayan aktörlere eğitim verilen dış dünyadan yalıtılmış Dale Dyle eğitim kampında iki hafta kaldıktan sonra yeniden topluma dönen oyuncuların topluma dönüşlerinden sonra karşılaştıkları zorluklar ve bocalamaları komedi kalıpları içerisinde anlatılıyor. Savaş filminde oynamaya başlayan aktörlerimiz, gerçek savaşı andıran koşullar altında kalınca eğitim kampında öğrendiklerine başvurmak zorunda kalıyor ve ortaya ‘film içinde film’ mantığında işleyen eğlenceli olaylar çıkıyor.

19. Bu Nasıl Aile! (2013) | IMDb: 7,0

19. Bu Nasıl Aile! (2013) | IMDb: 7,0

David Burke müşterileri arasında aşçıların ve annelerin de olduğu ot satıcısıdır. Belirli nedenlerden dolayı göze batmamayı tercih eden David aynı yerde yaşadığı gençlere yardım etmeye çalışınca hiçbir iyiliğin cezasız kalmayacağını öğrenir. Zulasını ve parasını çalan gençler yüzünden David tedarikçisi Brad’e borçlanır. David büyük bir iş yapmak zorundadır ve Brad’in Meksika’dan gelen mallarını almak zorunda kalır. Komşuları alaycı striptizci Rose, özenti müşterisi Kenny ve zeki bir genç kız olan Casey’nin de yardımıyla mükemmel bir plan yapar. Sahte bir eş, iki sahte çocukla Miller ailesi Dört Temmuz hafta sonu için güney sınırına doğru yola koyulur.

20. Dünya'nın Sonu (2013) | IMDb: 7,0

20. Dünya'nın Sonu (2013) | IMDb: 7,0

5 eski dost, 20 yıl aradan sonra tekrar bir araya gelir ve Dünya'nın sonunu getirmeye kararlıdırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ayı Teddy (2012) | IMDb: 7,0

21. Ayı Teddy (2012) | IMDb: 7,0

Family Guy’ın yaratıcısı Seth Macfarlane, sınırları zorlayan  mizah anlayışını hem yazdığı hem yönettiği hem de seslendirdiği AYI TEDDY (TED) ile beyazperdeye getiriyor. Bu canlı-aksiyon animasyon komedide John Bennet (Mark Wahlberg) isimli  bir yetişkinin çocukluk dileği sonucu canlanan ve sürekli el üstünde tutulan yaramaz oyuncak ayısıyla olan hikayesi anlatılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
805
234
198
97
76
73
71
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kami Chan

Bence listenin başlığı yanlış seçilmiş. Gelmiş geçmiş en boktan filmler deseydin daha doğru olurdu..

Doğan Can Salman

Kusura bakma ama film anlayışına sokayım !. Komedi demişsin , tavsiye ettiğin filmlerden birisini izledim ve uzaktan yakından alakası yok !

Serhat Kahraman

sen bidaha film izleme şu filmlere boktan diyo =D

Bahadır Balkan

felekten bir gece hariç hepsi çöptür.amerikalıların komedi filmi anlayışı cinsellikten bir adım öteye gidemez.adam sandler ve jim carrey harici çok beğendiği... Devamını Gör