Görüş Bildir
Haberler
Klasik Seyahat Rotalarından Sıkılanlar İçin: Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Seyahat Noktası

Klasik Seyahat Rotalarından Sıkılanlar İçin: Mutlaka Görmeniz Gereken 17 Seyahat Noktası

1. Seyşeller Adalar

1. Seyşeller Adalar

Durun, merak etmeyin, yanlış görmediniz Seyşeller de bir Ülke ve 2014 yılında gezilmesi gereken en önemli 10 ülke arasına girmiş bulunmaktadır. Peki bu adını bile duymadığımız, hatta haritada yerini bile bulmakta zorluk çektiğimiz ülke de neresi ? Bu ülke 115 adet adadan oluşan, Afrika Kıt'asında yer alan, Somali ve Madagaskar'a diğer ülkelere nazaran daha yakın olan ve sanıldığının aksine seyahat ücreti biraz tuzlu olan bir seyahat rotasıdır. Fakat eğer ekonomik bütçeniz yeterli ise, gerçekten adaları, sahilleri ve daha bir çok özelliği ile insani kendine cezbettiren bir ülkedir. Özellikle balayı çiftleri için kesinlikle olağanüstü bir seyahat rotasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Marakeş (Fas)

2. Marakeş (Fas)

Portakal ağaçlarıyla süslü bulvarları, renklerin dansına sahne olan Suk'larıyla (Pazar Yeri) meşhur olan şehir Fas Sultanlığı'nın ilk başkenti ve 1062 yılında kurulmuş. Sahra Çölü'ne açılan kervan yollarının bu kuzey kapısına, binalardan yollara, duvarlardan toprağa kadar her yer kızıl olduğundan ‘Kızıl Şehir' deniyor. Eskiyle yeninin büyüleyici uyumundan dolayı Ağa Han mimarlık ödülünü almış bulunan Marakeş'e Güneyin ıncisi ve Mücevheri gibi isimler de veriliyor. Fas, Cezayir ve Tunus'tan oluşan ve Mağrib (Güneşin Battığı Yer) denilen ülkelerdeki ortak özelliklerden biri olan Medine (Eski şehir Merkezi) bizdeki Kapalıçarşı'yı andırıyor. Kokuların dışarıya taştığı baharatçılar, geometrik desenlerin büyülü uyumunun göz kamaştırdığı halıcılar, kuyumcular, seramikçiler, bakırcılar, tahta oymacıları gün boyu müşterilerini bekliyor.

3. Patagonya

3. Patagonya

Patagonya, Şili ve Arjantin'in güneyindeki bölgedir. Arjantin'deki Rio Colorado ile Şili'deki Bio Bio nehirlerinin güneyi ile Magellan Boğazının kuzeyi arasında kalır. Magellan Boğazının güneyindeki Ateş Toprakları da Patagonya'ya dahil edilebilir. Buzullar diyarı, vahşi ve büyüleyici doğanın hüküm sürdüğü, dünyanın eşsiz cennetlerinden biridir.Rivayete göre Ferdinand Magellan, ismini verdiği Magellan Boğazından geçerken bu topraklarda gördüğü guanako postlarına bürünmüş ve yüzleri boyalı yerlileri bir İspanyol öyküsündeki Patagon adlı bir canavara benzeterek bölgeye bu adı vermiştir. Patagonya çok az yerleşim olan bir bölgedir. Yerleşim ortama 2 kişi/km² dir. Bu sayı hatta Arjantin'in Santa Cruz eyaletinde 1 kişinin altına düşer.

4. Kamboçya

4. Kamboçya

Kamboçya, resmi adıyla Kamboçya Krallığı ve bir zamanlar Khmer İmparatorluğu olarak da bilinen, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülke. 181,035 km2 alana yayılan ülke, kuzeybatıdaTayland, kuzeydoğuda Laos, doğuda Vietnam ile komşudur. Ayrıca güney batı kıyıları Tayland Körfezi'nde yer alır. 14,8 milyonluk nüfusuyla, dünya sıralamasında 70. sırada yer almaktadır. Resmi dini Theravada Budizmi'dir, halkın %95'i Budist'tir. Başkent Phnom Penh, ülkenin politik, ekonomik ve kültürel merkezidir.

