Görüş Bildir
Haberler
'Kitabı Daha İyiydi Ya!' Demeyeceğinizi Düşündüğümüz 2023'e Damga Vuracak Filmler!

'Kitabı Daha İyiydi Ya!' Demeyeceğinizi Düşündüğümüz 2023'e Damga Vuracak Filmler!

Arya Genç
14.03.2023 - 15:19

Birçoğumuz için önce kitabını okuduğumuz filmler hayal kırıklığı olabiliyor. Ancak kitabı okuyup bir kenara bırakmanızı ve öyle yorumlanızı rica ediyoruz. 2023'te beğenilen filmler arasına girebilecek çok bilindik belki de hayatınızda hiç duymadığınız eserlerin sinema ekranlarına taşınmış versiyonlarını birlikte inceleyelim!

Kaynak: https://www.cosmopolitan.com/entertai...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Knock at the Cabin:

Knock at the Cabin:

Korku filmlerini (özellikle de dünyanın sonunu konu alan filmleri) seviyorsanız açılışı Knock at the Cabin ile açabilirsiniz. 2018'de Paul G. Tremblay'in yazdığı The Cabin at the End of the World kitabından uyarlanan filmde bir grup insan, bir aileyle tanışıp yaklaşmaya çalışarak (kulübelerinin kapılarını çalarak belli ki) kıyamet konusunda uyarıyor ve imkansız bir karar vermeleri gerektiğini söylüyor.

Are You There God? It’s Me, Margaret:

Are You There God? It’s Me, Margaret:

Judy Blume'un 1970 yılında çıkan kitabı Are You There God? It's Me, Margaret.  başrolde Abby Ryder Fortson'ın Margaret ve Rachel McAdams'ın annesi Barbara olduğu bir filme uyarlandı. 

Kitabın ve filmin sevimli ve sorgulayıcı bir serüveni içeren hikayesi ise, ergenlik yaşlarında yaşam ve din hakkında cevaplar arayan altıncı sınıf bir kız hakkında.

Harold and the Purple Crayon:

Harold and the Purple Crayon:

Crockett Johnson'ın filmle aynı isimli kitabı Harold and the Purple Crayon aslında bir çocuk kitabı. Film boyunca da mor bir boya kalemi ile çizerek dünyada ihtiyacı olanı yaratabilen küçük bir çocuğun tasviri yapılıyor. 

Gerçek oyuncularla çekilmiş canlı çekim kadrosunda Zachary Levi, Zooey Deschanel ve Lil Rel Howery yer alıyor.

Oppenheimer:

Oppenheimer:

Karizmatik Thomas Shelby'miz Cillian Murphy, atom bombasının yaratıcılarından biri hakkındaki bu biyografide J. Robert Oppenheimer rolünde. Film, teorik fizikçinin biyografisi olan Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in Amerikan Prometheus'una dayanıyor. 

Yıldız isimlerle dolu kadroda Robert Downey Jr., Emily Blunt ve Matt Damon yer alıyor.

A Haunting in Venice:

A Haunting in Venice:

A Haunting in Venice, yönetmen Kenneth Branagh'ın Agatha Christie gizemlerinin uyarlamalarının sonuncusu. Filmin konusu1969'daki Hallowe'en Partisine dayanıyor. 

Branagh yine dedektif Hercule Poirot'ı canlandırıyor. Jamie Dornan, Tina Fey, Michelle Yeoh ve daha fazlası da kendisine eşlik eden isimlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dune: Part İki:

Dune: Part İki:

Zaten ilk filminden hakim olduğumuz kitap uyarlaması olan Dune'un ikinci partında, Paul Atreides'in hikayesini ve uzak gelecekte gezegenler arası yolculuğunu sürdürüyor. 

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson ve ilk filmden birçok oyunca da bu filmde yer alıyor. Aynı zamanda Austin Butler ve Florence Pugh gibi yeni isimleri de görüyor olacağız.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes:

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes:

Açlık Oyunları serisinin bittiğini düşünenler ve üzülenler için bir sürprizimiz var. Yazar Suzanne Collins'in giriş romanı olan ve Açlık Oyunları'ndan 60 yıl önce geçen The Ballad of Songbirds filme uyarlanan eserlerden. 

Film, Tom Blyth tarafından canlandırılan genç Coriolanus Snow'a odaklanıyor. Oyuncu kadrosunda Rachel Ziegler, Hunter Schafer ve Viola Davis yer alıyor.

Leave the World Behind:

Leave the World Behind:

Leave the World Behind aynı adlı 2020 Rumaan Alam romanın uyarlaması olan bir psikolojik gerilim. Gizemli bir elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalan ve bunun ne anlama geldiğini ve nasıl hayatta kalacaklarını bulmak zorunda kalan iki aileyi konu alıyor. 

Film kadrosunda, Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke ve Myha'la Herrold gibi ünlü isimleri görüyoruz.

Wonka:

Wonka:

Başarılı oyuncu Timothée Chalamet'in şarkı söylediği ve dans ettiği müzikal Willy Wonka da bu sene sinemalarda göreceğimiz filmlerden. Orijinal hikayenin öncesindeki olayları anlatmak için çekilen yeni film olan Wonka'da, Roald Dahl'ın Charlie'nin Çikolata Fabrikası'ndan esinleniliyor. 

Oyuncu kadrosunda ayrıca Keegan-Michael Key, Olivia Colman, Sally Hawkins ve Rowan Atkinson yer alıyor.

Siz en çok hangisini beğendiniz ve merak ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

Siz en çok hangisini beğendiniz ve merak ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!

İlginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın