Görüş Bildir
Haberler
Kocaeli'de Roma Dönemine Ait Tapınak Merdivenleri Bulundu

Kocaeli'de Roma Dönemine Ait Tapınak Merdivenleri Bulundu

Batuhan
17.06.2016 - 10:38

Kocaeli’de, 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen mermerden yapılma 17 basamaklı tapınak merdiveni bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmit'in Roma İmparatorluğu'na da başkentlik yaptığını, döneminin en görkemli saray heykellerinin yapıldığı bir liman kenti olduğunu söyledi.

"Burası Nikomedia’nın kurulduğu bir alan. Tarihi eserlerin bu bölgede olduğunu düşünüyoruz.”

"Burası Nikomedia’nın kurulduğu bir alan. Tarihi eserlerin bu bölgede olduğunu düşünüyoruz.”

Kalıntıları ortaya çıkarıp turizmin hizmetine sunacaklarını vurgulayan Zamburkan, şöyle devam etti: “Bölgedeki çalışmalar kapsamında 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen mermerden yapılmış 17 basamaklı tapınak merdivenlerine rastlandı. Bu kazının ilk aşamasında da burada bir ‘sağlık tanrıçası’ denilen heykel de çıkmıştı. Bu merdivenlerin yukarıya doğru devam ettiğini görüyoruz. Merdivenlerin alt tarafında da bir tünel kalıntısı var. Yapıların birbiriyle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Sahilden kaleye kadar birbiriyle tünellerle bağlantılı olduğunu tahmin ediyoruz. Burası Nikomedia’nın kurulduğu bir alan. Tarihi eserlerin bu bölgede olduğunu düşünüyoruz.”

Zamburkan, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bölgede kamulaştırma yaparak kazıları devam ettireceklerini kaydetti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
3
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın