Görüş Bildir
Haberler
Kışın İçinizi Sıcacık Yapan Tarçın Çayının Vücudunuza Sağladığı Faydaları Biliyor muydunuz?

Kışın İçinizi Sıcacık Yapan Tarçın Çayının Vücudunuza Sağladığı Faydaları Biliyor muydunuz?

Tarçın çayı hazırlaması kolay ve lezzetli bir içecek ve düzenli tüketiminde vücuda birçok fayda da sağlayabiliyor.

Not: Düzenli tüketmeye başlamadan önce en doğru bilgi ve tüketim şekli için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kan şekerini düzenler.

1. Kan şekerini düzenler.

Araştırmalar, düzenli tarçın takviyesinin, daha düşük kan şekeri seviyelerine neden olabileceğini göstermiştir. Tip 2 diyabet hastası olanlar için bu önemli bir fayda olabilir. (K) Ayrıca, bu tür bir önleyici ilaç veya tedavi, obezite veya kardiyovasküler sorunlar gibi ilgili durumların önlenmesine de yardımcı olabilir.

2. Kilo kaybında yardımcı olur.

Diyabet üzerindeki etkileriyle ilgili olarak tarçın vücudun daha az yağ depolamasına yardımcı olabilir (K). Temel olarak, üretilen insülin miktarını azaltarak, tarçın çayı da kan şekerini azaltır.

3. Kolesterol seviyelerini düşürür.

3. Kolesterol seviyelerini düşürür.

Tarçın vücuttaki glisemi ve lipid düzeyleri üzerinde kanıtlanmış bir etkiye sahiptir, yani konsantrasyonlarını azaltır, bu kalp sağlığı ile ilgili endişeleri olanlar için iyi bir haberdir. LDL kolesterol seviyelerini düşürerek ve HDL kolesterol seviyelerini yükselterek, ateroskleroz geliştirme, kalp krizi veya felç geçirme ihtimalinizi azaltabilir (K). Düşük kolesterol düzeyleri kilonuzu korumak ve koroner kalp hastalıklarını önlemek için de önemlidir.

4. Bağışıklık sistemini artırır.

4. Bağışıklık sistemini artırır.

Tarçında bulunan birçok organik bileşik, antiviral, antifungal ve antiseptik etkilere sahiptir. Antioksidanların vücutta enfeksiyon veya hastalığa neden olabilecek yabancı patojenleri ve maddeleri etkisiz hale getirip uzaklaştırmayı ve bağışıklık sistemi fonksiyonunu iyileştirmeyi sağlar (K). Bu, patojenlerin çoğunun bulunabileceği mide için özellikle değerlidir.

5. Kronik rahatsızlıkların önlenmesinde etkili.

5. Kronik rahatsızlıkların önlenmesinde etkili.

Tarçın, aktif terkip maddesi, tarnamaldehit, kateşinler, siyanür ve diğer önemli bileşikler dahil olmak üzere, yüksek konsantrasyonda güçlü antioksidanlara sahiptir (K). Bu antioksidanlar serbest radikalleri, hücresel metabolizmanın tehlikeli yan ürünlerini nötralize etmek ve tüm vücutta oksidatif stresi önlemek için idealdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sindirimi düzenler.

Çalışmalar, düzenli olarak tarçın takviyesi tüketen deneklerde mide-bağırsak sağlığında belirgin bir iyileşme olduğunu göstermiştir. Bir sindirim yardımcısı olarak tarçın, mide suları ve mide asitleri üzerinde uyarıcı bir etkiye sahiptir (K). Huzursuz bağırsak sendromunun ve diğer koşulların neden olduğu bağırsakların iltihabı, tarçın çayının düzenli olarak alınmasıyla da önlenebilir. Son olarak, bu çay iştah açıcı olarak da bilinir ve yetersiz beslenme veya anoreksisi olanlara yardımcı olabilir.

7. Beyin fonksiyonlarını artırır.

Araştırmalar tarçının sadece vücut için değil aynı zamanda zihin için de önemli olduğunu buldu (K). Alzheimer’n önlenmesinde rol alır ve hafıza güçlendirmede etkilidir.

8. İltihabı azaltır

İltihaplanma ciltte veya boğazda kaşıntı ve tahrişe; eklem ve kaslarınızda ağrılara neden olabilir. Tarçın çayı, birçok durumda iltihabı ve ağrıları azaltır ve birçok durum için rahatlatıcı bir içecektir.

9. Adet sancılarını hafifletebilir.

Şiddetli adet belirtileri olan kadınlar, hormon düzeylerini etkilemeyen güvenilir bir ilaç konusunda çaresizdir (K). Tarçın, bir dizi analjezik ve antikoagülan etkiye sahiptir. Bu da adet döneminde ağrıyı ve krampı azaltabileceği anlamına gelir.

Tarçın çayı bazı yan etkilere neden olabilir.

Tarçın çayının, birçok etkileyici faydası bulunmasına rağmen, bazı yan etkileri de vardır. Aşırı tarçın çayı alımı karaciğer için çok tehlikeli olabilir ve hatta karaciğer yetmezliğine neden olabilir (K). Çoğu tarçın çeşidi güvenli seviyelere sahipken, bazı tarçın çeşitlerinin aşırı tüketimi tehlikeli olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarçın çayı tarifi

Tarçın çayı tarifi

Tarçın çubuğunu suda 15-20 dakika kaynatın. 10 dakika demlenmesi için dinlendirin. Şeker eklemeden ılık şekilde tüketin. İçine karanfil atarak da tüketebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayhan Yavuz

Tarçın cayı harika Kadinpost.com