Görüş Bildir
Haberler
Kişisel Eşyalarına Herkesten Daha Çok Değer Verenlerin Anlayabileceği 13 Durum

Kişisel Eşyalarına Herkesten Daha Çok Değer Verenlerin Anlayabileceği 13 Durum

Gökhan A.
20.02.2017 - 23:14

Kişisel eşyalarımıza dokunmadan önce bir kere daha düşünün. 😒

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kimilerince malı kıymetli biri olarak görülebilirsiniz fakat hiç alakanız yoktur. Sizin için önemli olan parasal değil manevi değeridir.

2. Bir şey alacağınız zaman fiyatına değil direkt beğenilerinize göre davranırsınız. Çünkü iki gün sonra kullanmayacağınız bir şeyi almanın hiç anlamı yoktur.

3. İster pahalı olsun ister ucuz, beğenerek aldığınız yeni bir şeyin daha zevkini siz çıkarmadan başkarına kullandırtmazsınız.

4. Kişisel eşyalarınızın sizden habersiz kullanılma ihtimalinin düşüncesi sizi içten içe rahatsız eder.

Bunu yapan ailenizden biri bile olsa bu durum değişmez.

5. Diğer insanlar gibi sırf alışveriş yapmak için hususi gidip o mağaza senin bu mağaza benim dolaşmazsınız. Hiç aklınızda yokken bir anda görüp beğendiğiniz şeyleri alırsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Söz konusu beğendiğiniz bir şey olunca o şeye verdiğiniz kıymet de o oranda fazlalaşır. Çok yakın arkadaş olmadığı sürece ödünç isteyenlere çoğu zaman olumsuz yanıt verirsiniz.

7. Ödünç verdiğiniz zaman ise o şey iki günde bir aklınıza gelir ve içten içe başına bir şey gelecek diye kuruntu yaparsınız.

8. Değer verdiğiniz şeyin bakımı olsun muhafazası olsun aklınıza gelebilecek her konuda çok titiz davranır el üstünde tutarsınız.

9. Bir şey olmasın diye üzerine bu kadar titrediğiniz şeyin zarar görmüş halde geri gelmesi sizi çileden çıkarması içten bile değildir.

Bir kitabın yıpranmış, yırtılmış veya su damlatılmış olarak geri gelmesi kimi çileden çıkarmaz ki?

10. Durum kendi eşyanız için bu seviyedeyken, başkasından ödünç aldığınız bir şeye verdiğiniz değer ve koruma içgüdüsü kat kat fazladır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sahip olduklarını hor kullanıp 2-3 gün sonra o eşyanın yüzüne dahi bakmayanları anlamaz, kıymet bilmediklerini düşünüp onlara bu dünyadan değilmiş gibi bakarsınız.

12. Aynı zamanda sizin için, malınızın kıymetini bilme seviyeniz o şeyin ne zorluklarla alındığının farkında olmanızla doğru orantılıdır.

Senelerce sahip olmak istediğiniz bir şeyin sonunda aileniz tarafından alınması ya da kendi maaşınızdan kıt kanaat kenara ayırdıklarınızla aldığınız eşyalar gibi.

13. Sizin için her birinin bir hatırası vardır. Eskiyip gitse de atmaya gönlünüz el vermez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
45
7
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aaynelhayat

dokunmayın benim eşyalarıma-,-

selin lovato

Minimalist olmak istiyordum bir aralar ama ben tam anlamiyla maksimalistim galiba :(