Görüş Bildir
Haberler
Kız Çocukları Köpeklerle Evlendiriliyormuş! Hindistan'la İlgili "Keşke Duymasaydım" Diyeceğiniz Garip Bilgiler

Kız Çocukları Köpeklerle Evlendiriliyormuş! Hindistan'la İlgili "Keşke Duymasaydım" Diyeceğiniz Garip Bilgiler

12.07.2022 - 09:09

Hindistan, Güney Hint Okyanusu ile çevrilmiş Güney Asya’da yer alan bir ülke. 3.287.000 kilometre yüz ölçümüyle dünyanın en büyük 7. ülkesi. Dünyada bulunan bütün dinleri barındıran Hindistan’da o kadar ilginç inanışlar ve gelenekler var ki bunlara şaşırmamak elde değil. Biz de en ilginç gelenek ve inanışları sizler için bir araya getirmeye çalıştık. İşte detaylar!

1. En çok dil ve lehçenin konuşulduğu ülke.

1. En çok dil ve lehçenin konuşulduğu ülke.

2018 yılında hazırlanan bir rapora göre Hindistan’da 19.500’den fazla dil ve lehçe konuşuluyor. Ülkenin resmî bir dili yok. Resmî dil olarak 23 dil tanınıyor. Günlük hayatta ise İngilizce ve Hintçenin karışımından oluşan bir dil kullanılıyor. Bu dile Hingilizce adı veriliyor.

2. Son nefesini vermek isteyenlerin şehri: Varanasi.

2. Son nefesini vermek isteyenlerin şehri: Varanasi.

Hinduizmin en ilginç ritüelleri Varanasi’de yapılıyor. Buraya 'Cennetin kapısı' deniliyor. Hinduizme göre Varanasi’de insanların son nefesini vermesi kutsal olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla insanlar buraya yaşamak için değil, son nefesini vermek için geliyor. Bu nedenle Varanasi, son nefesini vermeyi bekleyen insanlarla dolup taşıyor.

3. Öldükten sonra yakılmak isteyenler.

3. Öldükten sonra yakılmak isteyenler.

Hindular, öldükten sonra toplam 7 kez reenkarnasyona uğrayarak farklı canlıların bedeninde hayat bulacaklarına inanıyor. İnançlarına göre bu döngüden kurtulmanın ve sonsuz bir huzura erişebilmenin tek yolu: Öldükten sonra yakılmaları ve küllerinin Ganj Nehri’ne dökülmesi. Hindistan şartlarına göre yakma ritüeli çok maliyetli olduğundan hayatlarının sonlarında Varanise’ye yerleşenlerin çoğu, odun parası için dileniyor. Cesedin yakılabilmesi için 300 kilo odun kullanılıyor.

4. Sadece ibadet için yaşayan Sadular.

4. Sadece ibadet için yaşayan Sadular.

Sadular, Hindular tarafından kutsal kabul edilen bir topluluk. Çok yoksul olan Sadular, hayatları boyunca ibadet dışında başka hiçbir şey yapmıyorlar ve çalışmıyorlar. Bazı hayırseverler tarafından besleniyorlar. Oldukça garip ibadetleri var. Mesela bir elini havada tutup hiç indirmemek onlara göre bir ibadet biçimi. Yıllarca ellerini havada tutan Saduların elleri artık taşlaşmış bir hâlde havada duruyor.

5. Köpekle evlendirilen kız çocukları.

5. Köpekle evlendirilen kız çocukları.

Kırsal bölgelerde yaşayan kız çocukları, köpekle evlendiriliyor. Bu geleneğin ardında yatan düşünce, köpeklerin kız çocuklarının gerçekten evlenene kadar onları koruyacağına inanılması.

6. Ölen eşleri ile yanan kadınlar.

6. Ölen eşleri ile yanan kadınlar.

Sati geleneğine göre eşi vefat eden kadınlar, eşlerinin yandığı ateşe kendilerini atarak hayatına son veriyor. Bu inanışa göre eşinin vefat etmesine kadının günahları sebep oluyor. Kadınların eşleriyle aynı ateşe atlayarak günahlarından arınıp birlikte cennete gideceklerine inanıyor. Bu geleneği yerine getirmeyen kadınlar ise toplumdan dışlanıyor. Tekrar evlenemiyor ve geri kalan hayatlarını sefil bir şekilde yaşayarak tamamlıyor. Yıllar önce kaldırılan bu geleneğin kırsal kesimlerde hâlâ yapıldığı söyleniyor.

7. Kadınların yaşamasının en tehlikeli olduğu ülke.

7. Kadınların yaşamasının en tehlikeli olduğu ülke.

Hindistan, 2018 yılında yapılan istatistiklere göre 'Dünya'da kadınların yaşaması için en tehlikeli ülke' olarak belirlenmiş. Hindistan'da ortalama her 15 dakikada bir tecavüz vakası yaşanıyor. Ülkede kadına şiddet, çocuk evlilikleri, tecavüz gibi olaylara karşı Pembe Çete adında 400 binin üzerinde üyesi olan bir topluluk bulunuyor. Bu çete, çağrıldıkları zaman şiddet uygulayan eşleri dövüyor.

8. İnsan haklarına aykırı kast sistemi.

8. İnsan haklarına aykırı kast sistemi.

Aslında 1975 yılında kaldırılan kast sistemi, günümüzde bazı durumlarda hâlâ uygulanıyor. Hangi mesleğin seçileceğinden, kiminle evleneceğine kadar her şeyi bu sistem belirliyor. Sistemde en üsttekiler saf, en alttakiler ise kirli olarak görülüyor. Üst kasttakiler alt kasttakilerin kendilerini kirleteceğini düşündükleri için birlikte yemek bile yemiyorlar.

9. En çok aşağılanan insanlar.

9. En çok aşağılanan insanlar.

Kast sistemine dahil olmayan Paryalar, Dokunulmazlar olarak da adlandırılıyor. Paryalara dokunan insanların lanetlendiğine inanılıyor. Paryaların tapınaklara girmeleri yasak. Şehirde dolaşırken üzerlerinde Parya olduklarını gösteren bir işaret bulundurmak zorundalar. Geceleri köylerde dolaşmalarına izin bile verilmiyor. Kast sisteminde yer alanların yapmak istemedikleri bütün pis işleri yapıyorlar ve sadece ölen kişilerin kıyafetlerini giyinebiliyorlar.

10. Başlık parası ödeyen kadınlar.

10. Başlık parası ödeyen kadınlar.

Türkiye’nin daha çok Doğu bölgelerinde bir zamanlar yaygın olan başlık parası geleneği, Hindistan’da da bulunuyor. Hindistan’daki Drahoma denilen başlık parası, alışılmışın tersi olarak erkek tarafına veriliyor. Hatta düğün masraflarını da kadın tarafı karşılıyor. Drahoma yüzünden birçok kadın evlenemiyor. Bu yüzden kız çocuklarının doğması pek istenmiyor ve kürtajla alınıyor. Kürtaj yaptıramayan kesimlerde de kız çocuklarının hayatına doğar doğmaz son veriliyor.

11. Açık hava tuvaletleri.

11. Açık hava tuvaletleri.

Halkın %50’den fazlasının evinde tuvalet bulunmuyor. Bu nedenle onlar, tuvalet ihtiyaçlarını dışarda açık hava tuvaletlerinde gideriyor. Şehir merkezlerinde yapılan tuvaletlerin giderleri bulunmuyor. Ülkede tuvalet olarak kullanılan bir sahil de bulunuyor. Hintliler, tuvalette sol ellerini kullandıkları için asla sol elle yemek yemiyorlar.

12. Kutsal sayılan ve saygı gören inekler.

12. Kutsal sayılan ve saygı gören inekler.

Hintliler, sanıldığı gibi ineklere tapmıyor. Onlar inekleri, yaşamın sembolü olarak görüyor ve kutsal sayıp ineklere derin saygı gösteriyor. İneğin sütünden ve idrarından yararlanıyorlar. İnek idrarı ve dışkısını kozmetik sektöründe kullanıyorlar. Ayrıca inek idrarının onları birçok hastalıktan koruduğuna inandıkları için inek idrarı içme partisi düzenliyorlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
52
29
18
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Koduğumun dürrükleri adam ölse kadının günahından biliyorlar..

Gizem Yılmaz

Nolur yaa burada da savaş ,iç savaş , kıtlık vs çıkmasın da bunlar da bize gelmesin.Amin😔 Her beğeni bir amin kardeşlerim alsksjskd 😂

asphyxia

Hintlileri medya niye böyle çok iğrençlermiş gibi gösteriyor, ablamın hintli bir sürü arkadaşı var (tıp okuyorlar) ve gayet normaller, tabii ki bu listede ya... Devamını Gör