Görüş Bildir
Haberler
Kitap Okuma Alışkanlıklarına Göre Sana Seni Anlatıyoruz!

etiket Kitap Okuma Alışkanlıklarına Göre Sana Seni Anlatıyoruz!

Hiç kuşkusuz kitaplar, bambaşka ve sonu olmayan bir dünya. Türü ne olursa olsun onların dünyasına bir kez adım attın mı kendini geri alamıyorsun. Peki bu dünyadaki alışkanlıklarına göre sana senin hakkında bir kaç şey söyleyebiliriz desek?

Cevabını merak ediyorsan haydi teste!

1. Öncelikle bir romanın en çok neyini sevdiğini bize söyle bakalım!

2. Genellikle ne tarz kitaplar okursun?

3. Peki tamamen senin tarzına zıt bir kitap oldukça popüler olsa ve pek çok insan tarafından tavsiye edilse, okur musun?

4. En çok nerede kitap okumayı seviyorsun?

5. Kitap keyfi yaparken hangisi içilir sence?

6. Genellikle, kitaptan uyarlama filmleri izlemeyi mi yoksa orjinalini okumayı mı tercih ediyorsun?

6. Genellikle, kitaptan uyarlama filmleri izlemeyi mi yoksa orjinalini okumayı mı tercih ediyorsun?

7. Elektronik kitaplar hakkında düşüncen ya da tavrın nedir?

7. Elektronik kitaplar hakkında düşüncen ya da tavrın nedir?

8. Bir kitabı alman için yazarı haricinde bunlardan hangisi seni daha çok etkileyebilir. Ya da yazarını hiç tanımasan bile almana neden olabilir?

9. Son olarak; bir kitaptan en çok ne beklersin?

9. Son olarak; bir kitaptan en çok ne beklersin?

Gözü Kara Bir Maceraperest!

Gözü Kara Bir Maceraperest!

Sen tam anlamıyla gerçek bir maceracısın. Bu hayatta yaşayabileceğin her şeyi yaşamak, her şeyi deneyimlemek ve her şeyin tadına bakmak istiyorsun! Bunun için de eline geçen her fırsatı büyük bir ustalıkla değerlendiriyor, macera defterine her geçen gün yeni anılar ekliyorsun. Bu konuda en büyük destekçin ise kitaplar! Fiziken yeni yerlere gidemesen, yeni maceralara atılamasan bile okuduğun her bir kitapta farklı bir dünyanın kapılarını açtığını hissediyor, adeta oradaki kahramanlarla bir bütün oluyorsun. Bu gözü kara ve deli dolu hallerinle hayatın tadını en güzel sen çıkarıyorsun, böyle devam!

Hayalgücü ve Yaratıcılık Uzmanı!

Hayalgücü ve Yaratıcılık  Uzmanı!

Senin sezgileri oldukça kuvvetli, inanılmaz gelişmiş bir hayal gücü ve yaratıcılığa sahipsin. 'Hayır hiç de yaratıcı olduğumu düşünmüyorum' diye aklından geçiriyorsan bile yanılıyorsun. Çünkü dünyaya öyle farklı ve öyle güzel bir pencereden bakıyorsun ki hiçbirimizin gördüğü dünya ile senin gördüğünün aynı olmadığı kesin. Bu yönünü en çok da kitap okuyarak geliştirmişsin. Gerçekten çok farklı bir frekansta yaşayan, sezgilerinin peşinde koşan ve daha da önemlisi hayatın sadece gördüğümüz şeylerden oluşmadığını, arkasında gizlenen güzelliklerle dolu olduğunu bilen ve daima bunu arayan birisin.

İçe Dönük Bir Entellektüel!

İçe Dönük Bir Entellektüel!

Sen, son derece entellektüel birisin! Okumayı ve hatta yeri geldiğinde yazmayı çok seviyorsun. Seni zorlayan zeki sohbetlere girmeyi, kültür alışverişinde bulmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi fazlasıyla seviyorsun. Aynı zamanda son derece tutkulu, öğrenme ve araştırma isteği ile dolup taşan birisin. Belki de bu yüzden sana ilham kaynağı olan insanların hayatı hakkında yazılanları defalarca okuyor, insan psikolojisi ve doğası üzerine de gün geçtikçe daha çok kafa yoruyorsun. Konuşmayı pek sevmiyor, duygularını ise çoğunlukla yazarak daha rahat ifade ediyorsun. Eminiz ki çekmecelerin arasında iç dünyanı döktüğün 2-3 tane defter saklıdır. Seni gerçekten tanımak isteyen birisi ya o defterleri okumalı ya da gözlerinin arkasında gizlenen o sürprizlerle dolu ruhu tanımak için gereğinden de fazla çaba harcamalı.