5. Mauritius

5. Mauritius

Mauritius; Güney Yarımküre’de, Hint Okyanusu’nda bulunan tropikal bir ada.Güney Afrika’dan sol yapıp Madagaskar’ı 900 km geçince göreceğiniz 2.000 km²’lik  bir ada ülkesi.Tüm yıl boyunca sıcaklık 24-30 derece arasında. Yine de, adanın “daha az yaz” ve “çok yaz” olan zamanları var. Aralık-Ocak-Şubat ayları en sıcak, Haziran-Temmuz-Ağustos ise daha serin geçen aylar. Tatil planlarını son anda “küt” diye yapıp, evrak-vize işlerinden haz etmeyenler için, Mauritius Adası şahane bir seçenek. Vize istemiyor çünkü!

6. Antigua ve Barbuda

6. Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda; Karayip Denizi'nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubundaki bağımsız bir ada ülkesi. Ülkeye adını veren iki büyük ada ve çeşitli adacıklardan meydana gelir. Başkenti, Antigua adasındaki St. John's'dur. 280 km2 yüzölçümüne sahip Antigua adasının kıyıları oldukça girintili ve çıkıntılıdır. St. John's limanında deniz derindir. Büyük kısmının rakımı oldukça alçak olan adanın batısında volkanik kayalıklar ve 405 metrelik Boggy Zirvesi bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Dublin (İrlanda)

7. Dublin (İrlanda)

Dublin diğer Avrupa şehirlerinden çok ama çok farklı. Bunun birkaç nedeni var. En önemli neden şehrin kasaba havasını bunca zamandır korumuş olması. 1.5 milyondan fazla insanın yaşadığı bir şehirden bahsediyorum, ancak Avrupa’nın en fazla turist çeken 3. şehri olan Dublin (ilk ikisi Londra ve Paris) hala küçücük şirin bir şehir izlenimi bırakıyor sizde sokaklarında yürürken. Alçak evler, kulübeler (cottages), sakin sokaklar…Dublin aynı zamanda yemyeşil bir şehir. Şehrin ortasından geçen nehir ve su yolları, kocaman parklar, kırmızı kapılı ve bahçeli evler… Şehirde nefes alabileceğiniz o kadar çok yer var ki…

8. Bhutan

8. Bhutan

Bhutan, Güney Asya'da bir ülkedir.Ülke, dağlık bir arazi üzerine kuruludur. Ancak iklim çeşitlilik göstermektedir. Kuzey ovalarda tropikal iklim hâkimdir. Ülkenin en düşük rakımlı yeri, Drangme Chhu (97 m) adındaki bölgedir. Buna karşılık en yüksek rakımlı noktası Kula Kangri'nin zirvesi olup tam 7.553 m'dir.

9. Hanoi (Vietnam)

9. Hanoi (Vietnam)

Hanoi, Vietnam'ın başkenti ve en büyük ikinci kentidir. 2009 yılı sayımlarına göre şehir nüfusu 2.6 milyon, bölge nüfusu ise 6.5 milyona ulaşmıştır. 1010'dan 1802'ye kadar bu bölge Vietnam'ın en önemli siyasi merkeziydi. Ancak Nguyen Hanedanı (1802-1945) döneminde Hue şehrinin gölgesinde kaldı. Buna rağmen Hanoi 1902-54 yılları arasında Fransız Çinhindi'nin başkenti olarak hizmet vermiştir. 1954-76 arasında Kuzey Vietnam'ın başkentliğine; Kuzey'in Vietnam Savaşındaki zaferinin ardından birleşme ile de tüm ülkenin başkentliğine erişmiştir.

10. Twin-Lagoon, Coron (Filipinler)

10. Twin-Lagoon, Coron (Filipinler)

Turkuaz sularıyla dikkat çeken Twin Lagoon, hem yüzüp hem de pek çok fotoğraf çekebileceğiniz bir seyahat adresi. Huzur ve dinginliğin de Filipinler’deki Twin Lagoon’da sizleri beklediğini burada belirtmekte fayda var.

11. Canaima Ulusal Parkı (Venezuela)

11. Canaima Ulusal Parkı (Venezuela)

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Canaima National Park, muhteşem doğal güzellikleriyle tamı tamına 30,000 km²’lik bir alan kaplıyor. Güneydoğu Venezüela’da  yer alan park, aynı zamanda Brezilya ve Guyana ile sınır komşusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Green Lake, Hochschwab Dağları (Avusturya)

12. Green Lake, Hochschwab Dağları (Avusturya)

Fotoğrafta gördüğünüz yer aslında bir trekking yolu. Yaz gelip dağdaki buzullar eridiğinde genişleyen ve Avusturya Hochschwab Dağları’nda konumlanan Green Lake sayesinde ilginç bir dalış deneyimi yaşamak mümkün.

13. Salar de Uyuni Gölü (Bolivya)

13. Salar de Uyuni Gölü (Bolivya)

Salar de Uyuni,10.582 km² alanıyla Dünya'nın en büyük tuz göllerinden biri. Bolivya 'nın güneybatısında, 3.653 m yükseklikte bulunur ve Titikaka Gölü ile beraber AltiplanoPlatosu'nun tabiat açısından doruk noktası olarak kabul edilir. Gündüz ışıldayan aydınlığı geceleri sert ayazı ile daha çok sert buz tutmuş bir göle benzer. Ancak yüründüğünde ayakların altında gıcırdayan buz değil kaba tuz kristalleridir.

14. Heaven’s Terrain (İrlanda)

14. Heaven’s Terrain (İrlanda)

İrlanda’da her iki yılda bir 10-18 Haziran tarihleri arasında inanılmaz bir şekilde bir araya gelen bu yıldızlar, Heaven’s Terrain (Cennet Yolu) olarak adlandırılıyor. Bu deneyimi yaşamak için her defasında binlerce turist, İrlanda’ya koşuyor.

15. Devil’s Marbles (Avustralya)

15. Devil’s Marbles (Avustralya)

Devil’s Marbles olarak adlandırılan kayalıklar, birbirini şekillendirerek tuhaf bir biçimde yerleşmişlerdir. Devils Marbles, Aborjinler tarafından Karlu Karlu olarak adlandırılıyor.Alice Springs’in 393 km kuzeyinde, Tennant Creek kasabasının 114 km güneyinde olan çoğu yuvarlak görünümlü devasa kayalar dikkate değer bir manzara sunuyor. Bu granit kayalar güneş ışığı altında esrarengiz görünüm sergiliyorlar.Bu kırmızı granitten oluşan dev kayaların boyutu 50 santimetreden 60 metreye kadar değişebiliyor.2008 yılında buranın gerçek sahiplerine mülkiyeti iade edilmiş ve devlet 99 yıllığına kiralayıp kamu ziyaretine açmış.

16. Çikolata Tepeleri (Filipinler)

16. Çikolata Tepeleri (Filipinler)

50 km alanı kapsayan bu yer Filipinler’de bulunmaktadır. Tahmin edeceğinizin aksine, burada çikolata yoktur, sadece kuraklık döneminde bu tepeler çikolata kıvamında kahverengi rengini almaktadır.Filipinler’de bulunan bu sıradışı bir coğrafik oluşum, yaklaşık 1268 koni şekilli aynı boyutlarda tepelerden oluşuyor. Bu yer Bohol eyaletinin bayrağında da tasvir edilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Stone Forest (Madagaskar)

17. Stone Forest (Madagaskar)

Taş Orman (Stone Forest), Madagaskar Adası’nın batısında bulunan Melaky bölgesinde bulunuyor. Milyonlarca yıl süren erozyonlar sonucunda, yatay ve dikey jeolojik oluşumlar halinde ortaya çıkan bu karstik plato, oldukça keskin ve iğne ucu gibi sivri yüzeyli kayalıklardan ve mağaralardan oluşmuştur.Yeral adı olan “Tsingy” kelimesi, Madagaskar dilinde “çıplak ayakla yürünemeyen yer” anlamına geliyor. Büyük ve sivri kayalar, kanyonlar, mağaralardan oluşan bu ilginç bölge UNESCO Dünya Mirası olarak kabul edilmiş. Kalkerden oluşmuş bu tuhaf orman uzun ince 666 km alanı kapsıyor. Bu coğrafi bölgede çok nadir hayvan türleri bulunmaktadır. Beyaz lamurlar en sık görülen türdür. Beyaz lamurlar en sık görülen türdür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
107
26
5
3
3
2
0