Görüş Bildir
Haberler
Klavyeler Kırılacak, Oyun Kolları Bozulacak: Dark Souls Benzeri Oyun Arayanlar İçin En İyi 13 Soulslike Yapım

Klavyeler Kırılacak, Oyun Kolları Bozulacak: Dark Souls Benzeri Oyun Arayanlar İçin En İyi 13 Soulslike Yapım

Dark Souls oyunları sayesinde video oyun dünyasına giriş yapan soulslike türü, diğer oyunlarda alıştığımız klasik mekanikleri baştan aşağı yeniliyor. Dark Souls benzeri oyunlar oyuncuyu her hareketinden önce düşünmeye iterken yoluna çıkardığı her yeni düşmanla da oyuncuları çetin imtihanlara sokuyor. 

Dolayısıyla bu tür yapımlarda boss dövüşlerinde galip gelmek, karakterinizi ince eleyip sık dokuyarak daha güçlü hale getirmek de çok daha keyifli hale geliyor. Eğer türe giriş yapmak istiyor ve öfkenin doruklarına varmayı hedefliyorsanız sizler için listelediğimiz Dark Souls benzeri oyunlar listemize göz atabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Star Wars Jedi: Fallen Order

1. Star Wars Jedi: Fallen Order

Listedeki diğer oyunlara nazaran en kolay oyunlardan olan Jedi Fallen Order ise oyuncuları genç bir Jedi olmaya ve galaksinin farklı köşelerinde çeşitli zorluklara atılmaya davet ediyor.

2. Code Vein

2. Code Vein

2019 çıkışlı Code Vein ise sağlam bir ekip kurmanızı ve cehennemde zorlu mücadelelere atılmanızı istiyor.

3. Blasphemous

3. Blasphemous

Aksiyon platform oyunu Blasphemous önünüze çıkan binbir çeşit düşmanı yorulmadan, sıkılmadan ve yer yer becerilerinize güvenerek yok etmenizi istiyor. Blasphemous oynanışıyla vahşetten hiç taviz vermiyor.

4. Nioh

4. Nioh

Samuray döneminde yalnız bir savaşçıya hayat verdiğiniz Nioh ise size onlarca kez 'bu kadar zor olmasına gerek yoktu' dedirtecek savaşlar yaptıracak ve oyun kolunuzun sağlamlığını test ettirecek bir oynanış sunacak.

5. Mortal Shell

5. Mortal Shell

Parçalanmış bir diyarda çaresiz mücadelelere atıldığınız Mortal Shell ise hayatta kalmamanız için elinden geleni yapıyor. Bununla birlikte Dark Souls oyunlarına kıyasla çok daha kısa boyutta olan Mortal Shell, hem türü deneyim etmek hem de kısa süren bir oynanış süresi arayanlar için ideal bir seçim olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Surge

6. The Surge

Souls türünü bilimkurguyla buluşturan The Surge ise oyuncuları teknolojinin yoldan çıktığı, yapay zekanın çıldırdığı yakın bir geleceğe davet ediyor. The Surge oyun türünün gerekliliklerini başarılı bir şekilde benimserken kendi yeniliklerini de getiriyor.

7. Hollow Knight

7. Hollow Knight

İki boyutlu aksiyon macera oyunu Hollow Knight ise listemizdeki en başarılı oyunlardan biri. Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran Hollow Knight kesinlikle unutulmaz bir deneyim sunuyor.

8. Death's Door

8. Death's Door

Görevi ruh toplamak olan bir karaktere hayat verdiğimiz 2021 çıkışlı Death's Door ise sizi inanılmaz eğlenceli bir maceraya devam ediyor. Minimal yapısı, eğlenceli mekanikleri ve akıcı oynanışıyla son zamanlarda oynadığınız en başarılı oyunlardan biri olacak.

9. Dead Cells

9. Dead Cells

Rogue-like, metroidvania ve platform türlerini bünyesinde harmanlayan Dead Cells ise 2018'in en başarılı oyunlarından biri oldu. Aksiyon oyunu hiç beklemediğiniz düzeyde zorluklar sunarken birleştirdiği türlerin elementleriyle sağlam bir oynanışı benimsemenizi istiyor.

10. Sekiro: Shadows Die Twice

10. Sekiro: Shadows Die Twice

Savurduğum kılıç çınlasın, sabır taşı çatlasın diyenler için biçilmiş kaftan olan Sekiro: Shadows Die Twice, aynı zamanda türün de en başarılı örneklerinden biri olmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dark Souls II

11. Dark Souls II

Hem genel oynanışı hem de ek paketleriyle beraber Dark Souls serisinin en acımasız oyunu olarak öne çıkan Dark Souls II, souls türünün en ayağı yere basan üyesi olarak öne çıkıyor.

12. Bloodborne

12. Bloodborne

Oyun dünyasının başyapıtlarından biri olan Bloodborne, kozmik korku anlayışını benimsiyor ve oynayanların gönlünde vazgeçilmez bir yer kazanıyor. Geçtiğimiz yılların en sağlam yapımlarından biri olan Bloodborne, FromSoftware'in usatlık eseri oldu diyebiliriz.

13. Demon's Souls

13. Demon's Souls

Soulslike türünün en zor ve en acımasız oyunu olarak öne çıkan Demon's Souls ise geçtiğimiz aylarda PlayStation 5 için yeniden yayımlandı. Türe en zor oyundan başlamak istiyorsanız kendinizi psikolojik olarak hazırlamalı ve Demon's Souls macerasına başlamalısınız.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın