Görüş Bildir
Haberler
Kışa Hazırlıklar Başlasın! Konserve Nasıl Yapılır?

Kışa Hazırlıklar Başlasın! Konserve Nasıl Yapılır?

Onedio Yemek
14.09.2017 - 16:25

Yaz sebzelerini en sağlıklı ve temiz biçimde saklamanın yolu konserve! Pratik konserve yapmanın bütün adımları da bu videoda!

Konserve Nasıl Yapılır? - Onedio Yemek - Nasıl Yapılır?

Patlıcan Konservesi

Patlıcanları delip közleyin. Sonrasında çabuk soyulmaları için buzdolabı poşetine koyun ve 30 dk bekletin. Bu sırada kavanozun kapaklarını kaynatın. Sonrasında kabuklarını soyup irice doğrayın ve üzerine 2 TK tuz ve 1 YK zeytinyağı gezdirip iyice karıştırıp, bir kavanoza koyun. Patlıcanların arasında kalan havayı bir bıçak yardımı ile alın. Sonrasında üzerine 1 parmak kadar zeytinyağı koyun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Büyükçe bir tencereye kavanozları alın ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Kavanozların birbirine çarpmaması için aralarına bez koyup 20 dk kaynatın. Sonrasında kapaklarını tekrar sıkıp ters çevirerek soğutun. Işık almayan ve serin ortamda saklayın.

Domates Konservesi

  • 1-2 kg domates

  • Tuz

Çiğ domatesten yapmak için;

Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kavanaoz kapaklarını kaynatın. Sonrasında kavanozlara doldurup üzerine 1/2 TK tuz ekleyin. Sonrasında kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Kavanozları bir tencereye yerleştirin, kavanozların birbirine çarpmaması için aralarına bez yerleştirin ve 15 dk kaynatın. Sonrasında kapakları tekrar sıkıp ters çevirerek soğutun. Işık almayan ve serin bir ortamda saklayın.

Pişmiş domatesten yapmak için; 

Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve çekirdeklerini çıkarın. Kavanozları yıkayıp kurulayın. Domatesler kaynamaya başladığı an sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve üzerine 1/2 TK tuz koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğutun. Işık almayan ve serin ortamda saklayın.

Fasulye Konservesi

  • 1 kg fasulye

  • 500 gr domates

  • 1 YK tuz

  • Sıvı yağ

Fasulyeleri yıkayıp dilediğiniz gibi doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Sonrasında kavanoz kapaklarını kaynatın. Bir tencereye sıvı yağı koyup fasulyeleri ekleyin üzerine domatesleri koyun. Yaklaşık olarak 20-25 dk ara ara karıştırarak pişirin. Sonrasında altını kapatıp tuzunu ilave edip karıştırın. Kavanozlara sıcak olarak doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğutun. Işık almayan ve serin ortamda saklayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın