Görüş Bildir
Haberler
Klasik Sanatın Snapchat Hali

Klasik Sanatın Snapchat Hali

Hande öçalan
27.07.2015 - 17:36 Son Güncelleme: 30.07.2015 - 15:07

Los Angeles'ta bulunan Los Angeles County Museum of Art, koleksiyonundaki eserleri fotoğraf paylaşım platformu Snapchat'e taşıdı. Müze, eserlerin fotoğraflarını çektikten sonra dikkat çekmek için yazı, ikon, müzik gibi çeşitli eklemeler yapıyor ve fotoğraflar yaklaşık 60 bin görüntüleme alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

(soulja boy'a benzemiş miyim? / lütfen yapmaz mısın)

Snapchat uygulamasını kullanan insanların ortalama 18 yaşında olduğuna dikkat çeken müze müdürü, bu sayede gençleri klasik sanatla bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiriyor. LACMA, bu sosyal medya stratejisiyle amacına da ulaşmış grörünüyor. Snapchat'teki paylaşımlar, Twitter ve Facebook gibi platformlar da dahil olmak üzere 60 binden fazla izlendi ve kısa sürede sosyal medyada “meme” haline geldi.

Müze, Snapchat'te 'lacma_museum' ismiyle eklenebiliyor.

Tate Sanat Galerisi de Benzer Stratejilerle Kullanıcıların İlgisini Güncel Tutuyor

Tate Sanat Galerisi de Benzer Stratejilerle Kullanıcıların İlgisini Güncel Tutuyor

(bütün bekar kızlar / çünkü bebeğim kanımıza kir karıştı)

Bu başarının arkasında, LACMA’nın sosyal medya uzmanı Lucy Redoglia’nın imzası var. Redoglia, gençleri klasik sanata yönlendirmek için, haftada üç kez müzede sergilenen 120 bin sanat eserinden alıntılanmış veya kadrajlanmış resimlerden oluşan caps atıyor. Üç Fransız müzisyenin resmedildiği tablonun altına Hanson’ın 1997 single’ı Mmbop, ba duba dop veya ondokuzuncu yüzyılın ünlü İngiliz ressamı Thomas Sully’nin iki genç kızı resmettiği tablosunun altına 2004 yapımı film Mean Girls‘den alıntılar yazan 31 yaşındaki Redoglia, zaman zaman 1990’ların pop kültürüne referans vererek, kendi gençlik dönemine de atıfta bulunuyor.

LACMA’nın sosyal medyada yaptığının bir benzerini, İngiltere’deki Tate Sanat Galerisi yapıyor. Tate, her gün, günün hava durumunu yansıtan bir sanat eserini bularak hava tahmin raporu tweet’liyor.

İşte bahsi geçen komik Snapchat capslerinden bazıları:

İşte bahsi geçen komik Snapchat capslerinden bazıları:

(ilkler ilktir, bense gerçeğim)

(uğraş bakalım)

(#BabaGöbeği)

İçeriğin Devamı Aşağıda

(bugün saçlarım kötü)

(benimleyseniz şimdi eller havaya)

(o iş olmaz ben sana diyeyim)

(kaşlar yakıyor)

(hindistan cevizine aşığım)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0