Özgür Ruh!

Özgür Ruh!

Senin gerçek bir özgür ruh olduğuna eminiz! Sen, kendi benliğinin farkına vardığın günden beri hep kanatlanıp uçmak, tamamen özgür olmak istemişsin..Kurallar, kısıtlamalar, birilerine veya bir şeylere bağımlı olmak hiç sana göre değil. Tamamen özgür olacağın ve kendi ayakların üstünde duracağın günler için çabalayıp duruyorsun ancak bunun karşısındaki en büyük engelin yine kendin olduğunun farkında değilsin. Kalıplara sığmak istemezken, kimseye bağlı olmayacağım derken kendi kendini kalıplara sokup, kendine bir şeyler dayatıyorsun. İç dünyana dönüp gerçekte kalbinden geçen neyse ona göre davrandığın gün o her zaman beklediğin özgürlüğe kanat çırpacaksın!

Gerçek Bir Hümanist!

Gerçek Bir Hümanist!

Sen, negatiflikleri görmezden gelip hayatın hep güzel taraflarına odaklanıyorsun. Hatta şöyle ki görebileceğimiz sayılı gerçek hümanistlerden birisin! görebileceğimiz sayılı gerçek hümanistlerden birisin! İçinde asla bitmek tükenmek bilmeyen bir insan sevgisi, barış tutkusu ve adalet arzusu var. Bu yüzden içinde aynı zamanda iflah olmaz bir romantik de saklıyorsun. Bir yerde bir haksızlık, ezilen, hakkı yenen gördün mü dayanamıyor hemen korumaya geçiyorsun. Çünkü adaletsizlik ve eşitsizlik senin bu hayatta asla tahammül edemeyeceğin şeylerden. Çünkü hayatın ancak bunlar ortadan kalktığında yaşanabilir bir yer olacağına inanıyorsun. Savaşmak istediğin şeyler uğruna çabalamaktan asla vazgeçmiyor, yenilgiye uğrasan bile pes etmiyorsun. Yaşadıklarından ve gördüklerindense ders alıp çok daha güçlü biri olarak devam ediyorsun hayatına.

Kuralların İnsanı!

Kuralların İnsanı!

Sen stabiliteden, durgunluktan ve düzenden huzur bulan bir insansın. Hayatındaki her şeyi bir şekilde bir düzene oturtmuşsun ve bundan son derece memnunsun. Bu yüzden de senin korkun bu düzenin bozulması. Bu düzeni bozabilecek her türlü yeniliğe, değişime karşı duruyorsun. Fakat bunu yaparken gözden kaçırdığın şeyse; seni geliştirecek yeniliklere de kendini kapattığın gerçeği. Alışkanlıklarından, doğrularından bir türlü vazgeçememen hayatta pek çok şeyi kaçırmana neden oluyor, kendini biraz daha hayatın akışına bırak! Eminiz ki hiç tahmin edemeyeceğin güzellikler çıkacak karşına!

Meraklı Kovboy!

Meraklı Kovboy!

Senin içinde hayata, evrene, dünyaya ve insanlara karşı bitip tükenmeyen bir merak var! Çünkü sen, sürekli kendini geliştirmek, yeni şeyler denemek ve beyninin sınırlarını zorlamak isteyen birisin. Bunun için de hiçbir fırsatı kaçırmıyorsun. Ayrıca son derece pratik düşünen ve mantıklı bir insansın: Bütün kararlarını mantık çerçevesine oturtup öyle hareket ediyorsun. Aynı zamanda da oldukça zekisin. Belki de bu yüzden zekaya ve zeki insana olan saygın ve hayranlığın ise sonsuz! Diğer yandan hayat enerjin ve neşen küçük bir çocuğunki kadar sonsuz. Yani sen, hayatı hem anlayarak hem de tadını çıkararak dibine kadar, tam da olması gerektiği gibi yaşamaya çalışan birisin!